No menu items!

“Noi Doi”, acum și cu sunet surround

Acelasi autor

Cum Sunt?

Chestionarele completate vor fi postate pe website-ul în curs de dezvoltare, pe măsura completării lor: www.cumsunt.ro! Scopul poveștilor comunității LGBT este să ofere informații heterosexualilor cu...

Excesul de prea mult curcubeu dauneaza grav sanatatii (mintale)!

Frate, ce aveti toti cu cacatu' ala de rainbow!? Plm, zici ca DarkQ a devenit brad de Craciun. Bine, ideea e ca am observat...

Bunul gospodar isi face vara sanie si iarna car. Uneori.

Rasfoind Internetul, acum cateva zile, am dat peste un articol din publicatia online Ring, un alt tabloid specific romanesc unde fiecare titlu contine macar...

Gelozia, bat-o vina

Am fost un om extrem de gelos si posesiv, m-am mai domolit deoarece pe de-oparte experienta m-a invatat ca nu poti inchide un partener...

Cel mai mare regret din viata mea…

... este ca sunt gay. Pe masura ce trece timpul regret din ce in ce mai mult acest lucru. Ideea de ca lumea gay...
RobertG
RobertGhttps://darkq.net
Se pare ca si robotii se imbolnavesc. Nu as zice ca se scurtcircuiteaza. Dar pot aparea polipi sau tumori in circuit, de rezistenta infinita, care denatureaza auzul si vazul, de alfel divin in “multiplexitatea” sa. Asa au aparut noile masinarii. O masina bolnava (faza nasoala e ca masinile chiar daca sunt bolnave, nu mor), imperfecta, si zgomotoasa, ce emite pe frecvente periculoase si oscilante.

Dragii moșului, v-am tot pomenit de “Noi Doi”, un documentar realizat în România sub regia lui Claudiu Mitcu în colaborare cu ACCEPT. Ei bine, premiera filmului a avut loc de curând la Cinema Scala, București. Documentarul începe cu protestele Noii Drepte. Nu mică le-a fost surpriza celor prezenți în sala de cinema când pe fundalul lozincilor din documentar s-au auzit aceleași lozinci din… sala de cinema. Da, ați ghicit, Noua Dreaptă a fost și ea prezentă la premierea documentarului, pentru că a dorit, probabil, să asigure o sonorizare surround.

Ai nevoie de sunet surround? Nu mai sta pe gânduri. Sună acum la 1-800-NOUA-DRAPTA.
Ai nevoie de sunet surround? Nu mai sta pe gânduri. Sună acum la 1-800-NOUA-DRAPTA.

Minunea nu a ținut însă nici trei minute, căci forțele de ordine au considerat inoportună interferența creată. Mai jos, Cristi Pietrăreanu (unul dintre cei doi băieți în jurul cărora se întâmplă acțiunea din documentar), despre incident, cititorilor DarkQ în exclusivitate:

[box type=”blank” class=”bg-blue rounded-10″]
“Noi Doi” a rulat in premiera (pentru Bucuresti) marti, 22 noiembrie, la Cinema Scala. Lume multe, cunoscuti si necunoscuti, de la studenti, oameni simpli, la regizori, producatori si jurnalisti.

Cu totii au intrat in sala de cinema, care aproape s-a umplut. Eu m-am asezat undeva in fata, langa prieteni si fratele meu. S-a facut liniste, iar unul dintre organizatori a urcat pe scena pentru a prezenta desfasuratorul serii. A urmat Ambasadorul Frantei la Bucuresti, Henri Paul, care a tinut un discurs despre homosexualitate si discriminare in Romania. Imediat dupa discurs, a inceput proiectia filmului.

Primele 2 minute prezentau unul din marsurile “normalitatii” ale Noii Drepte. A fost a 3-a oara cand am vazut filmul intr-o sala de cinema, dar parca acum era ceva diferit. Se auzeau scandarile celor de la Noua Dreapta si din spatele cinematografului. M-am intors, dar nu vedeam nimic, ca era intuneric, iar primul lucru la care m-am gandit a fost ca sonorizarea e foarte buna. Ei bine, m-am inselat. Lucrurile au inceput sa se agite pe acolo prin spate, s-a aprins o torta, a aparut si un steag cu sigla Noua Dreapta si se putea vedea un grup de aproximativ 15 persoane.

Nimeni, inclusiv eu, n-a avut nici o reactie. Asta pentru ca totul s-a intamplat foarte repede, nu stiu daca a durat 2 minute. Au iesit din sala, nu stiu daca de bunavoie sau daca au fost dati afara, apoi ne-am uitat in continuare la film, fara sa apara alte incidente. Din cate am inteles de la organizatori, respectivii si-au cumparat bilete, ca alta posibilitate nu era, decat daca erau pe lista de invitati, lucru de care… ma indoiesc.

Dupa parerea mea, este un incident minor, caruia eu nu i-am dat prea multa importanta, dar este destul de grav ce au facut, prin faptul ca au intrat peste un alt eveniment, au instigat la ura, au folosit material pirotehnic si cine stie cate alte legi au mai incalcat.
[/box]

Deci, dacă aveți nevoie de sunet surround (5+1, 7+1 sau chiar 15+1), știți la cine să apelați, da? 😉

9 COMMENTS

  1. Noua Dreapta are de fapt un rol pozitiv aici. Desi incearca sa incurajeze si sa justifice intoleranta, actiunile lor au de fapt efectul opus. ¨Marsurile pentru normalitate¨ nu strang mai mult de 100 de persoane (sau cateva sute cel mult), ceea ce este o umilire pentru Noua Dreapta. Un astfel de mars ar fi putut sa stranga in Romania sute de mii de oameni, faptul ca vin doar cativa demonstreaza ca romanilor a inceput sa le fie rusine sa fie homofobi pe fata. Ceea ce este un prim pas, cred eu.

  2. Stau asa si ma gandesc… oamenii astia _chiar_ n-au viata deloc?

    Adica sa mergi la un film doar ca sa faci scandal, pe langa ca trebuie sa platesti biletul, trebuie chiar sa pierzi o ora sa mergi pana acolo, sa scandezi si sa te intorci. La cum e traficul in Bucuresti si daca nu e tocmai ziua ta norocoasa sau nu stii scurtaturile, poate chiar doua.

    De unde frate, au astia atata timp? N-au cariera, familie, caine, pisica? E ceva ce ei stiu si eu nu stiu? :))

  3. Nu e doar că le e ruşine să fie homofobi pe faţă , le e şi lene. Românii au încetat să lupte pentru crezurile lor (fie ele si gresite). Si cam da, Noua dreapta se face de ras, au ajuns sa se lupte cu cine? Or sa ajunga de rasu curcilor

  4. in tot raul e de fapt un bine
    jur
    un pic de circ da o mai mare vizibilitate in presa.
    acum ar trebui sa intervina energic ong urile cu atributiuni in apararea drepturilor omului pentru a cere nu a sugera.. A CERE politiei sa isi faca datoria si sa aplice legislatia.
    pana la urma noua dreapta face pasi inceti si siguri spre scoaterea in afara legii. desi acest lucru nu se va intampla pe considerente constitutionale; nu au reusit nemtii unde extrema dreapta este mult mai agresiva si violenta mergand pana la crime multiple zilele trecute asupra unor emigranti musulmani

    ce e fain e ca pe siteul noua dreapta e un link spre trailer ‘noi doi’
    🙂

    poate are unul la suta vreo revelatie

  5. Am vazut acum doua, trei zile pe B1 Tv un interviu cu regizorul documentarului si unul din actori, cred. Impresia pe care mi-au lasat-o este una negativa, nu spuneau nimic concret, aveam impresia ca regizorul va adormi pe scaun, foarte , foarte plictisitor; moderatorul abia astepta sa isi termine partea de treaba, la un moment zambea strengar si pe sub mustati , probabil se intreba si el cum de a ajuns sa faca un interviu cu cel mai plictisit sau plictisitor regizor. Iar actorul, de fapt baiatul care a aparut in documentar… ce sa spun? Gay de la o posta, bine, nu asta e problema ci faptul ca nu a spus nimic nou sau sclipitor, pe ecran s-a vazut doar un simplu gay si atat. Nu au convins pe nimeni de nimic. Lame.

  6. Va prezint un videoclip ce merita vazut, imi cer scuze pentru cei care nu vor intelege pentru ca nu stiu engleza, dar il postez deoarece stiu ca sunt oameni aici care stiu.

    Ca observatie, ma intreb de ce un singur om poate emite un mesaj atat de puternic si serios, pe cand la noi, organizatii peste organizatii (Accept, Psi, etc) cheltuie rar bani pentru o campanie care nu are efect, sau fac cate un video foarte mediocru care se vrea a fi suport de campanie. Uite ca se poate face si fara bani ceva foarte bun.
    Videoclipul-

Comments are closed.

Vezi si...

Timișoara

Nu-i așa că e frumos? Oare câte povești s-au spus în acest loc? Oare câte iubiri s-au zămislit și câți porumbei au poposit în acestă piață? E ciudat cât de mici, aproape punctiformi, sunt oamenii, nu-i așa?

Articole din aceeasi categorie