Acasă Ce mai e nou Schimbare de functionalitate a blog-ului

Schimbare de functionalitate a blog-ului

982
9

Ieri vorbeam cu FireMan si imi sugera sa facem cumva sa apara pe prima pagina a blogului mai multe articole, insa „taiate”. M-am documentat un pic si am gasit solutia. Beneficiile sunt:

 • Mai multe headline-uri pe prima pagina;
 • Vizitatorii pot trece cu usurinta la un alt articol/post;
 • Articolul accesat se deschide in aceeasi fereastra;
 • Algo-ul Google este multumit, neexistand continut duplicat;
 • O mai buna navigare generala pe „glob” 🙂 ;

Astfel, articolele care sunt scurte nu vor fi „taiate”, in schimb cele cu un continut bogat vor fi supuse acestui proces.

De asemenea, grid a sugerat sa aduc in bara de meniu din partea dreapta „topic-urile la care s-au adaugat cele mai recente comentarii”. Am analizat cu atentie si acest lucru este deja oarecum implementat. Vezi „Comentarii recente”, unde sunt afisate articolele comentate in ordine descrescatoare.

9 COMENTARII

 1. io nu-mi vaz poza :O am urmat exact pasii… limba engleza nu e problema la mine ….decdi care sa fie buba :(( ? vreau pozaaaa

 2. pai, ideea mea era sa se vada clar care topic-uri sunt active (pe care s-a postat recent), nu care <em>useri</em> sunt activi.

  un post devine activ cand se posteaza pe el, apoi intra in adormire, sau poate fi chiar inchis de moderator. cand un user nou intra pe blog, el poate sa fie atras de un topic destul de vechi, pe care, postand, il reactiveaza. dar cum peste 90% din commenturi se fac doar la ultimele 2-3 topicuri, sansa ca user-ul cel nou sa apara si sa se mentina pe meniul din dreapta mai mult de o ora-doua e minima, chiar daca se creste mult numarul entry-urilor de la „comentarii recente”. unde mai pui ca acum, cu noua schimbare de ‘personalitate’ 🙂 a blogului, la „comentarii recente” nici macar nu mai apare numele topic-ului de care apartine fiecare dintre comentarii. aaaah! si mai zici ca ai „analizat cu atentie” 🙄 .

  una peste alta, imi place verdele, dar nu se potriveste de nici o culoare cu rozul si cu albastrul 🙁 . cat despre poza, deocamdata nu-mi pun, ca risc sa ma vad clonat cu fiecare post nou, si sa ma imbolnavesc de personalitate multipla 🙂 . si-asa parca s-au inmultit brusc userii – un simplu nick nu sare in ochi, da’ poza te fura…

 3. aaaaaa! m-am luminat! nu e pe dreapta, ci pe stanga, si nu se numeste „comentarii recente”, ci „articole recente”. asta dupa ce am analizat ‘globul’ cu atentie :)))

  8)

 4. Grid: tot ceea ce mi-ai sugerat exista de fapt. Daca ne uitam putin mai bine la sectiunea ultimele comentarii, de pe partea stanga apare numele user-ului care a facut comentariul si o parte din comentariu. Daca mergi cu mausul (cred ca asa se scrie corect ) pe numele unui user care a comentat si dai click, te duce exact la postul pe care a fost facut comentariul.

  Da, poate era utila o lista cu „post-uri mai vechi, redevenite active” insa am cautat si nu am gasit nimic, nici macar asemanator. Daca acum as posta un comentariu intr-un post mai vechi, aceasta actiune ar aparea la ultimele comentarii. In spatele blogului sta o baza de date unde totul este marcat cu cifre, ID-uri. Orice script/plugin care interogheaza o baza de date o face pe baza acelor id-uri. Ar merge cred crearea unui script care sa afiseze posturile mai vechi, sa zicem, de 3 zile in care au aparut comentarii… deci sa se excluda articolele recente si sa fie afisate ultimele 10 dar care sa fie mai vechi de 3 zile. Parte proasta ii ca nu am gasit asa ceva si nu ma pricep asa de bine la codare incat sa il fac eu. Sorry!

  Relativ la culori… inca nu e terminat „face-lift-ul”. Toate cele bune.

  grid: ce zici de o cafea azi?

 5. Grid: (azi am ce am cu ty), i-am dat de capat. In partea dreapta sus, este acum „topic-uri active”. Acolo vor fi ultimele 10 post-uri comentate, cu link catre ele. Daca un post este comentat de de mai multe persoane, va aparea oricum doar o singura data.

  Am comentat un post mai vechi: „lasam sau nu cortina sa coboare”, si dupa cum vezi apare acolo in lista. Apoi in acest post, am comentat de doua ori, si apare doar o singura data.

  Cred ca la asta te-ai referit. 💡

 6. Robert~

  super, super! asa e foarte bine. imi place. eu ma obisnuiesc greu cu schimbarile, da’ si cand ma obisnuiesc cu ele… nu mai vreau sa se schimbe 😆 .

  musai sa iesim – mai pe seara, nu? 8)

 7. Grid: iti trimit prin email numarul meu de telefon, trimite-mi un mesaj ca sa il am si eu pe al tau. Iesim diseara.

  Eu acum ma pun la somn un pic, ca sa nu fiu varza pe diseara. 😛

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here