Acasă Ce mai e nou Craciunul este echivalent cu sfarsitul lumii?

Craciunul este echivalent cu sfarsitul lumii?

987
10

Forfora, graba, stres, bani, mancare, graba si stres dinou. Prajituri cu coloranti, brazi ifantili ucisi, betele si globuri najpa pe crengi. Ah, sa nu uitam de instalatia cu 100 de becuri si cablu verde. Apoi intoxicatie alimentara, urgente, alcool, mancare si iarasi alcool. Cat mai mult alcool.

De ce naiba sunt transformate niste „sarbatori” (care sunt si foarte corelate cu religia) in festine si graba ca si cum ar veni sfarsitul lumii?

10 COMENTARII

 1. am auzit de un film recent: „What Would Jesus Buy?” – mi se pare o intrebare potrivita pentru luna cadourilor la crestini. 😆

  nu stiu daca isus e deja listat la bursa, dar ar fi interesant de vazut care-i mai e cota de piata. in orice caz, de sarbatori isus se vinde mai bine ca oricand. 🙂

 2. :(….da din pacate asea este ….eu deja am inceput sa vad lumea innebunita dupa cumparaturi chiar si in jegu asta de orash minuscul in care stau …zilele trecute am fost la timisoara ….am vrut sa intru la real la intoarcere …nu am avut lok de parcare ….am iesit si am dat sa intru in metro da cand am vazut ce e la case acolo am zis k nu e adevarat :))…..OARE TOATA LUMEA A INNEBUNIT ? sau doar eu ? …..nush …eu chiar sincer nu imi imaginez ce pot cumpara atata ….cadouri presupun k nu chiar in asemenea cantitati ….o lume nebuna in care traim ….sau doar eu ….cine stie …:P:P

 3. ah …si am uitat ceva …mie de ce nu imi aduce Moshu nimika ? nu e cinstit sa fiu eu Moshu’ tot timpu 🙂 …asta da sfarshitul lumii

 4. adevarul e ca nasterea Fiului simbolizeaza mai degraba inceputul lumii decat sfarsitul ei, insa in conditiile in care tot mai multi oameni devin obsedati de finalitati, de realizari si de atingerea unor scopuri precise, e de inteles ca inceputul incepe sa semene tot mai mult cu sfarsitul.

  de altfel, luarea Fiului inapoi la Tatal, caracteristica sarbatorilor de Paste, are menirea de a simboliza sfarsitul lumii (si speranta unui nou inceput).

  nu intamplator, crestinismul a fost acuzat ca ar fi o religie cu o fixatie morbida, intrucat simbolismul sau dominant nu e Nasterea, ci crucificarea (adica, cumva, isus nu ar fi devenit important daca nu ar fi suferit si nu ar fi fost omorat, demonstrandu-si astfel divinitatea).

  insa pana la urma orice religie are la baza „demonstrarea” lui dumnezeu, intr-o forma sau alta, asa incat celebrarea puterii de cumparare consfinteste de fapt religia dominanta a zilelor noastre, care este economicul (si, in speta, instrumentul sau princeps – banul).

  (economia, in sensul de stiinta a productiei si schimbului, nu presupune neaparat „a face economii” si de a evita risipa, aceasta fiind doar una din caile prin care de poate gestiona profitul. dimpotriva, risipa e incurajata in societatea de consum, pentru ca genereaza cerere din ce in ce mai mare, cu costuri din ce in ce mai mari, si deci cu profituri din ce in ce mai mari pentru cei care gestioneaza banii.)

 5. Craciunul nu este echivalent cu sfarsitul lumii. Este o bucurie a sufletului . Poti sa te bucuri si fara sa te intoxici cu alimente, alchool, sau mai stiu eu ce. Legat de cadouri… cel mai frumos cadou pentru sufletul omului este bucuria trairii nasterii fiului. De ce bucurie? Pentru ca prin nasterea Acestuia , omului i se arata cat de important este sa traiasca in aici in viatza aceasta in mijlocul familiei. Nasterea impreuna cu evenimentele, locurile, oamenii , animalele si fenomenele din jurul acesteia, ne arata importanta nasterii Fiului . Prin Nastere, omului i se aduce aminte ce este important pentru fericirea sufletului.
  Legat de „nebunia” acestor zile … exista o explicatie. Oamenii au uitat cu desavarsire de sarbatoarea sufletului si au ajuns sa-si faca grija pentru sarbatorirea trupului. Mancare si bautura cat mai multa cu putinta. Nu. Este arhisuficient daca pe masa in seara de Craciun este mancare putina dar in jurul mesei multa lume. Lume care sa fie fericita ca s-a adunat in jurul acelei mese si fericita ca langa el/ea este un frate, o sora , o mama, un tata, o bunica … Aceste clipe trebuie pretuite si impartasite cu cei dragi. Pentru ca un lucru foarte important , uitat de noi, este ca viata este una singura si atunci cand trebuie sa o parasim pentru altceva, nu o sa putem sa luam cu noi nimik si pe nimeni. O sa purcedem singuri acolo unde stim cu toti ca trebuie sa ajungem. Fiecare sfarsit este un inceput si fiecare inceput aduce dupa , un sfarsit.
  Lumina din bradul de Craciun trebuie sa fie fericirea si linistea din sufletul fiecaruia si cadoul cel mai de pret este viata traita alaturi de cei dragi.

  O saptamana usoara, va doresc.

 6. Nu e echivalent cu sfarsitul lumi robert, dar la oameni singuri se instaleaza sentimentul acela de singuratate si o statistica trista zice ca cele mai multe cazuri de suicid sunt in preajma sarbatorilor pentru ei e sfarsitul 🙁 pentru ceilanti e un bine venit concediu sau o afacere profitabila.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here