Acasă Cultura Evenimente Queer Night – cel mai de succes sir de evenimente LGBT din...

Queer Night – cel mai de succes sir de evenimente LGBT din Bucuresti!

1037
0

461005_3235804707221_1704396862_oAm luat contact prima oara cu Queer Night acum vreo 2-3 ani, atunci cand l-am cunoscut pe Paul. Tanarul este ceva spectaculos, ne-am imprietenit imediat si ma bucur ca pot sa am parte de el atunci cand merg la noptile Queer. Dar nu despre el este vorba, ci despre acest sir de evenimente de succes.

Desi am fost in contact cu aceasta miscare (pentru mine deja este o miscare), nu prea stiu foarte multe despre a cui a fost ideea si altele asa ca, l-am intrebat pe … Paul:

Je: Ce este Queer Night si de unde vine?

P: Queer Night e singura petrecere alternativa LGBT din Bucuresti.  Am fost la New York si o prietena m-a trimis la un party queer undeva in Brooklyn. Mi-a zis: „It’s not just gay boys and men or only lesbians. It’s everybody!”. 

Ideea este ca de fiecare data cand ies din tara ajung la petreceri LGBT dementiale si toti prietenii mei straini (straight sau nu) ies frecvent in locatii LGBT pentru best fun in the world. La Bucuresti nu prea ma mai distrez in locatiile gay. Am incercat si-am toooot incercat… Asa ca impreuna cu restul artistilor din proiectul „Candidatura la Presedentie” am decis sa facem acest party cu sloganul: „Proud to be Grey„.

 

Je: De cate ori ne-am intalnit cu Queer Night in Bucuresti si cum alegeti cluburile in care sunt organizate partyurile? 

P: In martie 2013, Queer Night-ul e la episodul 20. Pilotul a avut loc in decembrie 2010 si numarul 19 a fost o colaborare cu un alt ''''''' 009brand de petreceri: Rokolectiv Chestionabil. Cluburile care gazduiesc Queer Night-ul sunt cele pe care le frecventam noi, echipa,  care (ca mai toate cluburile din capitala) au un public majoritar hetero.  Ne-am propus sa celebram LGBT-ul si diversitatea in general, in mijlocul heterosexualitatii, o noapte la o luna/doua.

 

Je: Cine vine la Queer Night?

 

P: Toata lumea!

 

Je: Cum s-a intamplat colaborarea cu Fundatia ERSTE?

P: La o editie a Queer Night-ului>>>Little Paris Is Burning Ball<<<, am avut ca partener Caminul Cultural care colaboreaza cu Fundatia Erste. Cam asa a aparut Erste pe afis!

Je: Unde vrei sa ajungi cu Queer Night? 

P: In inimile oamenilor care nu se tem de realness si n-au uitat sa iubeasca.

 

Je: Cum alegeti Dj-ii?

P: Diversitatea muzicii e foarte importanta la Queer Night. Am avut o editie cu un scurt intermezzo al unei fanfare si un alt episod 545511_10150909244071575_102568996_ndoar cu muzica orientala. La fiecare editie, soundtrack-ul e furnizat tot timpul de altcineva. Majoritatea sunt dj-i locali, instruiti temeinic inainte, dar am avut si cateva aparitii internationale, toate icon-uri queer, cu care ne mandrim: live act-uri de la  The Burger Girl, Crazy Bitch in a Cave, stralucitorul Mykki Blanco si dj seturi de la aMinus, House of Shade Berlin, Joey Hansom, Edgar Retro, iar  luna asta cu cuplul de dj-ite Tama Sumo si Lakuti.

 

Je: O sa avem noptile Queer si in tara?

P: Queer Night nr.9 a avut loc la Piatra Neamt la initiativa unei prietene. Speram sa mai iesim din Bucuresti, dar inca nu exista niciun plan.

 

Concluzia: super evenimente, in cele mai misto cluburi din Bucuresti (cel putin, pentru mine), cu un public divers si cu un mesaj puternic: „Proud to be Grey!”

(Paul, multam!)

Queer Night pe Facebook!

 

Articolul precedent…si cu sufletu-n Rai!
Articolul următorAcum, apoi, atunci
Salut! Tot ce pot sa iti spun despre mine este ca imi place viata, in toate aspectele ei. Am activat in domeniul ONG vreo 10 ani. Am lucrat pentru ARAS (Asociatia Romana Anti-SIDA, Romanian Harm Reduction Network, INTEGRATION, Asociatia ACCEPT, Hands Across Romania si Fundatia Comunitara Bucuresti), am ajuns si intr-o companie pe o pozitie de marketing si apoi, m-am decis sa imi fac propriul meu business. Am fost membru de board IGLYO (International Gay, Lesbian, Bisexual, Transgender Youth Organization) si am castigat un premiu international al Fundatiei ERSTE pentru unul dintre proiectele mele. Scriu si pe Darkq.net atunci cand am ceva de zis. Ma enerveaza minciuna si manipularea, dar si persoanele incompetente. Hai, pa!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here