No menu items!

Delirio Timisoara, când, cum, unde?

Acelasi autor

Cum Sunt?

Chestionarele completate vor fi postate pe website-ul în curs de dezvoltare, pe măsura completării lor: www.cumsunt.ro! Scopul poveștilor comunității LGBT este să ofere informații heterosexualilor cu...

Excesul de prea mult curcubeu dauneaza grav sanatatii (mintale)!

Frate, ce aveti toti cu cacatu' ala de rainbow!? Plm, zici ca DarkQ a devenit brad de Craciun. Bine, ideea e ca am observat...

Bunul gospodar isi face vara sanie si iarna car. Uneori.

Rasfoind Internetul, acum cateva zile, am dat peste un articol din publicatia online Ring, un alt tabloid specific romanesc unde fiecare titlu contine macar...

Gelozia, bat-o vina

Am fost un om extrem de gelos si posesiv, m-am mai domolit deoarece pe de-oparte experienta m-a invatat ca nu poti inchide un partener...

Cel mai mare regret din viata mea…

... este ca sunt gay. Pe masura ce trece timpul regret din ce in ce mai mult acest lucru. Ideea de ca lumea gay...
RobertG
RobertGhttps://darkq.net
Se pare ca si robotii se imbolnavesc. Nu as zice ca se scurtcircuiteaza. Dar pot aparea polipi sau tumori in circuit, de rezistenta infinita, care denatureaza auzul si vazul, de alfel divin in “multiplexitatea” sa. Asa au aparut noile masinarii. O masina bolnava (faza nasoala e ca masinile chiar daca sunt bolnave, nu mor), imperfecta, si zgomotoasa, ce emite pe frecvente periculoase si oscilante.

În acestă toamnă va avea loc unul din cele mai reprezentative evenimente, din punct de vedere cultural, ale comunității LGBT românești și anume Serile Filmului Gay, care se va desfășura la Cluj-Napoca, între 12-18 Noiembrie. Tot în acestă toamnă, comunitatea LGBT din România, în special cea din vestul țării, se va putea bucura de un nou club: Delirio Timisoara.

Mai jos, un articol de tip interviu cu Lucian Dunăreanu, managerul brand-ului Delirio, care își propune să răspundă unor întrebări referitoare la Delirio Timisoara.

Delirio este un brand deja in ceea ce priveste clubbing-ul pentru persoane LGBT, unul chiar foarte apreciat. De unde v-a venit ideea de a va extinde si la Timisoara, dupa succesul, nu-i asa, pe care il aveti la Cluj?

Delirio s-a nascut cu greu si am am investit mult efort in a-l aduce la nivelul la care este astazi. Dupa cum bine se stie, nu este tocmai floare la ureche sa creezi ceva bun din punct de vedere calitativ, mai ales in aceasta nisa. Idei avem multe, insa extinderea catre vestul tarii, ne-a venit ca urmare a convingerii ca Timisoara este un teren fertil pentru a investi in viata de noapte care sa deserveasca comunitatea LGBT.

Mergem pe principiul ca daca oferim ceea ce se cere, intr-o maniera inteleapta, eleganta, toata lumea va fi fericita.

A fost grea alegerea unui spatiu?

Delirio Timisoara a fost o provocare majora pentru noi, inca de la stadiul de proiect. Ne-am dorit prin fiecare decizie pe care am luat-o sa ridicam stacheta, sa reusim sa convingem ca putem sa facem lucrurile mai bine, sa oferim o locatie mai prietenoasa, mai mainstream, care sa fie in aceeasi masura moderna dar si plina de personalitate. Pentru a alege locatia am vizitat o serie de variante de spatii, insa multe dintre ele au fost taiate de pe lista de la bun inceput pentru ca nu se pretau la ceea ce ne doream.

[pullquote type=”1″ align=”left”]In acest moment locatia aleasa este in stadiul de santier, fiind necesare modificari si transformari majore pentru a aduce un spatiu cu potential intr-un spatiu primitor care sa se ridice la nivelul asteptarilor si exigentelor noastre.[/pullquote]

Intr-un final am reusit sa ajungem la un short list de trei locatii si dintre acestea fost aleasa aceea in care am reusit sa vedem cel mai mult potential. Locatia finala a fost cea care ne-a convins ca este suficient de centrala deoarece localizarea este un factor de importanta majora in modul in care Delirio Timisoara va fi perceput si receptionat de viitorii nostri oaspeti.

In acest moment locatia aleasa este in stadiul de santier, fiind necesare modificari si transformari majore pentru a aduce un spatiu cu potential intr-un spatiu primitor care sa se ridice la nivelul asteptarilor si exigentelor noastre. Nu ne permitem sa ne dezamagim clientii si de aceea, facem tot ce ne sta in putere sa cream un loc care sa se ridice la anumite standarde.

[nggallery id=98]

Unde va fi locatia Delirio Timisoara?

Adresa locatiei noului Delirio Timisoara este deja facuta publica. Ea a fost anuntata prin intermediul unui concurs lansat pe pagina de Facebook www.facebook.com/DelirioTM in cadrul caruia a fost prezentata o schita de arhitect a fatadei cladirii unde se gaseste clubul, impreuna cu provocarea pentru timisoreni de a recunoaste adresa si a trimite o fotografie reala impreuna cu adresa concreta.

Cei doi castigatori care au recunoscut adresa din strada Janos Bolyai vis-a-vis de Hotel Victoria din centrul Timisoarei au fost recompensati cu o invitatie pentru seara de inaugurare.

Cum va fi organizata incinta?

Rezultatul final va fi o surpriza, insa am avut in vedere mai multe opinii, sugestii. Clientul tipic vrea un design placut, nu prea incarcat, cochet, o atmosfera calda, primitoare, amicala. Ne-am jucatcu culorile, luminile si speram ca cubul nostru rubik a ajuns la combinatia potrivita.

Cine se va ocupa de Delirio Timisoara?

Delirio Timisoara este un proiect ambitios care este pus in practica de aceeasi echipa de persoane cu experienta in organizarea de evenimente, persoane pline de energie, de entuziasm si mai ales persoane care sunt manate de dorinta de a oferi o experienta la cel mai inalt nivel pentru oaspetii care ne vor calca pragul in noua locatie Delirio Timisoara.

Delirio Timisoara nu va fi deci sub o tutela a unei singure persoane, ci va fi sustinut in fiecare detaliu de o echipa care sa aduca acelasi spirit al unitatii si al familiei si in locatia din Timisoara.

Crezi ca doua cluburi gay, intr-un oras de marimea Timisorii, pot coabita?

Tocmai aici este detaliul care face diferenta. Timisoara este practic al treilea oras ca marime din Romania si mai mult, este unul dintre cele mai dezvoltate orase din punct de vedere al existentei unui centru universitar puternic.

Asta inseamna ca Timisoara a devenit de-alungul timpului un orizont cultural, un mediu prosper pentru afaceri si, de ce nu, un oras cu o mentalitate aerisita. In conditiile acestea este normal sa avem perspective de dezvoltare a comunitatii LGBT din Timisoara, cu atat mai mult cu cat discutam despre unul dintre orasele “vestice” ale tarii, in care suflul european ne face sa fim increzatori intr-un nivel de toleranta si de acceptare si non-discriminare mult mai pronuntat decat in alte orase unde am putea suspecta o mentalitate inchisa a societatii civile. Pe scurt comunitatea LGBT din Timisoara are foarte mult potential de dezvoltare.

Sunt ferm convins ca foarte multi tineri au prejudecati foarte mari in a iesi intr-un club catalogat drept gay. Asta vrem sa schimbam – sa reusim sa ajutam in a depasi prejudecatile din interiorul comunitatii si prin asta sa ajutam la cresterea comunitatii LGBT din Timisoara.

Nu privim Clubul Sauvage ca fiind “dusmanii” nostri, mai degraba ii vedem ca pe niste parteneri cu care ne putem uni eforturile pentru a atinge acest obiectiv indraznet. Sunt de parere ca intotdeauna concurenta este un lucru bine venit, mai ales atunci cand cu totii joaca cinstit.

Cel mai bun exemplu, de cateva saptamani de cand zvonul ca brandul Delirio The Club urmeaza sa se extinda si in Timisoara, Clubul Sauvage a inceput sa depuna mai mult efort in imbunatatirea petrecerilor pe care le organizeaza in cadrul comunitatii gay, mai mult, auzim ca incep renovari in Sauvage.

[pullquote type=”2″ align=”right”]Nu privim Clubul Sauvage ca fiind “dusmanii” nostri, mai degraba ii vedem ca pe niste parteneri cu care ne putem uni eforturile pentru a atinge acest obiectiv indraznet.[/pullquote]

Pana la urma toate aceste lucruri sunt de bun augur, pentru ca in final comunitatea LGBT din Timisoara are de castigat daca li se ofera servicii mai bune si de calitate superioara. Noi apreciem faptul ca si Club Sauvage ne-a perceput intr-o lumina favorabila, a inteles ca putem conlucra si ca putem sa ne unim eforturile pentru a veni in sprijinul comunitatii timisorene, sa dam o mana de ajutor impreuna la dezvoltarea acesteia.

In semn de respect pentru acest lucru, in fiecare weekend pe pagina noastra de Facebook am inceput sa recomandam celor care ne-au adaugat ca prieteni sa ia in calcul Sauvage ca alternativa pentru petrecerea serii de sambata. Una peste alta, sunt entuziasmat chiar de faptul ca desi “intru” pe un teritoriu in care mai exista un club, putem sa ne unim eforturile si sa oferim petreceri de calitate din ce in ce mai buna.

Cam care vor fi preturile, se va percepe o taxa de intrare?

In principiu preturile vor fi calculate in asa maniera incat sa fie accesibile pentru cat mai multa lume, iar pentru principalele categorii de bauturi sa existe si alternative mai modice la pret, dar si alternative mai scumpe dar percepute ca fiind branduri mai calitative.

In momentul in care vom definitiva meniul pentru locatia din Timisoara, il vom afisa pe site-ul clubului, nu va fi un secret. Referitor la taxa de intrare, aici discutia este mai complexa. Sunt ferm convins ca toata lumea este constienta ca existenta si functionarea unui club se face doar cu generarea unor costuri de la chiria pentru locatie la consumul de curent, apa si gaz si pana la plata personalului si cheltuielile de intretinere si reparatie a clubului in sine si inlocuirea obiectelor care au fost deteriorate.

Iar in conditiile in care suntem un club care are o deschidere spre un public de nișă care isi va genera venitul in principiu doar dintr-o zi sau doua pe saptamana, acest lucru nu se poate face decat prin perceperea unei taxe de intrare. Altfel, matematic judecand, nu avem cum sa sustinem functionarea clubului si nici sa putem investi in recuzita sau decoruri pentru petreceri mai deosebite.

Cand se va deschide delirio TM?

In ce ne priveste pe noi, din punct de vedere logistic suntem destul de “in grafic” cu pregatirile, de la acte si birocratie la mobilier cumparat pana la selectarea furnizorilor cu care vom derula colaborarile pentru aprovizionarea cu bautura.

[pullquote type=”3″]Singura problema care ramane sa fie rezolvata este finalizarea santierului. Mi-ar fi placut ca lucrurile sa se deruleze mai repede insa, dupa cum stii si tu, uneori sunt lucruri care nu depind de noi.[/pullquote]

Singura problema care ramane sa fie rezolvata este finalizarea santierului. Mi-ar fi placut ca lucrurile sa se deruleze mai repede insa, dupa cum stii si tu, uneori sunt lucruri care nu depind de noi. Echipa de muncitori care lucreaza la renovarea spatiului lucreaza intr-un anumit ritm, apar lucruri neprevazute, autorizatii de la Primarie si altele asemenea. Asadar, ma feresc sa dau o data exacta, mai ales in conditiile in care intre 12-18 Noiembrie este si Festivalul Filmului Gay la Cluj-Napoca.

[nggallery id=97]

De asta depinde,  din pacate, deschiderea clubului. In acest moment lucrarile au progresat destul de mult, insa pentru a putea sa avem totul pus la punct si sa nu dezamagim asteptarile oaspetilor nostri care ne vor calca pragul, mai sunt necesare cateva saptamani pentru a putea finisa totul. Data concreta urmeaza sa fie anuntata, insa incercam cu toate eforturile sa ne incadram in termenul pe care l-am adus la rang de promisiune ca luna noiembrie sa fie luna deschiderii Delirio Timisoara. Va asteptam pe toti cu drag, we are family!

Previous article
Next article

4 COMMENTS

  1. Deschidere si apetit mare in VEST! Am observat ca, in EST, la Iasi ar fi ceva miscare. Sau in Suceava si Constanta. Dar pe unde salasluiesc eu… penurie… auzisem un zvon despre existenta unui Club asa zis gay, care defapt devine gay noapte intr-una din zilele de weekend… Si la altii apar si cate trei cluburi, lol 😀

  2. In ritmul acesta, Timisoara o sa fie inaitea multor orase cica mai elevate. Elevate, dar te pisi pe strada ca un wc nu gasesti Km in jur.
    Apoi chestia asta cu wc-ul ne caracterizeaza. 20.000 DE MII DE SCOLI NU AU WC, asa ca ne obisnuim de mici sa facem pipi direc pe strada.

    Apoi daca tot renoveaza si vor sa faca ceva frumos, sa nu uite de wc-uri, ca ce ai scris pe hartie da bine.

  3. Am vazut deschiderea cu o foarte mare intarziere, am vazut si VIP-urile de la event! Intrebarea mea este? Pe cand o editie de Delirio Bucuresti?

  4. Scuze, Delirio e club sau cafenea?
    Se pare ca altii cred ca timisorenii sunt prosti, nu stiu ce inseamna club.
    Ne cam iau de fraieri. Scuze, la câtă intirziere ma asteptam sa vad altceva, nu sauna si lumini de cafenea. Sa platesti intrarea la ora 5 dimineata mi se pare o alta prostie (foame de bani, nasol).
    Scuze,
    parerea mea

Comments are closed.

Vezi si...

Chestii, trestii, socoteli

Io nu știu ce imagine v-ati facut voi despre acest blog insa cred ca e gresita. Am spus-o de atatea ori, nu am timp sa stau dupa fiecare, sa va impac, sa va giugiulesc, sa va fut samd. Am si alte chestiuni pe cap decat sa stau si sa...

Articole din aceeasi categorie