shadow

Salut, sunt eu, nu-ti deregla chestia la care citesti asta. Sunt eu,  live si stereo. Luati-vă ceva de ronțăit și faceți-vă comozi, urmează să vă spun povestea vieții mele.

Da, știu, ce am zis mai sus e o copie a replicii lui Hannah Baker din 13 Reasons Why, pe care vi-l recomand, by the way *twink*, dar nu de asta sunt eu aici. Sunt aici, cum ziceam mai sus, pentru a vă spune povestea vieții mele (de parcă aș avea una :)) ).

De mic mi-a plăcut să stau în preajma fetelor. Deci pur și simplu uram, uram să joc football, să bat mingea de un zid șamd. Desigur, urasc să fac asta și acum, dar mă obilga circumstantele, pentru ca astfel voi fi numit: fată și „pă invers” . „Pă invers” l-am auzit doar odata sau de doua ori, dar pe „fată”… Era The Most Used. Îl auzeam în moduri directe si indirecte. Bine, acum s-a cam încheiat după ce n-am mai dat atenție acelor oameni și după ce în sfârșit, și-au dat și ei seama că nu avem toți aceleași preferințe. OK, știu ce o să spuneti: „Bine, dar acum dacă totul este în regulă, ce e așa wow?”. Din păcate, te-ai grăbit, domnule/doamnă, acum urmeaza partea „interesantă”. Am pus interesantă cu ghilimele pentru că nu știu dacă o să vi se pară chiar așa interesantă.

Păi să încep cu începutul, sunt singurul pro LGBTQ+ din toată familia, și dacă vine vreodată vorba despre acest subiect delicat, trebuie să-mi pun masca de homofob. Dacă înainte le mai dădeam de înțeles că sunt pro, acum nu o mai pot face nici măcar puțin, datorită unei întâmplări recente. Nu voi sta să scriu desprea asta deoarece este o poveste luuungă. Pe scurt: un tâmpit de jurnal în care era vorba despre mine, cum credeam eu că sunt … (fiindcă scriu pe acest site nu cred că mai are rost să zic ce credeam că sunt). Și de parcă nu era îndeajuns, mai scrisesem că îmi plăcea de un tip. Mama a descoperit jurnalul, i-a spus și lui tata apoi, urmând fratele meu mai mare. A sunat și la psiholog. N-aveți idee cum m-am scos. I-am zis că *tobele vă rog* : scriu o carte. Exact. Că scriu o carte.

Care a fost norocul meu pentru că m-a și crezut? Chiar arăta ca o carte. Avem tot felul de figuri de stil: epitete, metafore, hiperbole etc. Să mai spună cineva că literatura nu e folositoare! :)) Dar urmează partea nasoală: I still think I am …Adică, îmi vine greu doar când mă gândesc, dar apoi să o mai și scriu. Am și motive întemeiate să mai cred. Tot ce îmi mai rămâne de făcut este să sper că poate e doar o fază. Momentan rămân la stadiul de gay friendly.

Sfaturi?

Thanks for rating this! Now tell the world how you feel via Twitter.
Ce părere ai despre acest articol?
 • Super tare
 • Util
 • Complex
 • Amuzant
 • Plictisitor
 • Slab

Author

seeya25

Comments

 1. grid    

  Nu cred că te-au crezut, dar probabil a fost o scuză destul de bună ca să închidă repede o discuție altminteri incomodă… Oricum, chiar dacă scrii o carte, asta nu înseamnă automat că nu ești… așa cum crezi tu că ești (asta ca să te citez, pentru că de fapt văd că nici măcar față de tine însuți nu poți fi pe deplin sincer).

  Articolul de față chiar nu ne spune prea multe despre tine, semănând mai mult cu o descriere a ta din satelit.

  Încearcă să nu fi doar un personaj în propria-ți viață, pentru că asta se va întâmpla dacă nu-ți asumi un mod propriu de a gândi, fără să-ți mai fie teamă de felul în care ești perceput de ceilalți.

  Nu este necesar să adopți o anumită identitate sexuală predefinită, dar trebuie să fii sincer măcar cu tine însuți. Nu are nimeni datoria de a se dezvălui celorlalți, însă tocmai fuga de ei te împinge la nevoia de a-i minți. Poți păstra o aură de mister asupra ta, cu condiția să nu mai emiți negații fără acoperire, pentru că astfel de atitudini – departe de a te disculpa – te vor afunda tot mai tare în minciună.

  Nu cred că ai de ce să-ți fie rușine atâta vreme cât ești sincer și spui ce gândești, chiar dacă trebuie să-ți alegi cuvintele. În orice caz, nu-i lăsa pe cei care nu te respectă îndeajuns să-ți fie aproape. Tu ești cel care decizi cu ce tip de oameni vrei să fii înconjurat.

  Spor la scris!
  😎

 2. shadow    

  Citind prima fraza, mi-am luat un pahar de vin si mi-am aprins o tigara. Din pacate am terminat de citit inainte de a termina tigara, paharul de vin de-abia l-am atins….
  Tot ce am putut intelege este ca esti gay dar nu ti-o spui (nu stiu de ce, probabil ca nu-ti suna bine), ca te-au prins ai ta cu mata-n sac citindu-ti jurnalul (….imprudenta din parea ta….) si ca „te-ai scos” spunandu-le ca scrii o carte. Binenteles ca ei „te-au crezut” pentru ca e mai simplu sa digeri un membru al familiei care e excentric, decat unul care este gay.
  Sincer, poate este prea tarziu si nu ma pot concentra, dar nu inteleg ce sfaturi astepti… Poate ar trebui sa fii un pic mai clar…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *