Acasă Cultura Filme cu tematica gay Cântece de dragoste

Cântece de dragoste

1029
4

Așa se numește filmul pe care vi-l recomand cu toată căldura. Ca și în cele mai multe cazuri când este vorba de un film francez, mai cu seamă prezentat la un festival internațional (Les chansons d’amour au concurat la Cannes), în prim-plan stă iubirea. Nu obișnuită  –  una multiaspectuală, misterioasă, controversată, despre care cei mai mulți, neștiind-o, vorbesc ca de perversitate.

Ismael, protagonistul jucat de simpaticul Louis Garrel, și Julie sunt doi tineri care primesc, în patul lor, „vizitele” unei colege, Alice. Viața în trei le pare frumoasă, lejeră și poate chiar fericită, dacă nu ar fi îndoiala strecurată de mama și surorile Juliei, care desigur că se „sifonează” când aud de relația mezinei.

Printr-o fatalitate surprinzătoare, Julie moare subit, astfel sfârșindu-se idila care nu a apucat să dureze decât foarte puțin. Ismael și Alice rămân să-și trăiască durerea sincer, adânc și… individual, fiecare în felul său. Tânărul crede că, după Julie, nicio fată nu-i va mai putea înlocui golul din suflet. Atunci, întrucât inima îi cere pasiune, sufletul se lasă „umplut” de tandrețea lui Erwann, un tânăr cu inima vibrandă de tot atâta poezie cată a fost cântată de Ismael pentru Julie. Sursa- http://www.cinemarx.ro

Les Chansons d’amour este un film extraordinar, ale cărui melodii sunt compuse din versuri bine conturate în jurul unei povești, din punctul meu de vedere, tristă, dar care are un final fericit.

Nu te plictisești vizionându-l, fiecare clipă este una unică. Filmul este rezultatul unui amestec  jovial, nostalgie, melancolie, dragoste și versuri cântate și răspândite de-alungul a 3 acte, în care nu știm ce ne asteaptă. Dialogul, natural ca și jocul actorilor, te învaluie în acel univers al realității pariziene în care ești pregătit să accepți orice, chiar și acel surprinzător final.

Ciulește urechile, pune-ți căștile pe urechi și roagă-te să fi învățat ceva franceză, ca să nu pierzi ceea ce vor să iți cânte actorii. Trebuie să-l vedeți!!! Plus că are un citat extraordinar: “ Love me less but love me for a long time“- Iubește-mă mai puțin, dar iubește-mă pentru o vreme lungă!!!

Articolul precedentVerbotene Liebe
Articolul următorDespre Rhade
Un nebun si jumatate,serios vorbind. Cu propriile viziuni obscure asupra vietii, asupra oamenilor care ma inconjoara si propriile idealuri care vizeaza paroxismul. Un neinteles al societatii, un om care umbla prin umbrele vietii, mereu in obscuritatea sistemului, sitting, watching, learning, adapting... Nu incerca sa ma intelegi,iti vei antrena mintea intr-un joc diabolic de-a soarecele si pisica, si in acelasi timp mi se pare pueril. De ce trebuie sa ne intelegem? Ar trebui doar sa ne simtim, restul vine de la sine. Asta doar daca ai ceva materie cenusie in dovleacul tau. Daca vad o mica urma de prostie in comportamentul sau limbajul tau, te dau dracului si te trimit la origini. Daca incerci sa-mi zici ceva...think first, you bastard!

4 COMENTARII

  1. Eu am vazut filmul cu ceva vreme in urma si mi-a lasat un sentiment foarte placut, dar in acelasi timp ciudat.
    Vreau sa adaug ca insasi coloana sonora merita ascultata, mai ales pentru cei care inteleg franceza, deoarece sunt niste versuri originale, despre dragoste … ce o fi insemnand si asta !? 😛

  2. Ai făcut un lucru bun aducând în atenția noastră acest film de o foarte bună calitate. L-am văzut acum ceva timp, însă m-ai făcut să vreau să îl revăd. Mulțumesc.

  3. Eu am avut ocazia să-l văd acum două zile, am rămas plăcut impresionat și am decis sa vi-l împărtașesc…ma bucur ca ți-a placut filmul!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here