No menu items!

Reclama cutremuratoare…

Acelasi autor

1 Year of Elixir

A trecut si primul an de la deschiderea Clubului Elixir din Timisoara. Intr-adevar clubul a suferit modificari de locatie, de brand si nu in...

Queens, Cluj-Napoca

Dupa modelul cluburilor din occident si binecunoscutului brand "Queens" cu apostrof sau fara, s-a deschis de ceva timp un clubulet in Cluj-Napoca. De fapt, organizatorii...

Club Elixir, Timisoara

Clubul Elixir s-a nascut din dorinta de a face party-uri pentru comunitatea LGBT din partea de vest a tarii. Initial patronii au preluat locatia...

Jocurile Olimpice Londra 2012 și dom’ Ciutacu

In toata media online, renumitul Mircea Badea apare si intr-o lumina proasta alaturi de colegul sau Victor Ciutacu, jignind dur pe medaliata Alina Dimitru,...

PlanetRomeo Plus…

Eh, tema e destul de draguta. Cu siguranta vor iesi cele mai interesante postari posibile si doar din simplu motiv ca ai ce scrie....

Batand internetul in lung si lat, ajung la un spot publicitar, o reclama care m-a lasat socat! Am vizionat spotul publicitar de cel putin 7 ori pana in acest moment si recunosc ca m-a facut sa ma gandesc de doua ori la circumstantele exploatarii Rosiei Montane.

Spotul publicitar, este facut de Papaya Advertising si are ca scop “Salvati Rosia Montana”, intr-un minut Maia Morgenstern ne da aurul sau si ne spune adevarul despre Rosia Montana!

Imaginea vorbeste de la sine, restul este tabu. Personal, l-as da in televiziune, la fiecare 30 de minute! Nu am sa scriu epistole despre Rosia Montana si nici ce valoare are pentru Romania, insa astfel de lucruri trebuiesc ascultate, vazute, intelese si promovate!

47 COMMENTS

  1. Nu inteleg de ce aurul care se afla la Rosia Montana nu este extras si pus la rezervele nationale. Nu sunt eu mare economist, insa nu ne-ar strica cateva miliarde in aur in plus.

    Daca sta in pamant, e o prostie.
    Ipotetic, daca incepe un nou razboi, pam pam – uite focar de invazie.

  2. Smog, tu esti un exemplu tipic de poluare si asa-nu 😛

    Am semnat si eu numeroase petitii, din cate am inteles nu extragerea aurului in sine e problema, ci substantele folosite pentru acest lucru care ar polua zona si ar distruge ecosistemul de acolo; in plus, acel aur ar fi furat imediat de “baietii destepti” si Romania nu ar fi ajutata cu nimic.

  3. Eu unul nu sunt inginer exploatator, ca sa stiu ce naiba se petrece pe acolo…

    Dar, ca de obicei, remarc ca sunt interese financiare foarte mari… Care interese financiare ascund (genereaza) intotdeauna campanii pro si contra…

    Eu unul refuz sa ma las antrenat in semnarea de petitii…care sunt, de la un punct incolo, manipulative – in sensul ca petitia este formulata de cineva care are (mai mult sau mai putin) un interes, care are sau nu cunostinte specifice, care are sau nu un fundament solid pentru a solicita ceva.

    @Rhade:
    Ai semnat petitii bazat pe “din cate ai inteles”? hmm… si daca ce ai inteles cand ai semnat era incomplet sau incorect?
    Si daca semnatura ta chiar a contat?

  4. Smog, discuţia este complexă. Nu că nu vrea lumea aurul respectiv. Problema în dezbatere e cu ce preţ (ecologic) vine el şi dacă este moral să îl plătească localnicii.

    Şi eu mai pun o întrebare inspirat fiind de cei 22 de ani de când aflăm ce se întâmplă cu resursele naţionale. La fel cum având zăcăminte de petrol preţul carburantului e la mâna pieţei mondiale, la fel cum cu producţie internă de gaz plătim de ne sar ochii pentru încălzire, la fel cum producători fiind de energie electrică ieftină plătim preţul celei scumpe astfel încât alţii fac afaceri frumuşele, tot aşa nu am vreo speranţă ca bogăţiile de la Roşia Montană vor face cumva sa traim mai frumos . Prefer să ştiu aurul acolo sub pământ până ne mai deşteptăm puţin şi zonele dimprejur nepoluate până ne facem mai responsabili.

    Argumentul tău cu războiul e cam superficial. Şi dacă ar fi aurul ăla în lingouri nu ar fi tot motiv de invazie? Iar să le depozitezi într-o altă bancă din altă ţară ne-am ars o dată.

    Maia e faină cum ne-a obişnuit, însă unele dintre comentariile care însoţesc clipul pe youtube depăşesc recordurile de prostie acceptate. Zice unu: “pun pariu că maia nu şi.a sfârtecat cu adevărat lobii urechilor”…

  5. Ideea e ca in cazul in care ar da reclama la TV si-ar pune in cap CNA -ul… lucru pe care nu si-l doreste nici un post TV. Probabil ca trebuie sa mai lucreze la partea cu smulsul cerceilor din urechi pentru a putea difuza reclama.

  6. Ah, cat despre clip…
    Nu stiu de ce dar nu e chiar preferatul meu… isi propune sa fie prea lacrimogen/telenovelistic… Prea mult ketchup, prea evidenta intentia de a ma face sa plang… prea brutal de evidenta directia in care vrea sa ma conduca regizorul/scenaristul…
    Ma deranjeaza ca o decizie intr-o problema de genul asta se ia cu capul, nu cu inima… ori, cand cineva incearca sa ma convinga sa iau o decizie eminamente rationala folosind argumente de tip “santaj afectiv” (vai…saraca,… a sangerat toata numai ca sa salveze R.M.) tind sa resping din start clipul ca manipulare vadita…

    CM:
    eu propun sa nu mai exploatam nimic…bazandu-ma pe cat de incompetenti suntem in a ne urmari interesele proprii…
    comentariile oglindesc gradul de inteligenta al celor care privesc…
    “prosti, dar multi”… si, dupa cum spuneam, usor de manipulat… 🙁

    Deiu:
    CNA deserveste oricum interesele unora sau altora… nimic nou sub soare..

  7. Maia Morgenstern este o mare actrita. Morgenstern inseamna stea de dimineata.

    Referitor la reclama, cert este ca sunt multe interese la mijloc. Si pana la urma cine are de castigat? Romanii de rand, nu prea cred.

    Politicienii din ’90 incoace au vandut tot ceea ce a fost posibil, iar banii au ajuns doar in conturile unora mai smecheri.

    Romanii ar trebui sa decida mai des ceea ce fac cu tara lor.

  8. Nu zice nimeni ca acel aur nu trebuie extras, insa pretul platit pentru ca acel aur este pretul corect … asa cum zicea si cineva in comentariile de mai sus acolo este vorba de un ecosistem ce ar fi distrus, apoi mai este vorba de bijuteriile arhitectonice din localitate si de sit-urile arheologice …

    Ca sunt interese majore la mijloc, este clar, chiar acum cateva zile ascultam un interviu cu un mare realizator de televiziune care era dezamagit ca nu s-a luat o hotarare in ceea ce priveste Rosia Montana si ca guvernul nu a reusit sa faca nimic, iar compania, canadiana parca, care ar trebui sa se ocupe de exploatarea aurului din zona si-a retras bugetul pentu publicitate, fiind vorba de cateva milioane de euro bune, ceea ce pentru piata media in perioada asta era o “mana cereasca”. insa cu ce pret …

    Pentru a intelege mai mult despre ce este vorba va recomand un link al site-ului lui Adrian Petrisor unde o sa gasiti mai multe impresii si fotografii despre ceea ce inseamna Rosia Montana si ce ar putea insemna daca s-ar incepe exploatarea miniera: http://adypetrisor.blogspot.com/2011/11/colorful-waters.html

  9. Controversa este ca acest contractor canadian foloseste metode de extractie destul de vechi si nu foarte ecologice, da. Insa, daca pune mana pe o sapa statul roman (si prin sapa ma refer la un studiu calumea plus impact ecologic, forta de munca, divizii, etc) si ramane el in patrimoniul national? Plus ca avand rezerve nationale mai mari mai putine sanse sa fim impinsi din cur in fosa.

    Adica, deja am renuntat la agricultura sa intram in UE. Whats next?

  10. @ Cm – si da, evident, exemplul este unul slab insa nu sunt platit sa salvez aurul de acolo.

    @ Rhade pe cine am poluat eu? 🙂

  11. RZV Perfect de acord (deşi îmi dau seama că erai ironic). Dacă e să votăm azi să oprim exploatarea oricărei resurse epuizabile pentru 5-10-20 de ani, pe argumentaţia mea anterioară aş vota pentru fără ezitare. Ba chiar aş risca să fac o infracţiune forţănd votul a doua oară. Să ne descurcăm o vreme exploatându-le doar pe cele regenerabile, poate ar scoate fărâma de japonez din noi…

  12. @RZV M-am interesat putin inainte despre proiectul asta, petitiile le-am semnat doar din intamplare, ca s-a intamplat sa imi iasa in fata un “vanator de semnaturi”. Din cate am inteles = nu pretind ca stiu eu ce se intampla de fapt, si daca aveam nevoie de un motiv de neclintit sa semnez acea petitie acela este nevoia de abuz a omului. Ma bucur daca a contat 🙂

    @Smog Ai poluat locuitorii marilor orase cu gazele toxice pe care le contii 😛

  13. Polemica din jurul Rosiei Montana este (deja) una răscoaptă, tinde să se pripească treburile.

    Eu nu pot, de exemplu, să fiu pro sau contra.

    Dacă proiectul s-ar derula, în vistieria Romaniei ar intra niste bani frumosi care daca ar fi folositi cu cap ar ajuta mult. Insa ma indoiesc ca politicienii nu ar fura asa ca… e asa si-asa.

    Daca proiectul nu se va derula, vom avea in continuare zacamantul si ecosistemul intact.

    Acum, pentru cei care plang pentru ecosistem: e vorba de o chestie locală si nu trebuie exagerat mai mult decat e cazul.

    Faptul că mii de hectare de padure au fost maturate pur si simplu de pe teritoriul Romaniei nu a dus cumva la distrugerea acelui ecosistem? Animalele care traiau in acele paduri ce-ou facut? Unde s-au dus?

    Gunoaiele care zac cu tonele ici-colo ce efect au? Apele deja poluate cu cianuri de ce nu sunt curatate?

    Aceiasi (nu generalizez) care ies sa fie impotriva proiectului Rosia Montana cu prima ocazie arunca sticlele de plastic pe unde apuca, la un grătărel, un mic… c-așai românu’.

    Miza e mare, nimic de zis, îs mulți bani la mijloc, dar si ecologiștii au finantari serioase, trebuie sa fie si ei impotriva la chestii de genu, sa demareze proiecte ca si let’s do it Romania etc.

    It’s all about money.

  14. @Deiu, în România chestiile subtite nu prind. Românul se cere șocat, așa a fost obișnuit, așa pricepe. 🙂

    PS: Bine ai venit la bordul Titanicului. 😀

  15. Rhade,
    Una dintre problemele din tara asta este ca votantii iau decizii bazat pe ceea ce li se spune… nu pe ceea ce *este*…
    D-asta sustine CM (si sustin si eu) ca nu suntem capabili sa exploatam resurse epuizabile.
    Nu stiu ce ai votat.. Sunt petitii care pledeaza pe ideea “sa exploatam, creem locuri de munca, revigoram economia” si “sa conservam ecosistemul”. Ambele au plusuri si minusuri… Eu unul nu stiu de ce avem nevoie… Dar tind sa cred ca nu trebuie sa facem nimic iremediabil/ireversibil…

    RobertG: +1! (like) 🙂

  16. Si ca sa stie fiecare ce inseamna de fapt un ecosistem, am facut si poza definitiei așa cum este ea predata la facultatile din domeniu. 🙂

    iar lantul trofic:

    Deci, ecosistem este pana si gradina din spatele blocului in care stau. Unul mic ce-i drept, dar e un ecosistem.

    Acum, faceti voi socoata la nivel mondial și corelați ce vă dă cu poluarea, ignoranța umana, industrializarea etc. Ca sa nu mai zic de accidentele De la Cernobîl, Fukoshima si care or mai urma. Deci, Rosia Montana pe langa acestea este aproape nesemnificativă.

    Mediatizarea excesiva a Rosiei Montana este rezultatul lăcomiei financiare, fiecare vrea câte un galben. Până se hotăresc (și se vor hotărâ mai devreme sau mai târziu, nu degeaba rudele politicienilor si-au construit case fix pe terenul care urmează a fi exploatat) ei între ei cum să împartă cei “30 de arginți” vom așista la tragisme conform cărora o să murim toți dacă se va exploata aurul din Roșia Montana, patrimoniu, copiii noștrii și altele asemenea.

  17. Discursul tau, Robert, are un efect de demobilizare. Pentru ca au esuat in protejarea naturii in ce priveste defrisarea padurilor sau strangerea gunoaielor, inseamna ca n-ar trebui sa se intereseze de proiectul de la Rosia Montana? Pentru ca nu poti salva lumea inseamna ca esti ipocrit sa salvezi un colt din ea?
    Iar impactul local poate sa devina mai putin local daca, de exemplu, are loc o varsare de otravuri in apa. Sa nu uitam de dezastrul de la Baia Mare!

  18. Alex P., eu nu vreau să “demobilizez”, ba din contră, să ne mobilizăm, dar hai să ne mobilizăm, mentalitatea în primul rând, într-un sens ecologic.

    Trebuie să prețuim fiecare fir de iarbă, aerul pe care îl respirăm, să folosim mai mult bicicleta, panourile solare, generatoarele eoliene, să nu tăiem hectare întregi de pădure doar pentru a vinde lemnul pe mărunțiș, să luăm un cărăbuș de pe trotuar și să îl punem într-un copac din apropiere (dacă nua fost și ăla tăiat) în loc să-l strivim, să ne adunăm gunoaiele când ieșim la iarbă verde, să nu consumăm mai multă apă decât strictul necesar s.a.m.d.

    Ecologia deservește toată suflarea, și toată suflarea ar trebui s-o deservească pe ea. Eu cam așa văd lucrurile.

    Și-atunci, normal că mă irită atunci când cei care taie tortul se pun repede să sensibilizeze o întreagă națiune în favoarea feliei mai mari.

  19. nu e adevarat. energia asta eco.. panouri solare si energia eoliana sunt un mare SCAM. Este o mare wax-albina care Germania a pornit-o ca sa faca bani pe timp de criza si sa gaseasca o cale sa faca bypass la legislatia europeana.

    viitorul este nuclear.

  20. Imagineaza-ti sa ai o partzeta deaia.. electrica. 100 de kilometrii pe charge de cateva ore – control al populatiei.

    Nu cat traiesc eu :))

  21. Daca e sa fie exploatat aurul de-acolo, sa fie exploatat de statul roman, nu de interese straine. Si cand aud prostia aia, ca n-au bani sa exploateze…bine ca au bani sa tina TVR care face in 3 ani datorie de 120 de milioane euro….

  22. Smog, pârţeta electrică=control al poulaţiei, benzina de la pompă=independenţa individului iar energia atomică=raiul pe pământ?

    RZV menţionarea ironiei nu era un reproş ci o precizare. Chiar dacă ar fi fost la adresa mea n-aş fi protestat, întotdeauna am preferat o ironie unei înjurături…
    🙂

  23. @ RobertG, daca s-ar derula proiectul ar intra niste aur in visteria nationala a altora si 5-7% in visteria noastra.

    @ Deiu, nu are nici o treaba CNA-ul cu reclama asta si nu vad de ce ar sarii pe capul televiziunilor cand respezinta un lucru real, adevarat si de bun simt!

    @ Smog, nu este extras pentru ca nu exista fonduri pentru asa ceva, insa exista pierderi la TVR, asa cum mentioneaza Non_Lose… sau ne este mai comod sa fim sub acoperire proprietarii unor actiuni acolo odata ce ne permitem sa videm un astfel de “tezaur”

    Acum to all: nu stiu care a ajuns vreodata acolo, sa viziteze Muezul Aurului de la Rosia Montana, cum de altfel sa mearga sa-si cunoasca tara. Eu am stat 2 saptamani, mult ce-i drept. Insa frate, peisajul de acolo “era” de-o frumusete iesita din comun. Acum sa inteleg ca e dezolant!

    • @Gabriel, CNA-ul are un “cod” al reclamelor, spot-urilor de constientizare, etc. Sunt niste limite. Si cred ca e bine ca sunt, ca maine, poimaine o sa vezi doamnele si domnisoarele toate cu bijuurile smulse de la urechi. Ca daca asa vad la TV, asa tre sa faca. 🙂

      Simbolistica acestui spot cu Maia M., este una splendida si o prinde de minune “rolul” dar sunt ferm convins ca daca s-ar dori mediatizarea respectivului spot la TV, nu s-ar obtine aprobarea CNA-ului deoarece conținutul acesteia cade sub incidența ART 15 din decizia 187 (3 aprilie 2006) privind codul de reglementare a conţinutului audiovizual care zice clar că nu se vor difuza materiale promotionale sau emisiuni care contin scene de automutilare (decât după ora 22.00).

      🙂

      • Cineva ziceai pe aici ca deserveste anumite interese. Oricum, reclama reprezinta un adevar… Apoi tampit e ala care ce vede la TV pune in aplicare! Eu personal nu ma uit la TV ca nu am loc de colegul de apartament care se uita doar la Antene! 🙂

  24. @Rhade, faza cu reclama … Hm, simplu: ador reclamele alea “romanii vor sa munceasca” care calitativ sunt zero, iar asta intr-un minut iti transmite o stare de spirit destul de horror! Vb de calitatea in publicitate, cum se altfel vorbesc si de modul de prezentare… Degeaba mi-o arata pe Leana din Rosia Montana cum se plange ca are 7 copii (pentru ca i-a placut procesul tehnologic) si ca nu are un job, cand oamenii aia sunt indoctrinati.

    Deranjanta este situatia ca se exploateaza/se va exploata aurul respectiv insa nu va fi al nostru. Vezi scandalul Insula Serpilor, unde petrolul de acolo a fost concesionat pt 50 de ani catre alt stat!

    Again RobertG, nu sunt fan hai sa extragem si hai sa facem stiind ca in Suceava acum 2 ani, cand veneam cu trenul de la Iasi spre Timisoara, vazusem un munte intreg defisat, cum gunoaiele acopera centrul istoric al municipiului Constanta, cum cladiri de patrimoniu sunt lasate sa se prabuseasca atat in centrul Constantei cat si in Timisoara, pe langa Piata Unirii… E trist insa daca putem face ceva haide-ti sa incercam sa facem ceva pentru noi.

    Poate un chistoc de tigara il arunc sau un servetel (sunt biodegradabile), insa sa folosesti cianuri (exemplu clar Isalnita, sau gura de devarsare a deseurilor de la Cernavoda… Chipurile, ei le depoziteaza in cisterne pe marginea cailor ferate)…. Totusi frate, consider ca e de bun gust reclama…

    Stiu, sunt ferm convins ca sunt interese mult mai mari decat km de padure, sau viitorul unei zone. Insa textul de la sfarsitul reclamei e pe buna dreptate!

    Daca va place ceea ce vedeti aici, atunci sa ma scuzati! Cred ca meritam o soarta mai buna!

    • @Gabriel, da’ am zis io să extragă aurul au’ ba? Chiar nu ma afectează personal cu absolut nimic.

      Spuneam doar că populația trebuie să fie mai ecoloagă în general înainte de a urla pe stradă lozinci împotriva proiectului lu’ pește. Mai spuneam că ar trebui să fie curățate râurile deja contaminate, să nu se mai taie pădurile, să nu se mai arunce gunoaiele nebiodegradabile pe unde s-o nimeri ca in India.

      Când o să fie și România curată ca Olanda (unde nu vezi un chiștoc pe stradă) și aerul respirabil ca în Belgia, atunci da, frate, ies și eu și mă leg de o scândură la Roșia Montana. Pentru că altfel nu se poate. Dar până atunci, degeaba mă zbat io, că oricum va fi cum vor ei, înțelege, Roșia Montana este o afacere (care sunt sigur ca se va derula) care va umple niște buzunare. Singura necunoscută din ecuația asta momentan cui și cât îi revine. Atât.

      Ce crezi c-o zică oamenii când o să zică guvernul “Bă fraierilor, ori demarăm proiectul Roșia Montana și salariile și pensiile rămân cum sunt, ori le tăiem cu 25% că e criză.”?

      • Sper sa nu se ajunga la demararea proiectului ca atunci voi fi nevoit sa revin cu un filmulet gen Ciudanovita cand se va face, un material de genu ala te ingrozeste fara doar si poate!

  25. Ca sa aveti o localizare a localitatii Ciudanovita, pentru cei din Banat sau cei din vestul Olteniei, poate sunt curiosi sa vada cum e pe acolo, atasez si o harta!

  26. Gabriel, eu nu m-am prins de legatura intre ce am zis eu si comentariul legat de reclama; nu am spus nimic legat de reclama, cu atat mai putin o “faza”. In rest n-am ce comenta ca sunt de acord.
    Petitiile pe care le-am semnat erau pentru oprirea proiectului si daca apare vreo petitie prin care sa fie rzv obligat sa slabeasca o voi semna si cu ochii inchisi.

  27. @Gabriel, dear:

    1. în toate cele 35 de comentarii, cu mici exceptii, nimeni nu s-a referit la calitatea reclamei. Deci, chill, nu te-a contrazis nimeni 🙂

    2. Nu trebuie să privești lumea prin ochii tăi. Gândeste-te că sunt oameni care se aruncă de la balcon că nu-și pot plăti ratele sau că au picat bacu’.

  28. Ca sa completez, va mai pun la dispozitie niste informatii, alaturi de o harta. Cam asa va ajunge si Rosia Montana odata cu demararea proiectului respectiv.

    Tulcea – depozitul de «otrava rosie»

    Halda de namol rosu care dateaza din 1973 si care a apartinut Combinatului Alum se intinde pe 50 de hectare. Acest depozit urmeaza sa fie inchis si ecologizat partial. Un document emis de Asociatia Salvati Dunarea si Delta Dunarii avertizeaza insa ca, dupa aceasta actiune si dupa mutarea depozitului intr-un alt loc, acumularile de deseuri de alumina din ultimii 37 de ani vor ramane in acelasi loc, la doi pasi de lacul Somova, care comunica direct cu Dunarea. Astfel, pericolul de contaminare a fluviului si a Marii Negre ramane extrem de ridicat.

    Caras-Severin
    Sterilul din Moldova Noua imbolnaveste tot Banatul

    Locuitorii din Moldova Noua trec printr-un adevarat cosmar cand bate vantul. Furtunile de praf de steril, de cupru, de zinc si de plumb aduse de pe iazul de decantare din apropiere polueaza fantanile, omoara pasarile si ataca plamanii oamenilor. Compania de exploatare Moldomin a functionat aproape 40 de ani in zona, prelucrand minereu de cupru. In 2009, s-a inchis, iar iazurile au ramas ale nimanui. Acum, la Moldova Noua, 70 ha de teren sunt puternic radioactive.

    Cea mai mare radioactivitate din tara
    La mina de la Ciudanovita, aflata la cativa kilometri de Anina si de Oravita, apele care inunda galeriile si filoanele radioactive au o incarcare de uraniu de peste 40 de ori mai mare decat limita admisa. Atunci cand precipitatiile sunt abundente, concentratiile de uraniu din apele raului Lisava si Jitin ating valori si mai mari. Inspectorii de mediu avertizeaza ca radiatiile sunt un pericol pentru populatie.

    Alba – deseurile de cupru «au inghitit» o localitate

    Firma Cuprumin are 271 de hectare de spatii de depozitare a deseurilor periculoase. Printre acestea, cele mai cunoscute si mai periculoase sunt in Tara Motilor si la Rosia Poieni. De exemplu, exploatarea de cupru de la Rosia Poieni are un lac unde sunt depozitate deseurile, iar din cauza inundatiilor repetate din zona, substanta a ajuns in satele din apropiere si a “inghitit” localitatea Geamana. De asemenea, pe malul raurilor Aries si Ampoi, ca si pe vaile din Tara Motilor sunt plasate mai multe halde de steril, neecologizate.

    Valcea
    La Govora, uzinele chimice au in administrare peste 160 de hectare de teren, pe care sunt depozitate substante periculoase.

    Galati
    Combinatul Arcelor Mittal din oras are in administrare peste 30 de hectare, pe care sunt plasate resturile metalelor folosite in procesul tehnic. Depozitarea lor se face in aer liber, ceea ce inseamna ca poluarea in zona e foarte greu de controlat.

    Peste 75 la suta din haldele de steril din judetul Maramures sunt neecologizate. Pericolul vine prin galeriile de mina din judet, care inunda periodic haldele si care transporta astfel metalele grele in raurile si in fantanile din zona.

    Baia Mare
    Remin (la Bloaja-Baiut, Tautii de Sus si Valea Glodului) si Transgold (la Tautii de Sus, Rachitele- Plopis) detin, la randul lor, peste 230 de hectare de iazuri de decantare a deseurilor toxice.

    Suceava
    Fosta mina Crucea-Botusana, plasata la 35 km de Vatra Dornei, producea uraniu pentru Cernavoda. Acum, deseurile acumulate in anii de exploatare ameninta populatia din zona.

    Hunedoara

    Compania de exploatare Minvest din judetul Hunedoara detine 290 de hectare de teren in judet, dintre care unele la Abrud, unde sunt amenajate iazuri de decantare cu deseuri periculoase.

    Faceti turism, daca se mai poate face! Cred ca ar fi indicat sa mergem cu cortul in zonele astea, sau nu stiu. Eventual sa locuim o perioada! Da, se stie, interesul sunt banii. Iar daca nu ne supunem vom ajunge asa:

    Este ceea ce am gasit in Bucuresti, Calea Victoriei nr. 32-34 si nu, NU erau tigani ci o familie care din grija Statului Roman au ajuns sa locuiasca in strada, la intrarea intr-un bloc in singurele lucruri care le-au mai ramas dupa ce au muncit o viata de om. Familia era compusa din: Mama, (tatal murise in urma cu un an si jumatate), si cei trei copii, doi baieti si o fetita!

    Tind sa cred, ca inconstienta la romani este foarte mare, iar valurile facute aici nu se vor simtii vreodata acolo unde trebuie sa se simta!

  29. Rhade (#35), imi vine greu sa cred ca greutatea mea e o chestiune de interes public care sa iste un curent de opinie… petitii si alea-alea…
    Dac-as vedea pe careva ca-si rupe ceva ca sa ma vaza ca slabesc, cu siguranta as face-o. Cu atat mai mult dac-ai fi domnia ta cel care isi rupe “ceva-ul”…

    Gabriel João, scuze de offtopic!

    • Rzv, fara probleme… Trebuie sa intelegem ca: petitiile online nu au acoprire legala, inca, pe teritoriul tarii noastre. Aci facem val intr-un pahar cu apa, suntem prea mici ca sa ne asculte cineva. Vezi reportajul de la Ciudanovita si cum reactioneaza Institutia Statului cand li se pune in fata o dovada! “Ne e greu sa credem…. bla, bla, bla” Aia e o dovada clara, nu camera ascunsa, un reportaj decent, care te inspaimanta si care iti ridica semne de intrebare. Asa va ajunge si Rosia Montana.

    • Nu stiu daca asta e important. Cred totusi ca important este modul in care se ajunge la acest aur!

Comments are closed.

Vezi si...

Trei barbați arestați în Ciprul de Nord pentru “acte sexuale împotriva naturii”

Bărbații au fost arestați joia trecută in nordul Nicosiei și deja au petrecut cinci zile în custodia poliției cipriote. Polițistul cipriot-turc dorește sa îi mai rețină pentru încă două zile pentru a face investigații avansate! Potrivit Cyprus Mail, minstrul de finanțe Michalis Sarris în vârstă de 65 ani este unul dintre...

Articole din aceeasi categorie