shadow

Profilaxia post-expunere la HIV reprezintă un tratament de urgentă care se aplică persoanelor care au fost infectate sau expuse la HIV în ultimele 72 de ore. Profilaxia constă într-un cocktail de medicamente retrovirale care opresc sau inhibă reproducerea virusului HIV în faze incipiente, imediat după contactul cu virusul.

Tratamentul trebuie aplicat cât mai repede de momentul infectării sau expunerii la HIV, acesta având șanse de succes cu cât perioada de timp de la infectare este mai mică. Cu cât infecția intră în perioadă de incubați cu atât șansele profilaxiei scad.

Așadar, persoana infectată cu HIV trebuie să se adreseze de urgență unității de urgență a oricărui spital, dar în special secției de boli infecțioase, pentru administrarea PPE (Profilaxie Post-Expunere) la HIV. Fiecare spital are cel puțin câteva tratamente pentru cazurile unor accidente profesionale în rândul personalului spitalului. Infecția este considerată urgență de gradul zero și are prioritate imediată în unitatea de urgență.

Tratamentul  durează între 1 și 3 luni și are numeroase efecte secundare: dureri de cap, suprasolicitarea ficatului, dureri de burta, amețeli, apetit scăzut, somnolență și diaree acuta aproape spontană. Chiar și cu efectele secundare, este soluția ideală în cazul infectării cu HIV.

Mai multe detalii: http://www.eusunttu.ro/viatacuhiv/profilaxia-postexpunere/

 


Alte articole scrise de același autor (MarioG):


Thanks for rating this! Now tell the world how you feel via Twitter.
Ce părere ai despre acest articol?
  • Super tare
  • Util
  • Complex
  • Amuzant
  • Plictisitor
  • Slab

Author

MarioG

Mario G este un tânăr entuziast, pasionat de tot ce ține de „social”. Pe DarkQ publică articole despre discriminare, normativitate, legislație și politici queer, precum și despre construcția socială a identității de gen și a orientărilor sexuale.

Comments

  1. cristymaykei    

    Folosiți prezervativul întotdeauna când faceți sex, e cea mai bună protecție care te ține departe de multe necazuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *