No menu items!

Pâinea noastră cea de toate zilele, dă-ne-o nouă astăzi. Dar fără aditivi.

Acelasi autor

Cum Sunt?

Chestionarele completate vor fi postate pe website-ul în curs de dezvoltare, pe măsura completării lor: www.cumsunt.ro! Scopul poveștilor comunității LGBT este să ofere informații heterosexualilor cu...

Excesul de prea mult curcubeu dauneaza grav sanatatii (mintale)!

Frate, ce aveti toti cu cacatu' ala de rainbow!? Plm, zici ca DarkQ a devenit brad de Craciun. Bine, ideea e ca am observat...

Bunul gospodar isi face vara sanie si iarna car. Uneori.

Rasfoind Internetul, acum cateva zile, am dat peste un articol din publicatia online Ring, un alt tabloid specific romanesc unde fiecare titlu contine macar...

Gelozia, bat-o vina

Am fost un om extrem de gelos si posesiv, m-am mai domolit deoarece pe de-oparte experienta m-a invatat ca nu poti inchide un partener...

Cel mai mare regret din viata mea…

... este ca sunt gay. Pe masura ce trece timpul regret din ce in ce mai mult acest lucru. Ideea de ca lumea gay...
RobertG
RobertGhttps://darkq.net
Se pare ca si robotii se imbolnavesc. Nu as zice ca se scurtcircuiteaza. Dar pot aparea polipi sau tumori in circuit, de rezistenta infinita, care denatureaza auzul si vazul, de alfel divin in “multiplexitatea” sa. Asa au aparut noile masinarii. O masina bolnava (faza nasoala e ca masinile chiar daca sunt bolnave, nu mor), imperfecta, si zgomotoasa, ce emite pe frecvente periculoase si oscilante.

Postul acesta va fi unul de femeie casnică. :chicken2: Așa că, dacă aveți stomac – citiți-l, dacă nu, nu.

De fiecare dată când mă duc să cumpăr câte ceva de-ale gurii, îmi place să mă uit, să citesc ce scrie pe fiecare etichetă, să văd unde e fabricat etc. Așa că azi, fiindu-mi foame, am plecat la cumpărături. De obicei îmi iau mâncare din Ungaria, unde alimentele, din punctul meu de vedere, sunt mai ieftine și mai bune din punct de vedere calitativ. Cum Szeged e aproape de Timișoara… e chiar OK.

Așa că, conduce subsemnatul fain-frumos până la supermarchet, își ia un coș mic (ca să nu iau chestii inutile) pe care îl pune în caruțul pentru pizde proaste, și începe. Mi-a luat cam 1 oră jumate să termin, am plătit în jur de 390 RON. What the fuck? Aveam un singur coș, umplut ce-i drept, dar totuși. Ce am luat? Ei bine, după cum vă spuneam mai sus, îmi place să mă uit la produsele pe care le cumpăr: ce conține, când expiră, când fu’ făcut, unde fu’ fabricat și alte giumbușlucuri de genu’.

Ideea e că alimente de bună calitate și ieftine nu prea găsești. Acu’, doar de dragul că-s ieftine și aș putea să bag în mine ca porcu’, nu merge la mine. Mai bine mai puțin și bun decât muuult și prost. În plus, un ten frumos nu se menține cu conservanți și coloranți. :giggle:

Gluma-i, glumă dar problema cred că-i groasă. Majoritatea alimentelor sunt ticsite cu aditivi: începând de la mezeluri (care sunt pe primul loc la cantitatea de conservanți, coloranți, ghiare, șorici și… 10% carne), pâine, sucuri (apropos de asta, pe eticheta unuei game de sucuri zicea așa: “Poate conține fragmente celulare de fruct”… ‘tui mama mă-sii, da’ nici măcar o celulă întreagă nu poa’ să conțină? Un ribozom, o mitocondrie, acolo…), ouăle sunt de la găini stresate care n-au văzut în viața lor cum arată iarba (excepție fac tipurile 0 și 1, parcă… care oricum nu se prea găsesc), carnea e toata hormonată (să crească animalele mai repede, mușchii se umplu cu apă, mai multe kilograme, mai mulți bani), dulciuri, etc.

Pe de altă parte, la TV vedem doar reclame cu bere, mici, gratare, semințe și bikini. Societatea îndeamnă spre mult și prost. Bani să iasă. În fine.

Am ajuns acasă, m-am uitat din nou peste ce am cumpărat și pe ce mi s-au dus banii: orez integral, dulceață de coacăze negre (mă gândeam la clatite… :inlove: ), bruschetta, două conserve de ton Rio Mare, somon, câteva felii de cotlet de porc, un suc de afine și unul de rodii (BIO, ce-i drept), lăptișor de matcă (nu, de patcă n-aveau), câteva felii de cașcaval, brânză cu nuci și miere, chefir (lactatele iarăși BIO) câteva fructe, verdețuri, roșii, castraveți, măsline, cafea, niște conserve de la Tradiții… și cam atât.

Am venit acasă, am despachetat tot, apoi am pus fiecare borcănel la locul potrivit ca o gospodină ratată ce mă constitui. Mi-am pus nește muzici și am zis măcar să mă recompensez, dacă tot am depus atâta efort. Așa că mi-am pregătit cina: somon cu diverse ierburi făcut la aburi, orez integral (caruia i-a luat vreo 5 milioane de ore sa se fiarba). Salata verde, rucola, rosii cherry, castraveti stropiți cu ulei de masline si câțiva stropi de suc de grapefruit. 1 bucata bruschetta. Busuioc proaspat. Mai jos, rezultatul:

Alimentele BIO versus cele cu aditivi
Cina.

Am mâncat și m-am simțit tare bine :pig2:. După aceea m-am apucat de scris acest articol. Anyway, știam eu că nu e bine să mergi să cumperi de mâncare atunci când ti-e foame. De ce spun asta? Pentru că am impresia că am luat o grămadă de chestii care nici nu îmi trebuiau cu adevărat. Bine, spun asta cu burta plină, dar nah. Un pahar de vin aș mai fi băut, dar, poate data viitoare.

Oricum, chestia asta cu bun, rău, BIO, ECO, natural e o chestie serioasă din punctul meu de vedere. La voi cum e când mergeți la cumpărături? Vă interesează că e BIO sau nu?

Previous article
Next article

65 COMMENTS

  1. De obicei imi fac cumparaturile o data pe luna, in rest pentru lucruri uitate dau fuga la Mic.ro care in ultima vreme stau tot mai prost cu marfa.
    Nu prea tin cont de produse BIO, cred ca majoritatea sunt supraestimate si sunt putin sceptic cat de naturale sunt.
    Incerc intotdeauna sa merg cu o lista de acasa si sa nu ma abat de la ea, chiar daca imi e pofta sau ceva imi face cu ochiul.

    • tomi, eu nu reușesc nicicum să mă țin de listă. Am făcum și eu de câteva ori și nu a mers. Mereu îmi vene: “vaaai, uite că și asta mi-ar prinde bine, și aia… și ai’laltă”.

  2. E fain așa!! Și la mine este valabilă chestia cu să fie bio. Dacă însă nu este disponibil bio, atunci mă orientez spre lucruri care nu conțin căcaturi prin ele (aditivi și euri periculoase). Mâncarea sănătoasă este mai scumpă dar dacă am evita-o apoi aceiași bani s-ar duce pe tratamentul diferitelor boli care apar în urma unei alimentații nesănătoase.

  3. Incep prin a spune ca proabil sunt singurul om caruia nu-i place somonul, aceasta delicatesa scumpica si in voga :).
    Inainte sa se incinga discutiile si polemicile permite-mi sa te felicit pentru indeletnicirile in gatit si sa te bat prietenos pe umar spunandu-ti ca nu esti singurul care face pe gospodin…ul, si sa nu uitam ca cei mai mari bucatari sunt barbatii; eu stau cam o ora prin Kaufland in general , imi place sa ma uit pe ici pe colo, ce e nou, bla bla. Shopping pur. Dar cand vine vorba ce, cum si cat cumparam si consumam… e greu. Dar anumite alimente de baza le cumpar de la tarani, de la piata, sau de la ardeleni, si se cunoaste diferenta in gustul mancarii. Ardei, marar, oua, branzeturi, rosii, castraveti, carnati, etc, astea se gasesc in stare aproape pura , nebombardate cu E-uri la taranii din piata.

  4. Adi, da, și cumpăratul de la țărani ar fi o variantă. Însă, știu eu cum au muls ei vaca si cât au stat ouăle alea înainte să le vândă? Din câte am auzit, nu e bine ca ouăle să fie stătute. 😀

  5. @Tomi ..Vai ce ras m-a pufnit, :laugh: :laugh: :laugh: . Te duci la Mic.Ro cateodata?! vaaaai. Lantul Mic.Ro mi se pare cea mai mare gluma neagra de pe piata romaneasca din ultimii 20 de ani,,,sau de cand m-am nascut cred… mereu trag cu ochiul in cate un magazinas, ma pufneste rasul ca nu au clienti deloc, vezi o vanzatoare posomorata tand cu matura, poate sa faca infarct aia acolo ca nu stie nimeni de ea. Plus ca preturile din Mic sunt enorme, am intrat odata de curiozitate si am ramas masca!
    Ps- nu mai au marfa pentru ca le lipsesc clientii in masa, asta ducand la probleme cu furnizorii. Banuiesc, si cred ca asa e de fapt.

  6. “Pe de altă parte, la TV vedem doar reclame cu bere, mici, gratare, semințe și bikini. Societatea îndeamnă spre mult și prost. Bani să iasă. În fine.”…ooooo da,cel putin la bereeee, sunt cu nemiluita…luati romani, luati, pana faceti implozie :laugh:

    • Ichigo, aia cu “ce bine că s-au deschis terasele, românii iubesc berea” mă enervează cel mai mult. Bine că n-au pus “românii iubesc berea si semintele!”.

  7. Mi-ai luat vorba din gura…cand vad reclama, schimb canalul ca simt cum imi explodeaza un nerv, iar ochiul incepe sa mi se zbata… 😕

  8. Si totusi studiile de piata sau simpla analiza asupra celor din jur cam asta arata…romanii iubesc berea, si multi sunt samantari. Da, se pare ca romanul iubeste berea mai mult decat nevasta devreme ce dupa ora 16 crasmele sunt pline. Imaginea asta o vad aproape zi de zi si ma enerveaza, ma frustreaza, as vrea sa-i iau la bataie (inca nu stiu de ce)pe toti care stau la crasma pana se pisa pe ei nu mai merg drept.
    Daca ar fi sa punem botul la fiecare reclama ar fi vai de capul nostru.

  9. Mdap. Ideea e că… vom crăpa. Nevoia de industrializare masivă, numărul imens de oameni de pe planetă, lipsa mâncării… inevitabil duce la mult. Dar nu si bun.

    Întrebarea este: este bine să ne pese de ce băgăm în noi? Sau chiar nu are rost?

  10. Vara asta am urmarit mai multe documentare in legatura cu alimentatia si am hotarat sa evit cu orice pret fast food urile. Nu a fost deloc dificil; in general nu le vizitam. Acum e mai mult un protest :no:

    Consider ca astazi este imposibil sa mananci sanatos. Totul este poluat, incepand cu aerul. Totusi, asta nu este o scuza; meritam (zic eu) sa avem grija de noi si sa nu infulecam orice apucam (oricand).

    BIO = scump(aproape … mereu), daca se poate sa rezistam, din cand in cand, cu putin, da’ bun, ar fi ideal.

    ! painea mi se pare unul dintre cele mai “maltratate” alimente din ziua de astazi … am decis sa mananc mai putina, ca-i mai bine!

    nuama’ bine … ca are fainoshag! 😎

  11. logic ca ar trebui sa ne pese…eu votez mancarea a la mama acasa,naturala si gustoasa 😛

    • Păi și cubulețul de Knorr? Nu e tot un potentiator de gust (glutamatul de sodiu)? Ce crezi că dacă îl face mama e perfect sănotos? Nu, nu e. 🙂

  12. Eu mananc destul de bio (cand sunt acasa), chiar daca nu-mi propun asta neaparat. Oua iau de la bunica mea, care are gainile nestresate, produse din carne (imi place la nebunie babicul) si lactate iau dintr-o localitate de pe langa orasul meu natal. Fructe si legume cumpar de la o ruda care se ocupa cu asa ceva. Practic, acasa cumpar din magazine doar cateva prostioare precum chipsuri, dulciuri.

    Cand sunt in Bucuresti (care nu e foarte departe de orasul natal), mai iau de acasa mancare gatita si alte produse. Cumpar destul de putine lucruri de prin magazine cand vine vorba de alimente. Cand totusi trebuie s-o fac, dau o tura prin piata din Crangasi sau prin Carrefour. Pana acum a dat roade sistemul asta de alimentatie pentru ca nimeni din familia mea nu are probleme cauzate de alimentatie sau de imunitate.

    Recunosc ca nu prea am rabdare sa ma uit pe etichete. Dar am constatat ca multi oameni se uita pe etichete ca boul pe teava…daca vad ca nu scrie niciun E, inseamna ca produsul e bio. Acum s-au smecherit si producatorii. De ce sa puna E-urile pe eticheta cand pot pacali usor cu nitriti, nitrati, coloranti, acizi. O profa de chimie din Poli spunea ca daca nu ar fi mult blamatele E-uri, ar fi fost de mult timp foamete in multe regiuni de pe glob, iar in acelea in care s-ar trai decent, preturile alimentelor ar fi fost duble sau triple.

    Citeam odata niste intrebari existentiale pe un site. Cineva se intreba de ce sucul de lamaie contine mai putina lamaie decat detergentul de vase.:-D

  13. @Adi:

    Mic.ro e accesibil pentru ca e in blocul meu, pot cobora in pijamale sa cumpar ceva 😀 Pentru mine Mic.Ro e doar un magazin de bloc, ignor toata treaba cu branding.

  14. @RobertG, nu, nu e. Dar stii cum e, dintre doua rele alegi raul cel mai mic. Daca vrei sa mananci in mare parte bio, te duci frumusel in varful muntelui si traiesti acolo cu ce produci. Ar mai fi si varianta averii de ‘inspe milioane de euro…

    Oricum, lumea se strofoaca atat de tare sa manance sanatos, incat s-a ajuns la a trai pentru a manca si nu invers.

    Ieftin si bun gasesti mai rar. Iti dai seama cam care ar fi costurile ca sa produci ceva bio pentru larg consum. Era o stire acum ceva timp cu o gradinita in Franta care hranea copiii numai cu mancare bio.

  15. Şi eu sunt gospodină…
    NU prea am încredere în ce scrie pe etichete , aşa că nu prea mă îndur să plătesc mult pe o chestie doar pentru că scrie BIO pe ea. Prefer să cumpăr alimente primare neprocesate. Adică nu mezeluri( deşi soţul meu e mare iubitor de cremwurst şi alte mizerii de astea), mai bine carne crudă, o fac eu friptură. De câţiva ani ne facem noi gemurile , castraveţii muraţi asta mai reduce din acidul citric ingerat şi alţi conservanţi. Am renunţat la knorr şi alte prostii, la început mâncarea nu a mai fost aţât de gustoasă( monoglutamatul lu peşte se pare că e perfid)dar ne-am obişnuit să găsim savoarea alimentului . Şi nu prea mâncăm în oraş. E şi mai ieftin şi mai sigur acasă, măcar ştii ce pui în farfurie. Are Jamie Oliver o serie de emisiuni ” 30 Minute Meals” le recomand .
    Uite cum subiectul impune forma, nu sunt deloc mândru de cum arată comentariul meu, dar se pare că am intrat în modul ” housewife”…

  16. CM, you have a husband too? Ce tare, hai sa facem clubul sotilor ! 😀
    Eh revenind pe subiect, pentru lapte te poti abona la o vecina care are rude la tara, la fel si pentru oua. Sunt locuri, magazine din care poti cumpara alimente de calitate, doar ca noi suntem obisnuiti su supermarketurile, ne place sa ne pierdem prin zecile de raioane si sa cascam gura la sutele de produse, nu te grabeste nimeni acolo, nu te ia nimeni cu “cu ce va pot servi”, etc. Mancarea sanatoasa e mai scumpa dar nu cred ca banii sunt problema cea mai mare, ci ideea de monotonie in alimentatie, trebuie sa te gandesti mereu ce tre sa cumperi si ce nu, ca la dieta, ajunge sa fie plictisitor si stresant asa ca preferam sa cumparam ce ne vine la mana.

  17. @Robert e posibil sa fii spus in gluma ca esti o “gospodina ratata”. Mi-a placut articolul tau, modul de a analiza. Inteligent ce mai! Te apreciez pentru asta.

    Eu mananc ce mi se pune in fata. Titlul este excelent. BRAVO

  18. Si eu am incercat faza cu oua de la tarani, dar intr-o zi m-am dus cu prietena mea la piata, ea asa mai vorbareata si din vorba in vorba ne-am dat incet seama ca acea data urma sa fie ultima cand cumparam si noi oua de pe piata. Tanti avea si ea vreo 15 gaini si am incercat si noi sa facem putina mate si ne-am dat seama ca si cele zece pe care le tineam in mana le luam din politete si vor ajunge la gunoi. Ne-a parut rau, ca tanti era foarte simpatica si incerca si ea sa faca un banut. Am gasit un loc (in Dacia pt. cei care sunt din TM si tot acolo au si paine excelenta fara amelioratori) unde aduc ouale din Ungaria si nu stiu cat sunt de stresate gainele lor dar de doi ani eu nu am dat peste un singur ou stricat.
    Idea este ca Bio este scum dar daca te uti la cateva documentare pe Nat. Geo. sau alte documentare iti dai seama ca nimic nu mai este curat, incepand cu ploaia care intra in pamant blah blah blah.. . Normal, asta nu inseamna ca nu mai citim deloc etichetele. Banuiesc ca toti trebuie sa fim realisti si sa incercam sa ne mentinem pe cat de sanatosi ne permite buzunarul.
    -xx- la toata lumea si weekend placut.

  19. Iar “produsele pe care le cumpar” erau sub 50 sau peste 50 :-))
    Nu de alta dar sa inteleg “ce conține, când expiră, când fu’ făcut, unde fu’ fabricat”…

  20. faza este ca ne pacalim cu totii. Cica dintre doua rele sa-l alegem pe cel mai putin rau, dar in realitate indiferent ce alegem tot rau rezulta si asta pentru simplul motiv ca informatia energetica la multe alimente a devenit toxica. Daca ar fi ramas mica, dar existenta si tot ar fi insemnat ceva. Singura diferenta este ca eliminand pe cat posibil factorii de risc, o ducem un pic mai bine vibrational, iar partea toxica o putem elimina prin conduita moral vibrationala rezultand o viata cat de cat mai aproape de ce ar trebui sa traiasca omul.

    lucrurile stau asa:
    —carnea indiferent de care animal ar fi ea trebuie evitata cu orice pret, cu exceptia pestelui oceanic crescut in salbaticie si mai nou in zonele oceanice care nu au ajuns la un nivel periculos de acumulare de materii grele, fiindca partea nasoala este ca oceanele deja dau semne de poluare, prin disparitia multor ecositeme care pana acum 10, 15 ani reuseau sa curete poluarea facuta de om.
    Carnea provenita de la animale crescute fortat, hranite cu tampenii gen faina de oase in hranirea vacii care este ierbivora sa vazut la ce a dus, aparitia bolii vacii nebune. Numai omul in prostia lui putea sa dea de mancare unui animal vegetarian meniu carnivor, pe ideea ca ce daca a creeat Dumnezu asa, facem noi mai bine si avem profit pe masura.

    Apoi cel mai grav in productia de carne este un element vital.
    toate animalele se nasc fara amprenta energetica pentru simplul motiv ca nu se nasc natural ci prin insamnatare artificiala.
    insamantaREA artificiala elimina “dragostea” parintilor care in momentul montei isi cresc vibratia energetica pentru a da nastere unei noi vieti. Acest fapt duce la imprimarea subtila energetica a fiintei nascute natural.

    Toate animalele fatate prin insamantare artificiala NU AU ACEASTA AMPRENTA ENERGETICA + faptul ca sunt sacrificate violent duce la ingurgitarea unei informatii energetice extrem de toxice. Practic atunci atunci cand macam carne preluam toata energia negativa a unui animal nascut mort si ucis violent.
    de aici si nebunia asta a la BRUXELS cu interzicerea ucidrerii violente a porcului de craciun, fiindca secialistii in domeniu le-au zis :
    baaa desteptilor nu putem sa producem hrana pentru nesatuii astia altfel decat o facem, dar putem reduce putin din efectele dezastruoase, prin grija sacrificarii animaleleor fara sa simta ele violenta si astfel mai dam sansa de viata fraierilor astia care sa munceasca pentru a ne cumpara noua prostiile ca sa facem profit.
    Carnea e cea mai toxica. Cu exceptia vanatului si a pestelui oceanic.

    —lactatele sunt mai acceptabile mai ales daca sunt preparate din laptele provenit de la vacile nestresate, dar atentie cu cat este mai procesat, cu atat este mai lipsit de ceea ce trebuie. E de preferat laptele proaspat de la tzata vacii, strecurat prin tifon si fiert. Au aparut prin divese piete din Bucuresti autoimate de lapte proaspat. Acel lapte e de preferat baut fiert sau nu si chiar daca e mai gras e mai benefic organismului decat cel cu 0,01% grasimi. Si apoi cine te pune sa bei mult? Doi, trei litri pe saptamana sunt de ajuns si asociat cu statul la soare fixeza cu adevarat calciul in oase.

    —ouale sunt si ele acceptabile, chiar daca sunt facute pe banda rulanta, dar daca avem posibilitatea sa mancam oua de tara de la gaini care scurma iarba toata ziua libere prin sat, e mai bine.

    —Legumele, fructele incep sa devina o mare minciuna, fiind modificate genetic, dar raman inca cu certitudine singura varianta de hrana benefica pentru om pentru simplul fapt ca este o hrana vie.

    HRANA VIE ESTE OBLIGATORIE PENTRU ORICE FIINTA.

  21. CM, stiu emisiunea. Imi place.

    Adi, maykey – pai da, exact asta e ideea.

    Avocatus, merci dragă. :-*

    Faza e că uneori stau și mă gândesc la cum s-au așezat (ori s-au deranjat, că cine știe, o fi fost așezate cândva) lucrurile. Toată lumea tinde să spună că omenirea a evoluat, tehnologia, cladiri care acum 100 de ani nici nu erau imaginabile etc.

    Până la urmă, ce-mi folosește mie, ca individ, toate astea când cărămizile de la baza acestei minunate întâmplări/creații(să nu se supere Avocatus 🙂 ), s-au cam… șubrezit. Accidentele nucleare, mâncarea care este sursa de bază a energiei pe care o utilizăm zi de zi, stressul cauzat de cotidian – unde duc toate acestea? Mai mult, ce suluții sunt?

    Pe mine mă râcâie să văd toate astea. Legat strict de alimente și prepararea lor, uneori, fără să vreau, îmi vin în minte ce am citit: microundele nu îs bune că transformă structura apei din dextro în levogir. Glutamatul de sodiu nu e bun. Nu e bine să prăjești ceva pentru că grăsimile se transformă în grăsimi trans-, grăsimi cu care organismul nu știe ce să facă. Nu e bine asta, nu e bine aia, nu așa, nici aia… LA DRACU CU TOATE!! Că doar nu putem mânca apă sterilizată și nici nu ne putem închide într-un glob de cristal.

    Dar, e bine să ții cont de ceea ce știi? Sau, mai bine zis, e bine să știi? Uneori când îl văd pe tata cum bagă în el o țuică, slănină cu pită, ceapă… porcoșenii… mă gândesc și la plăcerea pe care o ai că faci ceva.

    Oare nu îți faci mai mult rău abținându-te decât răul pe care ți l-ai face neabținându-te? Adică, “Vaaai, mi-e poftă de un hamburgăr de la McDo… da’ nu-mi iau, nu-mi iau, nu-mi iau… că nu-i sănătos!”. Ei?

    Ah, că tot spuneați mai mulți despre prețurile piperate ale alimentelor BIO… păi e normal să fie așa. Costurile de producție sunt mult mai ridicate, cantitatea care se produce e mică… și voila.

  22. @Robert. Taranul mananca in general cel mai sanatos. Porcul are grasimi (slanina) asa ca tuica purifica.

    Daca e sa faci o statistica v-ei vedea ca cei de la oras cumpara medimcamente ajungand la o anumita dependenta. Cei de la tara mai putin.

    Cand imi petrec concediul la tara si consum alimente direct din natura, ma simt excelent. Tuica e nelipsita desi nu prea ii duc dorul.

    Nu trebuie sa punem toate relele pe seama divinitatii. Incercati sa vedeti cat rau poate produce omul in libertatea lui: centrale nucleare, armamente, droguri, ……..

  23. Alimentele ca alimentele, dar partea cea mai nasoala e APA.

    APA ESTE VIE.

    Poate parea ciudat sa spun ca apa este vie, dar asa este, apa intretine viata dar o si poate ucide, apa este medicament dar poate fi si otrava.
    Apa are memorie, poate stoca informati.
    Apa isi poate schimba structura moleculara, forma, propietatile.
    concluzia?

    APA ESTE VIE.

    Desii pamantul este predominant format din apa, totusi apa dulce potabila incepe sa-si faca simtita lipsa.
    Daca omenirea pastreaza ritmul acesta de risipire a apei potabile se pare ca in urmatorii 20, 30 de ani natiunile sa poarte RAZBOI … pentru apa.

  24. Apropo Robert vezi ca somonul ala care iti place tie, este somon de crescatorie si pentru faptul ca somonul de crescatorie nu poate avea acea culoare a carnii cum o are cel natural, se hraneste in ultima etapa de viata a somonului de crescatorie cu un fel de colorant care reuseste sa pacaleasca cumparatorul ca cumpara somon salbatic.
    Este acelasi procedeu ca la curcan, caruia ii dai cu o zi inante sa-l tai un paharel de rom, pentru a face carnea sa fie mai buna.

  25. Deci adevarul este ca si eu nu stiu pe ce am dat joi cand am ajuns acasa 130 lei … Pur si simplu am luat o caserola de carne de vita, copanele superioare de pui desosate, cereale fitness, betisoare de frigarui, foietaj , crenvusti, 1kg mere, 1 kg lamai, 3 conserve de ton ( 4 lei buc ca nus dus cu capu sa iau la 9 lei :)) ) , gel de dus … si cam atat …

  26. Apa sincer nu ca e hoatza rau de tot 😛 . Intradevar apa este ca un nic HDD si mai ales este vie. Dar daca o bei, risti sa iti fure secretele corpului tau 😀 ( frumusete, inteligenta, fizic :laugh: ).

    Ce produse ti se mai par naturale in ziua de azi ? Pana si pe etichetele pe care scrie fara conservanti , daca te uiti la ingrediente tot au conservanti, coloranti , e-uri …
    Daca am putea sa traim doar cu apa aia care este Hoata ar fi ok , dar din pacate trebuie sa bagam in gura ceea ce este pe piata.

    Cristymaykei … cine are bani isi permite sa manance somon provenit din salbaticie isi permite , cine nu , se pacaleste cu cel de la crescator.

    E de stiu ca, animalul crescut in crescatorie, cu hormoni de crestere si diverse alte ingrediente pentru a le aduce la maturitate repede, acel gen de carne nu este sanatos si colac peste pupaza e mai scump decat daca te-ai duce si ai cumpara direct de la fermier.

    Si lol nu stiam dc am senzatia de ameteala defiecare data dupa ce mancam carne de Curcan :))

    Atentie mancatori de carne de curcan … nu mancati carne de curcan inainte de a urca la volan. Daca va opreste nenea Garcea pe strada si va ia permisu o sa intrebati de ce :laugh:

  27. Cristymaykei spuneai la un moment dat că nu e bună carnea pentru că animalul a fost omorât sub stres. Iar mai jos într-o concluzie mai spui “Carnea e cea mai toxica. Cu exceptia vanatului si a pestelui oceanic ” .
    Să înţeleg că o partidă de vânat este distractivă ŞI pentru jivina în cauză?!?!
    ,,,, 😕

  28. @CM … eu zic ca este distractiv pentru toata lumea 😀 . Atat pentru om atunci cand nimereste, dar si pentru jivina in cauza atunci cand vanatorul rateaza 😛

  29. Vazand lungul sir de comment-uri pe tema mancarii pot spune ca intr-adevar avem o problema in privinta acestui aspect. Eu nu cred in alimentele ”bio”; cred ca nu mai exista nicaieri pe Terra un loc curat in care sa se mai poata produce alimente ”bio”: poluanții atmosferici ajung peste tot! Iar in ceea ce-l priveste pe taranul roman care, credem noi, ca mai produce natural, situatia s-a schimbat. De exemplu, eu am mancat rosii bune, gustoase, anul acesta, cred, de vreo doua ori cand am avut noroc sa le gasesc la piata. Mai nou taranii nostri folosesc samanta din Olanda, mai productiva si tot felul de substante care sa mareasca productia si sa grabeasca coacerea.

    Bunica mea a mancat as putea spune toata viata nesanatos daca ma iau dupa principiile actuale si totusi a trait 92 de ani. Facea rantasuri, prajea mai mult cu untura de porc (ca nu se gasea ulei pe vremea lui Ceausescu), manca slanina cu ceapa, gogosi etc. Dar cred ca elimina mare parte din toxine pentru ca muncea foarte mult (cum spunem noi ”facea miscare”). Problema e ca noi astazi suntem sedentari si atunci organismul nu are cum sa elimine toxinele pe care le acumulam din mancarea nesanatoasa.

    Cat despre hipermarket-uri… eu m-am cam saturat! Imi e dor de o alimentara (ca pe vremea lui Ceausescu) la care sa ma duc si sa-mi iau la doua-trei zile ceea ce-mi trebuie: iart si lapte in borcane si sticle ”de sticla”, carne taiata de macelar si ambalata in hartie, pestele proaspat de la pescarie, marmelada din ladite de lemn etc…

  30. Mi se pare o porcarie asta cu alimentele BIO, mai ales ca au intotdeauna preturi astronomice…si plm…nu-mi dau acuma toti banii pe ele ca sa mai traiesc 1-2 ani in plus.

    Aaa, si la tara inca se produce/mananca bio, asta stiu sigur, pentru ca bunicilor mei, de exemplu, nu le pasa sa aiba nu stiu ce eficienta la productie, si nu folosesc ingrasminte si alte chimicale dinastea.

  31. Va salut pe toti! M-a incantat lungul sir de comenturi.

    RobertG esti un pic prapastios, chiar sa nu mai “bagam nimic in gura”? :-))
    Scuze, eu unul nu am sa ma pot abtine. 😛

    rafael in care parte a epocii Ceausescu intrai tu lejer in Alimentara si cumparai dezinvolt “carne taiata de macelar si ambalata in hartie, pestele proaspat de la pescarie, marmelada din ladite de lemn etc…” si mai ales iaurt si lapte in borcane si sticle ”de sticla” fara vesnica coada si imbulzeala din fiecare dimineata. (p.s. am adaugat eu un “u” la iaurt, sper sa nu te superi 🙂 🙂 )

    • Maribad, Hahahaha. Da. Nici eu. Măcar e BIO. :))

      Cât despre epoca de aur, țin minte foarte puține, mai cu seamă frânturi. Țin minte, șirul lung de oameni care stătea iarna în frig pentru un litru de lapte (la sticlă de stică ce-i drept), tichetele de pâine, frigul din casă, apa caldă la care aveai acces doar două ore pe zi sau așa ceva.

      O scenă care e foarte cristalină în căpșorul meu de a cărui utilitate mă îndoiesc din când în când, este una petrecută la masă. Untul pe vremea aceea era ceva cu adevărat RAR, se vindea la vrac și era al dracului de bun. Când era, primeai 50 de grame cred de persoană. Regimul Ceaușist ținea la silueta ta, nu ca acum. Așa, și țin minte cum mâncam cu mama și îmi ungea unt pe pâine prăjită. Și ea își pusese ulei de floarea soarelui pe pâinea prăjită și nu înțelegeam de ce nu “păpăm împleună, același luclu”. Mi-a zis că untul nu este pentru oameni mari, ci numai pentru copii. Bine, aceeași poveste mi-o servea și în cazul pate-ului de ficat, pulpelor de pui și altele. Io credeam.

      De fiecare dată când îmi aduc aminte de aceste frânturi de clipă, mi se umezesc ochii.

  32. Ce nu face o mama ( un parinte ) pentru puiul lui … ca mai apoi la batranete sa fie uitati de lume … nu in cazul tuturor dar sunt asemenea oameni care isi uita parinti .

    Te cred de ce ti se umezesc ochii cand iti aduci aminte . Ca acum intelegi faptul ca mama ta renunta la ea pentru a iti fi tie bine si a creste in baiatul mare si sanatos care esti in ziua de astazi :-* !!!

  33. bio, not bio, sanatos, nesanatos, e greu sa te feresti de sintetice si chimicale in ziua de azi. hai sa spun un banc pe aceasta tema:

    Un cuplu de pensionari mor deodata, in accident si ajung in rai. Sfantul Petre face check in -ul si ii plaseaza la un ingeras care ii duce pe o plaja insorita, cu o mare albastra si un cer senin, o casuta draguta acolo cu tot ce iti doreai, ce mai..ca-n rai. ingerasul le spune :
    -acu tot ce aveti de facut este sa stati aici si sa va bucurati de toate!
    La care mosul catre baba:
    -Vezi ce proasta ai fost?!…puteam fi aici de 10 ani, dar nuuuuu….tu voiai sa mancam sanatos!

    Lasand gluma la o parte, sa raspundem la ce ai intrebat tu in finalul articolului. Era o vreme cand ma preocupam mai mult de ce puneam in farfurie, studiam la etichete mai ceva ca in sesiunile de la facultate. Faceam si cev miscare si ma simteam bine. Apoi te ia valul dragostei si te cam lasi pe tanjeala.

    pe cat posibil incerc sa iau alimente cat mai aproape de natural. noroc ca parintii si “socrii” stau mai pe la tara, iar acum in sezon am adus de acolo ce s-a putut. Ca nu sunt ele 100% naturale, n-ai ce face, dar vreau sa cred ac sunt mai bune decat cele din supermarket, aduse de peste mari si tari si arata ca noi. Rosia de acasa parca are gust mai bun, daca i s-a pus balega, in loc de “azotat”, iar puiul are fibra mai lucrata daca alearga toata ziua dupa rame.
    Oricat ai incerca sa eviti produsele not bio, e greu. sunt peste tot si mai devreme sau mai tarziu ai nevoie de ele. important e sa alegi raul cel mai mic!

  34. Maribad,

    Sigur ca pe vremea lui Ceausescu nu prea gaseai nimic fara coada si nu intrai ”lejer” in nicio Alimentara. Insa ideea pe care am vrut sa o subliniez este ca m-am saturat de acest sistem artificializat si depersonalizat. Mie imi repugna ideea de a merge la hipermarket si de a-mi umpe cosul cu mancare pentru o luna. Imi place sa merg des la cumparaturi si sa cumpar cate ceva. Nu-mi place sa-mi iau salam, iaurt (cu u 😉 ) si carne pentru o luna! Cateodata vin de la birou si vreau pur si simplu sa-mi iau o chestie, ceva de care mi-e pofta. Or, trebuie sa fac ”kilometri” intregi prin Auchan (care e in drumul meu) pentru a-mi lua acel ceva. Sigur ca am ceva buticuri pe langa blocul meu, dar e aceeași marfa ca in Auchan numai ca la preturi mult mai mari.

    Robert,
    Am trait si eu cu parintii mei pe vremea lui Ceausescu scene asemanatoare. Cred ca nebunia romanilor legata de cumparaturi se leaga de acea perioada cumplita de lipsuri pe toate planurile. Am fost in Franta acum cativa ani de Craciun si am ramas surprins ca acolo nu se cumparau cantitati mari de mancare. Se luau lucruri mai deosebite, care de regula erau legate de sarbatori: un anume fel de carne pentru nu stiu ce preparat tradițional, dulciuri traditionale etc. Dar n-am vazut nebunia din hipermarket-urile noastre in preajma Craciunului. Si oricum , mancarurile noastre tradiționale care se prepara de sarbatori, mai toate, sunt nesanatoase.

  35. CM
    Dumnezeu cand a creat omul si a decis, ca toate plantele si animalele sunt pentru el, a dat un ciclu biologic fiecarei specii in parte.
    Animalele imblanzite care cresteau in cotez, cocina, grajd, urmau acelasi ciclu natural de viata cu singura deosebire ca devenind imblanzite, trebuiau sa fie hranite de om.
    Acum in epoca cresterii fortate a animaleleor, nu se mai respecta ciclul natural si asa ajungem sa mancam un pui de 3 luni care arata ca unul de un an sau porci fara slanina, ori vita umflata cu proteina animala pana cand saraca a devenit nebuna.
    Omul a mai intervenit si in modul de procreatie a speciilor prin insamantare artificiala, fapt care duce la aparitia unor finte carora le lipseste amprnta energetica data de parinti in momentul fecundarii.

    PESTELE oceanic si VANATUL raman singurele fiinte care pastreaza modul natural de reproducere si stil liber de viata, chiar daca habitatul lor devine din ce in ce mai mic, pana ajunge sa dispara ca specie.

    Pestele oceanic este fiinta care are carnea cea mai inalta vibrational din toate celellate carnuri provenite de la celelate animale.

    Trebuie stiut ca indiferent ce mancam carne, legume, fructe, lapte, oua, cereale, pe langa calorii, ect. consumam si informatia energetica a acelui aliment pana la momentul in care noi il consumam, inclusiv informatia energetica a oamenilor prin care au trecut acele alimente
    .

    DE aceea de regula atunci cand mancam mancarea mamei, savuram cu placere ce ne-a gatit, pentru simplul fapt ca ne gateste CU DRAGOSTE si asta face ca o mare parte din informatia negativa sa dispara si sa fie imlocuita cu informatia ei de gatit cu DRAGOATE, dar din pacate unor produse nu le mai pot fi inlocuite acele informatii toxice si asta in timp dauneaza grav sanatatii energetice a omului, ducand spre imbolnavirea trupului.

    Iar daca mai adaugam si factorii de stres si greselile noastre vizavii de comportamentul nostru fata de alti oameni + lipsa unei minime incercari pentru pastrarea unui mental sanatos, ajungem la vorba multor medici de acum, care spun … azi in mare parte nu mai exista boli ci doar bolnavi.

    Torusi putem duce o viata energetica normala ranuntand la carnea de porc in primul rand, dar asta trebuie facut treptat pe periaoda unui an intreg.
    Apoi in urmatorul an renunti la celelate tipuri de carne, tot asa treptat.
    Urmatorul an renunti la toate tipurile de carne cu exceptia pestelui.
    Iar in urmatorul an, poti devenii vegetarian total sau lacto/vegetarian.
    In final fiecare alege ce vrea si doreste sa manace sau mai corect spus ce se poate manca.

  36. Este adevarat ce zici , dar adevarat este si faptul ca daca omul nu ar fi intervenit in ciclul biologic al animalului, pentru a il aduce la maturitate mai devreme de cat ar trebui, pe langa faptul ca nu s-ar mai consuma carne animalica deloc, totodata ar fi putut disparea de finitiv si mai ales ce ii roade pe ei cel mai tare ar fi situatia lor economica care le intra in buzunar.

    Cu cat mai repede creste animalul cu atat mai repede scoatem noi profit. Indiferent ca este pe cale naturala sau nu, cerintele pietii sunt foarte mari, iar consumul de carne este exagerat de mare, pentru ca ciclul biologic natural lasat de catre Dumnezeu sa fie suficient pentru a satisface poftele consumatorului.

    Nu cunosc prea bine subiectul, dar din cate stiu, orice materie vie, are propria sa amprenta energetica, deoarece pentru a fecunda ceva iti trebuie atat partea tatalui cat si partea mamei . Nu stiu si nici nu cred daca sa ajuns inca la acel stadiu de a creea singur celula. Nu cunosc bine subiectul asa ca nu ma bag prea mult.

    Pe cat este de bun pestele oceanic si vanatul, pe atat este de scump si tot odata interzis penttru o anumita perioada a anului. Pentru a le acorda timpul necesar ca ciclul biologic sa decurga pe cale naturala. Dar sunt si pe cale de disparitie.

    Nu stiu ce sa zic despre amprenta energetica … ea exista intradevar … dar nu stiu daca intradevar este consumata de noi , atunci cand servim legume sau carne, de fapt este consumata da , dar nu se simte.

    Pe cand atunci cand mananci ceva sau bei ceva facut de cineva drag cu DRAGOSTE, asta intradevar se simte.

  37. @Robert
    Acum draga Robert depinde de ce iti place sa bagi in gura, ca daca te referi la singura pasare care nu se mananca, dar se baga-n gura si se suge, ma refer la cuc, atunci cred ca pot spune, cu mana pe inima, ca e singura carne care place, tocmai prin vibratia ei si pe care o cautam cu atata pofta sa o consumam, dar din pacate nici aceasta pasare nu este intodeauna sanatoasa, asa ca trebuie avuta grija la certitudinea sanatatii propietarului.

    Somonul de crescatorie oricum este mai putin nociv decat carnea de porc si prin cumparaturile tale am vazut ca ti-ai tras cateva cotlete de porc.
    Dcat carne de porc e mai acceptabil carne de somon de crescatorie dar sigur somonul salbatic e de preferat.
    Dar asa cum am spus noi suntem obligati sa alegem … ce culegem, de cele mai multe ori, in special cei de la oras.

    @mary
    Indradevar se simte ceva gatit cu dragoste.

  38. Cristymaykey,
    nu contestasem nimic din cele ce spuseseşi anterior, aşa că nu înţeleg de ce mi-ai adresat lămuririle cele suplimentare. Ei observasem doar scăparea logică cu stresul şi nu m-am putut abţine să o “taxez”.

    Insist să îmi traduci “vibraţional”, apare foarte des şi îmi e destul de neclar la ce anume se referă. Amprenta energetică, m-am prins, e un fel de nuştiuce dat de părinţii porcului cu ocazia împerechierii (asta îmi aminteşte de un amic mai naiv care îmi explica la 24 de ani că oul este format din albuş – “orgasmul cocoşului” şi gălbenuş – “orgasmul găinii”, coaja fiind, bănuiesc acea amprentă energetică).

    Aşa o fi cum spui tu, mai ales că este clar pentru toată lumea că industrializarea producţiei de carne o îndepărtează de starea naturală. Dar te întreb, plantele nu au şi ele nevoie de o amprentă energeticâ? Pe ele nu te “otrăvizează” industrializarea?

    Pentru că soluţia de a deveni vânători şi pescari oceanici (apropo, “peştele oceanic este singurul care…” cel din râuri de ce nu?) nu este realistă. Iar pe acelaşi raţionament se poate argumenta la fel de incontestabil nocivitatea grâului de cultură. Să mâncăm doar buruieni de pe marginea pădurilor, alea fiind clar floră spontană indigenă (cu ditamai amprenta energetică) şi şoricei din cămară pe care să îi vânăm noi înşine (se ştie, rozătoarele fac sex în neştire ducând la apogeu prin exerciţiu transmiterea amprentei cu pricina). Şi eventual să o punem pe mama să ni-i gătească.

    Deşi tonul este uşor ironic, întrebările sunt serioase, m-aş bucura ca măcar o dată să îmi răspunzi (aşa direct cum te lauzi că eşti) la ele.

  39. Hahaha CM, uite că ne intersectăm din nou când se crapă de ziuă.

    Aveam nevoie de comentariul acesta să îmi crească la loc aura energetică care s-a dus la dracu’ pe coclauri.

    Ce făcuși mătăluță se cheamă vindecare reiki.

    o zi minunată tuturor, indiferent de aură.

  40. Criyymaykey întrebările sunt acele propoziţii încheiate cu “? “, le găseşti în textul scris de mine anterior acestuia de faţă.

    Vibraţional este unul din puţinele cuvinte care descriu vibraţionalul?!?! Aha, păi de ce nu zîseşi de la început?
    :laugh:

  41. CM zise-si draga si selectionat, dar probabil cuvantul asta nu-l vazusi.

  42. ba l-am văzut, eu am reformulat ” unul din puţinele cuvinte ” mi se pare echivalent cu “un cuvant selectionat, din putinatatea cuvintelor ”
    Să mai aştept răspunsuri sau ne jucăm de-a cuvintele ( nu că nu mi-ar place şi asta, da nu te înfăţişează într-o lumină prea bună…)?

  43. Acuma n-aș vrea să fac pe avocatul diavolului, că doară numai un nebun ar putea să aibă ceva de obiectat contra produselor „eco” și a ideii de „păstrare a sănătății”, dar tentația-i prea mare ca să mă pot abține.

    Cea mai gustoasă parte a unui produs „bio” e… eticheta – nu te mai saturi privind-o. Nu cumva eco-ingredientele sunt un fel de E-uri (conservanți, aromatizanți, stabilizatori) pentru psihic?

    Dacă-i așa, atunci ipohondria „eco” nu-i tocmai un semn de sănătate, eu bănuind că mâncatul „ca la carte” (și nu mă refer aici la meniu, ci la conținutul său) e un soi de hibrid – un produs de sinteză medicomercială și comedicală (că doară medicina pe arginți e marea comedie a secolului). Fiind un obicei psihoanabolizant și toxic mental, mâncatul ultradoxa e o nebunie la modă. A se vedea recent lansatul film românesc („Toxic”) bazat pe profețiile noului guru autohton în materie de siguranță alimentară, Gh. Mecinicopschi.

    Faptul că naturalețea are un preț de cost mai ridicat decât alternativele existente ridică suspiciunea folosirii unor tehnici foarte elaborate de „reinventare” a naturalului. Numim „natural” acea formă a artificialului care atinge nivelul cel mai avansat de sinteză.

    Fiind eu un cunoscut apărător al drepturilor morcovilor crescuți „cu grijă”, tare mi-e teamă că bio-găinile eco-ouătoare, care pasămite sunt cele mai iubite dintre găini (sigur cu mult mai iubite sub soare decât suratele lor crescute în baterii, sub veșnicia neoanelor) vor suferi cu mult mai mult decât găinile „de hală” la momentul adevărului tăierii, dat fiind că nu-i totuna să mori de-o mână criminală sau de mâna care te-a mângâiat și te-a hrănit. Că una-i să mori când ai o viață de trăit și alta-i să mori salvat find de la o viață oricum imposibilă.

    Acestea fiind zise, nu ezit să recunosc că mâncatul cu capul (și nu cu gura) nu mi-i total străin, drept pentru care am și ronțăit rapid aceste eco-panseuri, până nu le trece termenul de valabilitate.

    😎

  44. @ Grid,
    Produsele eco sunt mai scumpe decât celelalte nu neaparat datorită preţului tehnicilor de reinventare a naturalului. Pur şi simplu dacă nu se folosesc îngrăşăminte şi erbicide ,pe un metru pătrat de teren şi cu acelaşi efort ( fizic şi financiar), se obţin mult mai puţini morcovi. De aia ei sunt mai scumpi, producătorul trebuie să îşi scoată banii investiţi vânzând mai scump mai puţină marfă.
    În afară de asta şi ca de fiecare dată când îţi citesc intervenţiile devin Efimiţa conului Leonida : “Ei! cum le spui dumneata, să tot stai s-asculţi; ca dumneata, bobocule, mai rar cineva.”

  45. @grid – e adevărat că e sinistru faptul că avem pâine la prețuri diferite. Toate astea mie îmi șoptesc un singur lucru: suntem dați dracului! Deoarece, cam ăsta îi adevărul gol-goluț.

    Dar, pare-se că spiritul de conservare e mai “lucrat la sală” decât multe alte lucruri pe care în aparență le-am putea considera de neîncălcat…

    Citeam pe undeva (“Am fost medic la Auschwitz”, Nyiszli Miklos), că în camerele unde evreii făceau ultimul lor “duș”, cel cu Zyclon B, cadavrele erau mereu sub formă de piramidă. Primele straturi erau copiii, apoi femeile, și ultimii bărbații. De ce? Foarte simplu! Gazul venea de jos în sus… mureau ultimii cei care erau suficient de puternici pentru a lupta pentru o gură de aer (mai) curată. Așadar, pentru a trăi încă două, trei secunde…. femeile își călcau în picioare proprii copii, iar bărbații pe acestea din urmă. Și erau familii întregi acolo. Cum poate o mamă călca în picioare trupul propriului copil sau un barbat trupul propriei soții?, – ne-am putea întreba bunăoară. Eh, uite că poate dacă situația e de așa natură. Și dacă extrapolăm puțin ne dăm seama de fapt de cum suntem, noi, oamenii.

    Așa că… ăștia suntem. Dar, nu-i stress, cică acum marii geneticieni caută să găsească genele care sunt responsabile de diverse predispoziții la boli, genele care afectează inteligența, înălțimea și ectomorfismul. Cică ăia cu diverse disabilități au o viață foarte grea și nefericită, dar cu ajutorul științei, toate acestea vor fi de domeniul trecutului. :-X Deci, cum s-ar spune, evoluam…

  46. @Robert
    urata imagine, cea a piramidei de cadavre, dar din pacate este adevarat.
    Acolo in camera mortii devenim animalele care de fapt suntem.

    @grid
    morcovii naturali putrezesc mai repede decat morcovii modificati, contrar parerii generale ca cei naturali sunt mai virili.
    De fapt avem de ales intre un morcov natural care putrezeste repede, dar care au samanta buna in scurtul timp de viata si morcovul modificat, foarte viril si excitant la utilizat in timp, dar fara samanta.

    GREA ALEGERE.

    @CM
    nu te-am uitat si contrar parerii tale ca ma intereseaza imaginea pe care o percepe cineva sau nu despre mine, pot sa zic de fapt ca NU ma doare in fiiiund, decat de cine vreau eu, o sa trebuiasca sa ai rabdare sa scriu acel articol de care iti vorbeam.
    Partea proasta este ca stau super naspa cu timpul liber asa ca daca vrei room service cere nr de telon de la Robert si suna-ma de preferat in week-end cand sunt fierbinte. Dar si atunci trebuie sa fii pe faza ca sa nu ma raceasca mary.

  47. @cristymaykey,

    eu sunt multe chestii dar nu și centralistă la poștă.

    Ți-am mai zis, fă-ți o pagină la secțiunea autori, și pune-ți acolo numărul de telefon, e-mail etc. :yes:

    În plus CM nu are telefon. 😀

  48. Robert, am inteles sefu. 😛
    acum inteleg de ce nu intelege CM cei cu vibratia … nu are telefon.

  49. CM
    Deci daca CM are telefon, concluzia este … ca le are si cu vibratia. :laugh:

  50. Înţeleg alea cu vibraţiile, am dat examene din vibraţii. Ce încercam eu de fapt să aflu de la tine era ce înseamnă “vibraţional” Dar am renunţat la idee între timp, mai ales că mă descurajează aluziile care coboară sub buric nivelul discuţiei , asta fără a avea pretenţia că sunt o fecioară nevinovată…

  51. CM este un subiect atat de vast si complex si trebuiesc atatea lamuriri la intrebarile care cu siguranta vor apare, incat e greu sa sintetizezi subiectul.
    Dar cum observ ca nu mai ai rabdare, o sa incerc sa fac rezumatul rezumatului, desii sunt sigur ca vei venii cu alte intrebari, ori tocmai de aceea am dorit sa avem o discutie fata in fata, pentru simplul motiv ca asa se poate comunica foarte rapid.

    Joci un joc de strategie pe computer. Acel computer este un asamblu de piese care cu ajutorul unor programe iti da tie posibilitatea sa joci acel joc.
    Acum inchipuieti partea hardware a computerului, corpul/trupul omenesc, iar partea software, sufletul/spiritul omenesc.
    Noi oamneii suntem constienti de existenta trupului, a mintii si nici nu ne mai punem intrebarea ce face sa mearga/traiasca tot acest sistem.
    Asa si tu, joci acel joc si te bucuri de el, fara sa te gandesti la hard sau soft sau ce mai este dincolo de acestea doua.
    Si totusi mai exista un element fara de care nu ar merge nici hardul nici softul.
    Ce oare?
    Ce folosim noi oamenii si nu percem existenta lui decat in acel moment rar cand nu-l mai avem?
    In restul timpului suntem atat de conectati, incat nici nu ne mai dam seama ca exista.
    Si totusi care este acel element lipsa?

    Energia electrica.

    Ai sa razi dar nici un fizician, chimist sau orice alt om de stiinta nu o sa poata sa-ti spuna ce este de fapt, energia asta electrica.
    Dar stim s-o producem, s-o stocam intr-o oarecare masura, stim s-o folosim.

    http://ro.wikipedia.org/wiki/Energie_electric%C4%83

    Ai sa citesti ca energia electrica este o forma specifica de energie.
    Care este acea forma specifica?
    Nimeni nu o sa-ti dea raspuns la aceasta intrebare, poate doar TESLA sa fi stiut, dar e mort si toate cercetarile lui au fost confiscate de armata americana si asta de abia dupa cel de al doilea razboi mondial, cand americanii si-au dat seama de importanta cercetarilor lui.

    http://ro.wikipedia.org/wiki/Nikola_Tesla

    Fapt este ca nimeni nu stie sa dea un raspuns la ce este concret aceasta energie specifica.

    Ca exista energie, asta da oricine iti poate spune, dar din ce este concret formata aceasta energie?

    http://ro.wikipedia.org/wiki/Energie

    Citind, vei constata ca incepe si spune corect:

    Energia – concept filozofic

    La nivelul actual de cunoștințe și dezvoltare tehnologică, se consideră că …
    Nivelul de progres si evolutie la care suntem nu a gasit raspunsul la aceasta intrebare, printre alte multe intrebari care isi astepata raspunsul.

    Insa asa cum cred ca sti energia electrica are niste propietati masurabile, atat cat putem noi sa masuram cu ajutorul instrumenteleor de masura.
    Asta nu inseamna ca energia electrica nu exista dincolo de aceste masuratori, doar ca nu avem inca aparate de asemenea finete pentru a o masura.
    Tot la fel de bine sti ca energia electrica poate exista la diferite nivele, retele, sti ca poate avea un spectru larg de folosire in functie de ceea ce dorim noi oamenii sa folosim.
    Astfel o locomotiva electrica functioneaza la o alta marime decat un amarat de bec de veghe.
    Aceste marimi dau posibilitatea functionarii corecte a aparaturii de care avem nevoie.

    Acum sti ca si calculatorul nostru poate fi folosit, fiindca foloseste secunda de secunda energia electrica la parametri corecti pentru care a fost proiectat computerul sa functioneze.

    Asa functioneaza si corpul omenesc.

    Mai departe trebuie spus ca doar energia electrica nu este singurul paramentru care da nastere la acel vibrational la care ma refer, dar este elementul de baza fara de care nimic care exista in univers nu poate functiona. Cel putin pana la acest nivel de cunoastere sa ajuns.

    Insa asa cum energia electrica exista la diferiti paramentri si nu poti conecta la 220 v ceva proiectat sa functioneze la 110 v, tot asa si oamenii se incadreaza in diferiti paramentrii, fiecare in functie de reteaua la care este conectat.

    Nu am mai adus in discutie alte conditii/fenomene, necesare pentru a intelege mai bine, cum ar fi: electromagnetismul cu undele care le creeaza, energia chimica si controversata fizica cuantica.

    Ceea ce trebuie retinut este ca tot ce exista ca materie nu poate exista fara energie/vibratie = vibrational.

    Acel vibrational care inseamna energie + vibratie + frecventa + memorie.

    Energia tocmai ai citit-o, restul pe alta data.

Comments are closed.

Vezi si...

Orfanul de pe zebră

Un mesaj m-a trezit. De obicei pe perioada somnului activez modul silenţios al telefonului, dar de data asta renunţasem la micul meu tabiet. Nu mai ţin minte când am făcut-o ultima oară, însă cert este că avusesem un sentiment plăcut, aveam impresia că sunt mai odihnit decât de obicei...

Articole din aceeasi categorie