Dupa ce m-am uitat inca de cateva ori la videoclipul Crazy Loop si m-am delectat cu cateva episoade din desenele animate preferate, am facut curatenie in baie, bucatarie si telefon. Apoi am stat si am gandit, asa simplu cum pot, cu cei doi neuroni pe care ii detin. A fost nevoie sa scot de la naftalina si neuronul de rezerva (pe acesta il scot doar sambata, ca sa nu oboseasca).

Fetita inocenta cu un ciocan in mana…

Apoi am facut focul in soba de teracota din sufragerie. Cum am fost restantier la „gaze”, am hotarat ca urmatoarele titluri pot servi pentru o cauza mai buna, si anume aceea de a ma feri de degeraturi: „Douazeci si sapte de trepte ale realului”, „Simple introduceri la bunatatea timpului nostru”, „Romanul adolescentului miop”, „Jocul cu margele de sticla” si „Narziss und Goldmund”. De mult doream sa le pun pe foc insa nu eram 100% decis daca fac bine… ma gandeam ca merita sa le am in biblioteca… orice adolescent (miop sau nu) ar trebui sa le aiba, dar ferice de cei carora titlurile raman titluri.

Cartile ardeau mocnit. Unele nu vroiau sa se aprinda si doar fumegau, deoarece timpul a lipit oarecum paginile intre ele, chiar daca literele dansau zi de zi, ca niste iele. Am gasit repede o solutie: am infipt carligul de otel in paginite galbejite, asemeni unui ginecolog care vrea sa produca un avort, chiar daca fetusul a depasit 12 saptamani, literele si-au incetat dansul.

M-am reintors in dormitor, am privit indelung biblioteca din lemn masiv, plina cu praf. Singurul neprafuit este locul in care odinioara stateau cartile care acum ard in soba. Cred ca am sa cumpar o vaza de la „38 de mii” cu niste flori artificiale in ea.

Viva4Ever


Alte articole scrise de același autor (RobertG):


Thanks for rating this! Now tell the world how you feel via Twitter.
Ce părere ai despre acest articol?
 • Super tare
 • Util
 • Complex
 • Amuzant
 • Plictisitor
 • Slab

Author

RobertG

Se pare ca si robotii se imbolnavesc. Nu as zice ca se scurtcircuiteaza. Dar pot aparea polipi sau tumori in circuit, de rezistenta infinita, care denatureaza auzul si vazul, de alfel divin in “multiplexitatea” sa. Asa au aparut noile masinarii. O masina bolnava (faza nasoala e ca masinile chiar daca sunt bolnave, nu mor), imperfecta, si zgomotoasa, ce emite pe frecvente periculoase si oscilante.

Comments

 1. eu cel de ieri    

  :) trebuia sa arunci si „Joc secund”

 2. someone    

  Romanul Adolescentului Miop was the biggest crap I have ever read…(of course not entirely :)) )…

 3. Robert G.    

  Eu nu l-am citit, insa il aveam prin biblioteca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *