No menu items!

Student in Bucuresti

Acelasi autor

Naked As We Came (2013)

Un film destul de interesant, care trece in revistă tema vietii si a mortii. Tratează subtil o filă din cartea vietii. Laura și fratele ei...

Milk – Preţul curajului

Filmul este extraordinar uitati-va ca merita "Milk" este primul film nedocumentar bazat pe povestea reala de viata a politicianului american Harvey Milk, cel care a...

Colegul meu s-a indragostit de mine?

Povestea este in felul urmator. Eram in anul  scolar 2011-2012, ultimul an de liceu, cand un coleg de clasa imi propune sa vin la...

Homosexualitatea se transmite genetic?

Am citit un articol de curand in care se spunea :   Un grup de cercetatori de la Universitatea NorthShore din Chicago intreprind o ampla cercetare...

Omul intre evolutionism si creationism

Desi am doar 20 de ani in scurta mea viata de pana acum am fost foarte interesat printre multe altele si de teologie si...
whiteemperor
whiteemperor
Dupa ce se aseaza negura peste tot, ramane amintirea vaga aproape devenita legenda a unei vieti care nu se mai identifica cu tine dar care a intrat in panteonul universal al existentei umane

Iata ca mai este putin si incep anul universitar.

Nu stiu cat de potrivit este articolul asta aici, dar majoritatea fiind tineri ma gandesc ca sunt si foarte multi studenti.

Eu sunt student la universitate… ca de obicei universiatea nu ofera camin decat putinora deci trebuie sa caut la unul privat sau sa inchiriez ceva si timpul trece.

Care mai sunteti studenti in Bucuresti voi ce solutii ati gasit? Poate imi sugerati niste camine private bune.

Mersi

11 COMMENTS

  1. Salut! Si eu am intrat anul asta la Bucuresti, la medicina. Tu la ce facultate esti?
    Multi din prietenii mei isi cauta zilele astea unde sa stea si aleg in general un camin privat. Trebuie sa vezi care-s mai aproape de facultate/centru, ieftine etc.

  2. Îți recomand să stai măcar un an la cămin, grupat cumva cu câțiva colegi de grupă/serie. Dacă stai cu chirie sau undeva pe la un cămin privat unde nu prea ai contact cu colegii, ai multe de pierdut.

    1. Cele mai tari petreceri sunt la cămin în primul semestru din anul 1. Cu petrecerile astea nu te mai întâlnești niciodată și e păcat să le ratezi.

    2. La cămin ai ocazia să legi niște prietenii de care altfel nu ai avea parte. Prieteniile din liceu sau de acasă se mai răcesc și e important să ai prieteni din rândul celor cu care interacționezi aproape zilnic. Mai târziu vă ajutați cu o chirie, un stagiu de practică, un loc de muncă etc..

    3. Știu că tu crezi acum că te duci la toate cursurile, că înveți zilnic…la fel ai crezut și în Moș Crăciun. Prima ploaie la 7 dimineața te va convinge că am dreptate. Lumea tinde să fie zgârcită cu cursurile, cu eventuale explicații și doar cei care-ți sunt mai apropiați te vor ajuta. Iar aceia vor fi cei care stau cu tine/aproape de tine.

    4. Ponturi pentru examene, sinteze, cursuri, seminarii, laboratoare, anunțuri de ultima oră…ai parte doar dacă ești acolo cu grupul. În sesiune mai ales, e un mare plus să fii acolo cu ceilalți în ziua dinaintea examenului.

    5. Când sunteți mai mulți, aveți alt chef să plecați la facultate, vă încurajați unul pe altul…mai ales iarna.

    6. Când împarți un spațiu cu cineva, înveți să fii ceva mai organizat.

    7. O chirie te duce cam 100E/pers +utilițăți de 200 lei, asta dacă împarți un apartament cu altcineva, un cămin privat te duce la 80-100E/lună pe când un cămin al facultății te duce la 150 lei/lună. Mai ieftin, nu? În plus, la chirie trebuie să oferi o garanție de vreo 3 luni la început.

    Ce faci dacă nu prinzi loc la cămin? În Romania se rezolvă tot, mai ales cu o mică atenție. Atenția aia te duce fix cam cât te costă un avans/o garanție la chirie. Per total, ieși mult mai ieftin. Condiții foarte bune îți poți face și la cămin și nu e deloc scump.

    Dacă totuși te hotărăști să te muți cu chirie, ai mare grijă la ce coleg îți alegi și mai ales zona în care stai. Preferabil e să ai aproape metrou și/sau RATB și să nu fii foarte departe de locurile (vor fi mai multe) unde-și desfășoară facultatea activitățile. În București pierzi mult timp pe drum, uneori chiar mai bine de o oră. De asemenea, nu da nimănui bani înainte să vezi apartamentul și să ai la mână o hârtie, un act.

     

  3. La ce facultate esti? Presupun că ești la UB. Eu sunt în organizația de studenți la nivel de Universitate și cred că te pot ajuta să capeti cazare, cand inca nu s-au repartizat toate locurile.

  4. Anul asta la medicina generala au fost 450 de locuri bugetate si au oferit 114 locuri de cazare la camin. Destul de urat din partea lor dupa parerea mea. Presupun ca si la alte facultati a fost la fel.
    Toata lumea vrea la camin(exact ce-a spus rediam: petreceri, lume, distractie, news, chirie mica, gandaci), eventual in Regie (that’s me!), doar ca nu e asa de sigur ca ai sa si prinzi loc.
    Pe de alta parte e internetul plin de anunturi cu vand/cumpar loc in camin, chit ca e ilegal sa faci asa ceva.

  5. @didi:Daca esti la medicina,mai ales primul an si chiar bugetar este greu sa prinzi loc la camin.Atat de putine locuri au fost dintotdeauna,nu te considera neindreptatit.
    @whiteemperor:Ca si camin privat eu personal nu am gasit nici o oferta avantajoasa,mai degraba cu aceeasi bani ti-as recomanda sa cooptezi vreo 2-3 amici si sa gasiti un apartament cu 3 camere,cam 100 euro de caciula(chiria mea pe 3 luni la camin),dar cel putin nu te controleaza nimeni la 7 dimineata sa vada daca e curat sau nu.

  6. am inchiriat ceva pana la urma cu o colega…dar tot platesc mult ….asta e

  7. Aș fi curios cum decurge viața ta cu o colegă de cameră, știe de tine că ești gay? Dacă i-ai spus, cum a reacționat?
    Ți s-a sculat de-un sex și cum faci să îți ții amorezul peste noapte dacă este și colega acasă, etc. D-astea amuzante.

  8. @cristymaykei da mi o adresa de skype sau facebook si o sa iti povestesc daca esti curios ce am facut de atunci

Comments are closed.

Vezi si...

Antinous, efebul divin devenit istorie

O revoluție când Coco Chanel nici nu exista. Când vremurile erau tulburi și permisive, iar funcționalitatea sclavajului deriva în multiple forme. Este bine știut lucrul că Grecia antică angaja, în condiții contractuale nescrise printre primele civilizații, efebi (ephebos /pl.:-oi - "devenit matur", "tânăr de optsprezece ani care și-a îndeplinit...

Articole din aceeasi categorie