shadow

Am fost rugat sa public articolul de mai jos:

Prima conferință europeană privind lesbienele * (EL*C-European Lesbian Conference) s-a încheiat pe 8 Octombrie la Viena. 500 de activiste lesbiene, artiști, academicieni, politicieni, jurnaliști, lideri ONG din 45 de țări și 148 de orașe, s-au întâlnit timp de 3 zile în cadrul unui eveniment major și istoric pentru comunitatea europeană a lesbienelor.

Recapitulările finale ale conferinței au cerut politiciilor și factorilor de decizie, guvernelor și tuturor instituțiilor, de la sfera de sănătate la locul de muncă sau mass-media, și chiar organizațiilor LGBTI, să oprească invizibilizarea lesbienelor.

Toate activistele lesbiene care provin din locuri atât de diverse precum Kazahstan, Romania, Grecia sau Suedia au subliniat necesitatea de a facilita accesul lesbienelor la drepturi și servicii. În jur de 30 de ateliere sau plenuri au permis vorbitorilor din medii foarte diferite să abordeze problemele cu care se confruntă ca lesbiene sau ca parte a altor minorități.

EL * C a scos în evidență faptul că lesbienele au fost neglijate și suferă de lipsa datelor, lipsa de finanțare, lipsa de reprezentare.

Pentru a începe să lucrăm la această lipsă de date, unele statistici au fost dezvăluite în timpul conferinței. Unii au afirmat că din 424 milioane de dolari pentru problemele internaționale LGBTI în perioada 2013-2014, doar 2% pentru femeile LBQ (lesbiene, bi queer), din cele 100 de recomandări ale Statelor Unite ale ONU din ultimii ani , doar unul era despre lesbiene. EL * C a elaborat un prim scurt raport despre viețile lesbienelor în anumite părți ale Europei https://europeanlesbianconference.org/elc-brief-report/.

Finalul acestei conferinte reprezinta crearea unui network puternic si a unei comunitati care sa fie vizibila si sa isi ceara drepturile in mod oficial.

Au participat inclusiv activiste din Romania care si-au exprimat dorinta de a colabora pe viitor pentru recunoasterea legala a casatoriilor dintre persoane de acelasi sex si pentru protectia comunitatii LGBTQ, pentru drepturile fundamentale ale acestora.

Conferinta s-a incheiat cu Marsul Lesbienelor din Vienna care a avut un mare impact social.

Un posibil viitor legislativ pentru recunoasterea casatoriilor LGBTQ in Romania. Ramane de vazut.


Alte articole scrise de același autor (RobertG):


Thanks for rating this! Now tell the world how you feel via Twitter.
Ce părere ai despre acest articol?
  • Super tare
  • Util
  • Complex
  • Amuzant
  • Plictisitor
  • Slab

Author

RobertG

Se pare ca si robotii se imbolnavesc. Nu as zice ca se scurtcircuiteaza. Dar pot aparea polipi sau tumori in circuit, de rezistenta infinita, care denatureaza auzul si vazul, de alfel divin in “multiplexitatea” sa. Asa au aparut noile masinarii. O masina bolnava (faza nasoala e ca masinile chiar daca sunt bolnave, nu mor), imperfecta, si zgomotoasa, ce emite pe frecvente periculoase si oscilante.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *