Acasă Ce mai e nou What’s up, doc?

What’s up, doc?

976
0

De câteva zile tot încerc să mă adun și să îmi găsesc câteva clipe de răgaz („ca odinioară”, yeah) să mai scriu câte ceva, dar nu prea am avut succes. Am un proiect nou pe rol, unul la care mă gândisem cu cu vreo doi ani în urmă dar din lipsă de timp și comoditate nu l-am pus în aplicare. Pana acum. Este vorba despre o platforma de advertising exclusiv pentru nisa gay/adult. Nu vreau să limitez proiectul doar la România și de aceea e multișor de lucru. Pe scurt, rețeaua va permite celor care doresc să facă reclamă să cumpere spațiu publicitar pe site-uri care îndeplinesc anumite cerințe. Proprietarii de site-uri gay nu trebuie să facă nimic decât să se înregistreze și să decida ce fel de spațiu publicitar vor să vândă (vor fi disponibile reclame de tipul text ads, image ads, splash, pop-ads, inline, contextual, video și mai văd io): cantitate, durată, preț. Va fi disponibilă și reclama de tip Pay Per Click si Pay Per Impression. Toate acestea, numai pentru nișa LGBT/Adult.

Ideea e că această nișă este complet neexploatată și am văzut de multe ori pe site-uri gay românești reclame Adsense care platesc 1 cent astfel încât bietul publisher își poate lua un kilogram de portocale o dată pe an, de Craciun, ceea ce este o prostie. Așa că… o să vedem. România nu prea are advertiseri, adică oameni care să fie dispuși să plătească pentru reclamă că e mai ieftin presupun să trimiți un spam la toată lista de contacte de pe Yahoo Messenger cu rugămintea fierbinte să dea mai departe. Noroc cu Prokeratin-ul (‘ăia cu alifiile alea pentru creșterea părului care a devenit instant top advertised product of 2010). E păcat zic eu… adică nici dacă se termină lumea n-aș face reclamă unui site de dating… nemțesc sau la alte porcării care nu vizează direct comunitatea gay din România.

Mi-ar plăcea să vad (in viata asta, nu in alta) ca trecem peste reclama cu șepci, brichete, umbrele și SPAM-ul pe Gayromeo.com și că ne maturizăm puțin din acest punct de vedere. În loc să văd pe vreun site gay la categoria Advertising vreun ad de genu: „Cum sa slăbești 8 kg în 5 zile” (sau era invers, ca nu mai stiu)… mi-ar plăcea să văd: „Caravana HIV și în orașul tău!” sau oricum ceva TARGETED pentru cititori.

Apropos de HIV și comunitatea gay din România, citeam pe Angelicuss (care de curând are nume de domeniu propriu 😉 ) că băieții de la PSI România în cadrul programului „Eu sunt! Tu?” s-au dus la mare, pe plajele gay din Mamaia si Eforie Nord, să facă educație sexuală. Ceea ce e super tare. Ce mi-a atras atenția este că în articolul cu pricina (semnat de un anume Alexandru Streinu) se spune că potrivit unui studiu, 1 din 20 (5%) de gay este seropozitiv (adică e infectat cu HIV). Mie mi se pare enorm, dacă este adevărat, si foarte trist in acelasi timp. Cine a făcut acest studiul? Apropos, ce fain (morbid) ar arăta un banner mare într-un club gay cu 200 de persoane în el, pe care să scrie: Printre noi se află 10 persoane seropozitive… și-apoi cu litere mici potrivit unui studiu bla bla... să vezi cum nu s-ar mai uita lumea cu dispreț la prezervativele de pe masă. 🙄

Sursa: Angelicuss.com
Sursa: Angelicuss.com

Încet, încet se apropie si Serile Filmului Gay (Între 11 şi 17 octombrie la Cluj-Napoca, evenimentul bucurându-se de cea de-a 7-a ediţie). Dar despre asta o să scriu într-o altă zi, so keep in touch. Până atunci o să pun și eu un banner catre site-ul evenimentului, pentru că după cum am mai spus, mi se pare unul din puținele chestii care nu are drept scop afișarea ținutelor alese cu bun gust (nu-i așa?) și a manierelor alese pe care le au românii (gay sau hetero, nu contește).

Au revoir!

PS: Blonda de la pagina 7. Or, whateva’ 😉

Enzo, the Meow Meow himself, is especially in a tough spot.
Enzo, the Meow Meow himself...
Articolul precedentWhy the face?
Articolul următorEra odată ca niciodată…
Se pare ca si robotii se imbolnavesc. Nu as zice ca se scurtcircuiteaza. Dar pot aparea polipi sau tumori in circuit, de rezistenta infinita, care denatureaza auzul si vazul, de alfel divin in “multiplexitatea” sa. Asa au aparut noile masinarii. O masina bolnava (faza nasoala e ca masinile chiar daca sunt bolnave, nu mor), imperfecta, si zgomotoasa, ce emite pe frecvente periculoase si oscilante.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here