No menu items!

Bărbăția, bat-o vina!

Acelasi autor

Riscurile utilizării drogurilor…

Căutând plăcerea (fericirea) sau în timpul unei ceremonii inițiatice (în diferite culturi sau denominațiuni spiritual – religioase) – așa apar motivele care conduc tinerii...

Parteneriate civile pentru gay? Da sau ba?

O sa va povestesc de SUA, cunoscand situatia mai bine decat in Romania. Drept urmare a activismului gay intens, mai bine de 50 de orase...

Nu suntem făcuți pentru a trăi singuri

De unde vine dragostea? Filosoful grec Platon raspunde la aceasta intrebare. El il determina pe Aristophanes sa spuna urmatoarea poveste: la inceput, erau trei...

Cum să fii o doamnă?

Manierele, cum le cunoastem toti, si-au facut aparitia pe inceputul secolului XII in Franta, cand Eleanor de Aquitaine s-a saturat de badarania celor din...

De ce promiscuitatea e mai pronunțată în lumea gay?

Cuvantul "promiscuitate" este de obicei folosit cu sens peiorativ, cum ar fi afirmatiile eronate gen "epidemia HIV/SIDA este datorata promiscuitatii din comunitatea gay". Nu...

Dat fiind faptul că media, în general, pune accent pe sănătate și fitness, dar și faptul că tinerii gay (unii, evident) vor să se conformeze imaginii barbatului perfect, cu muschi si six pack, sălile de forță au devenit din ce în ce mai căutate și de către homosexuali.

Însuși cuvântul “homosexual”, înseamnă atracția dintre aceleași… sexe. Așadar, majoritatea ne simțim atrași de… bărbați, evident. Imaginea bărbatului ideal se schimba de la un deceniu la altul, dar mereu bărbații musculoși, înalți, cu brațele bine definite, au fost și sunt în continuare, cel puțin în subconștientul multora dintre noi, definiția virilității. În momentul în care pe coperțile tuturor magazinelor vedem femei suple și bărbați lucrați la sală (cu excepția revistelor de artă, unde pui o bătrână și voila: arta), automat, vrem-nuvrem, subconștientul ne dictează ce este… atrăgător.

Bineînțeles, după o anumită experiență unii din noi pot vedea “bărbăția” în multe alte lucruri care nu au nimic în comun cu mersul la sală, dar nu voi dezvolta subiectul în acest articol.


Așadar, de ce se merge la sală? E simplu. În primul rând pentru a ne hrăni orgoliul când ne uităm în oglindă și în al doilea rând pentru a atrage. Aia’ cu “vai… vreau sa am o viata sanatoasa, sa fac miscare”… e o minciună.

Să nu credeți că e ușor să mergi de 4-5 ori pe săptămână la sală și să te antrenezi așa cum trebuie. Asta doar cei care fac sală cu adevărat o pot confirma. Si nu, a merge la sala de fitness nu înseamna a te schimba în vestiar și a sta la povești la telefon cu vreo soră aflată la cafea prin centru… ca să aflii ultimele bârfe.

Mersul la sală necesită o voință extraordinară dar și o continuitate a eforturilor… mulți se așteaptă să vadă rezultate după o lună… nu există așa ceva.

Totodată, a trage de fiare implică și o alimentație corespunzătoare. Dacă vorbim de fitness, vorbim de anabolism și catabolism. Anabolismul este procesul de asimilare, creștere, iar catabolismul este procesul de ardere, scădere în masă. Mușchiul pentru a crește are nevoie de mutrienți, mai cu seamă de carhohidrați (glucide) și proteine. Adio șaorme, McDo, prăjeli, băuturi carbogazoase, țigări și altele. Say hello to orez, fasole, fripturi în sânge, pește, paste, albuș de ou, lapte, brânzeturi slabe, fructe și legume.

Daca mersul la sală devine ceva ce îți place, e recomandat să vorbești cu un antrenor și un nutriționist. Exercițiile necesita un anumit număr de repetări, e bine să grupezi anumite grupe musculare pe zile șamd. Nu lua suplimente așa după citite sau auzite, întreabă nutriționistul, este cel mai sigur (o cantitate prea mare de proteine poate fi dăunătoare rinichilor și ficatului).

În timp ce suplimentele nutritive sunt considerate, de regulă, sigure, alte produse in schimb pot dăuna grav sănătății, de exemplu steroizii. Sterozii sunt niște hormoni masculini, care pe lângă faptul că accentuează caracterele masculine (voce, pilozitate, etc) stimulează și creșterea masei musculare. Foarte mulți care vor să obțina efecte rapide în timp foarte scurt, apelează la steroizi. Uneori, în vestiare, vei vedea că tinerii se înțeapă cu același ac… ceea ce este extrem de periculos deoarece se poate transmite inclusiv HIV-ul.

În timp ce nu trebuie să dezvoltăm o obsesie legată de mușchii pe care ni-i dorim, e bine totuși de știut că “sufletul” omului completează… ambalajul, sau cum era, invers?

7 COMMENTS

  1. Ei, unii nu-și dau seama ce frumos arată un corp tonic, natural, fără prostii d-alea injectate în ei, care până la urmă îi fac să arate ca niște pui de abator. Dar neh, ne ghidăm după prostii

    Mulți se duc la sală să-și „hrănească” aspectul fizic, dar câți ajung să-și finiseze caracterul? Câți învață cum să fie oameni, să fie empatici, simpatici, etc. Puțini..

  2. da din pacate unii cred ca statutul corporal stas iesit de pe coperte e ok 😐,nu-i chiar asa ,sincer  nu conteza muschii sculptati daca creierul pusca din lipsa de cenusa si neuroni.

  3. Sa nu fim ipocriti:D 
    Muscles=Drooling si mereu va fi asa:D 
    Un Barbat ” lucrat ” in sala este de apreciat si de admirat* 😀 
    Sa nu incepem cu ” daca n-are minte…degeaba are 6pack:)* fiecare are frumusetea sa si trebuie sa si-o puna in valoare:D. Uni sunt frumosi pentru felul lor de a fi, alti pentru felul in care gandesc si alti pentru fizicul pe care il au lucrat/nelucrat w.e:D
    Important este sa apreciem frumusetea si nu sa-i gaseim defecte <3 . 
    (cu totii avem destule defecte ce se pot transforma in calitati ce ne vor face mai frumosi:P) 
    😉

  4. Chiar daca ma indrept catre jubileu, de aproape 2 luni am reluat activitatea, sa zicem, sportiva, adica alergare usoara pe langa un stadion, “sala” si de 2 doua ori pe saptaman 2 ore de tenis de camp. Sincer, chiar fac asta pentru sanatatea mea, pentru tonus (am un job sedentar), pentru mobilitate si,de ce nu, pentru prelungirea activitatii sexuale. Si nu pentru forme “sculpturale”. La varsta mea chiar nu mai e cazul.

    Ce vreau sa scot in evidenta este impresia care mi-am facut-o de cand re-frecventaz “sala”. Am observat (fara sa fac calcule, pur apreciativ 😉 )ca in proportie de 80 % tinerii care frecventeaza sala isi indreapta atentia spre aparatele pentru pectorali si bicepsi. Fac greseli flagrante in cazul prizelor la aparate, al repetrilor, al incarcari cu greutati a barelor si, cel mai grav, nu fac nici un exercitiu de incalzire inainte de a incepe lucrul la aparat. Ignora cu nonsalanta indicatiile si sfaturile instructorilor, atunci cand ei sunt prin sala si ii observa.

    Iar ce mi se pare lipsit de cea mai elementara educatie este faptul ca, aprox.in aceiasi proportie, daca nu chiar si mai multi, nu folosesc dusurile dupa “munca”. Fac aceasta referire fara nicio conotatie! Insa prejudecata ca ar fi foarte multi gay in vestiar si ar putea sa li se intample ceva ii determina sa se imbrace cat mai repede cu hainele curate peste transpiratie, sa epuizeze tuburi cu deodorant pe ei si pe haine (bleahhh) si sa plece. Atata pudoare nu cred ca am vazut nici macar inainte de ’89. De sauna care este inclusa in pret nici nu mai vorbesc. Cred ca nici nu stiu ca exista si nici la ce este buna dupa ce faci putin sport.

    Poate asta este doar la sala la care merg eu. Cine stie? Dar cred ca exista foarte multa ignoranta in ceea ce priveste sanatatea unei activitati sportive de genul asta. Iar administratorilor salilor putin le pasa. Important este banul.
        
    Poate la sala la care mergeti voi este altcumva!
    Toate cele bune tuturor!

  5. Mie imi place poza, aleasa… Bravo Robert! App, sapta viitoare treci la o cafea? O gasesti mutata pe Kaballa aci in zona! Timp bun de schimbat impresii.

  6. Vrem sau nu sa admintem, primul lucru pe care il observam la un om e tinuta fizica (atletic, slab, gras) si e posibil sa fim astfel mai cu succes social daca avem un corp frumos dezvoltat. al 2-lea lucru pe care il vedem e poate o tinuta corespunzatoare (o camasa, un sacou cu blugi sau o varianta indie intotdeauna lasa impresie placuta) dar desigur si cand iti deschizi gura trebuie sa ai ceva continut interesant.

    personal am sarit peste sala si mancat sanatos, nu de alta, dar mi-e ca voi trai mult daca sunt sanatos, si imi va parea rau. prefer sa “die young and in the blaze of glory”, nu vreau sa ajung la 70 de ani si sa ma simt depasit de toate si sa iau medicamente pentru pentru piele si ficat si inima si oase si alea alea… nu pierd nimic oricum.

Comments are closed.

Vezi si...

Până când? (II)

Argumentul religios Suntem învăţaţi de mici că nu există rost suprem al fiinţei umane pe pământ altul decât acela de a-şi întemeia o familie, de a face un copil, de a-l creşte şi, într-un final, de a muri împăcaţi că am întrunit normele care nu s-au impus. Suntem nişte maşini...

Articole din aceeasi categorie