shadow

Bună, mă numesc Adrian şi am 17 ani.

Nu ştiu voi, dar pe mine mereu mă preocupă felul cum arăt, şi ce impresie îşi fac cei din jurul meu despre mine. Consider că imaginea, respectiv concepţiile despre propria imagine mă fac să devin ceea ce sunt, un adolescent introvertit nesigur pe sine.

Sper că nu sunt singurul în aceeaşi situaţie, şi ca măcar un cititor să se regăsească în ceea ce voi scrie mai jos. (Sau măcar în câteva dintre afirmaţii)

 • Sunt un băiat subţire, şi mă macină ideea asta. Când mă privesc în oglindă sunt ok, îmi pot admira corpul, adică identific părţile frumoase dar asta doar pentru că am muncit din greu să pun câteva grame de muşchi pe mine. Şi nu, n-am fost la sala de forţă, deoarece nu mă reprezintă, ci m-am antrenat acasă, în intimitate.
 • Problema pilozităţii. Acum nu ştiu câţi dintre voi se confruntă cu asta, dar eu întotdeauna m-am gândit că mi-ar sta mai bine epilat, chiar dacă la alţi băieţi îmi place părul (pe picioare).
 • Faţa mea. Nu sunt urât, dar când frunzăresc profilele de facebook ale altora şi-i văd perfecţi, apoi mă uit la mine, îmi dau seama că existenţa mea e o mare greşeală

La fiecare dintre probleme am găsit soluţii dar tot nu mă simt pregătit, din cauza experienţelor anterioare.

Încă lucrez la expresiile faciale, fiindcă, mi-am dat seama ce urât mă strâmb atunci când râd sau chiar când zâmbesc.

Eu locuiesc într-un oraş unde toţi băieţii sunt epilaţi dar sunt straight şi homofobi, pe deasupra, şi cumva mi se aprinde instinctul de turmă. Nu am avut nici o relaţie serioasă până acum, nu ştiu cum se simte iubirea adevărată dar mereu am visat la asta. Chiar dacă universul îmi arde o palmă de fiecare dată, eu tot mai sper, fără să vreau, că voi găsi un prieten amuzant şi retardat ca mine.

După cum am precizat mai sus, am avut numai experienţe neplăcute care m-au făcut să învăţ, că poate într-adevăr nu merit dragoste.

Îmi amintesc acum vreo doi ani când mi-am dat seama că sunt gay, şi am început să plâng, şi să neg, că eu nu sunt aşa. Prima persoană care a aflat de mine era o prietenă care mi-a mărturisit imediat după, că şi ea, este lesbiană. Pentru început adăugasem câţiva gay şi bisexuali în listă de pe grupuri publice şi am început să vorbim la web, până când am realizat că toţi erau obsedaţi sexual. Aşa că i-am lăsat baltă.

A venit şi vremea când le-am spus părinţilor, şi nu vă povestesc reacţia lor. Oricum, e în regulă acum. Peste câteva zile am început să ies cu un tip, am avut primul sărut, dar a doua zi am venit învineţit pe gât acasă, vă închipuiţi ce circ a urmat. Am rupt legătura cu el şi începusem să vorbesc cu alţi tipi obsedaţi, la web, fiindcă na, eram încă nou în „lumea gay”.

Tot atunci am prins crush pe un tip care era super drăguţ şi nu mă puteam dezlipi de el, şi atât mă alinta, după care ghiciţi ce, îmi spune că e straight. Apoi s-a depărtat de mine, mai apoi am plâns iar, ca un prost, da. N-a durat mult şi-am început să ies din nou, cu un băiat din liceu, bisexual. Cu el cred că am stat cel mai mult, o săptămână. Atunci am avut primul act sexual care chiar a însemnat ceva. Am fost pasiv, de două ori, chiar dacă sunt versatil.

M-a rănit foarte mult, dar tot el mă trăgea înapoi, şoptindu-mi cuvinte frumoase, iar eu picam în plasă ca prostul. Şi acum îmi amintesc reacţia lui, mi-a spus şocat „Eşti păros”, de ca şi când ar fi un lucru rău… de atunci mă tot gândesc la asta şi cum să fac să nu se repete. Oricum n-a durat mult şi m-a părăsit, din cauză că aflase cumva toată lumea, iar eu am suferit, şi toată vara n-am ieşit decât cu fete. Am vrut să uit total de băieţi.

A trecut un an şi nu mai sărutasem pe nimeni. Cred că n-am făcut sex de atât de mult timp, încât cred că-mi revine virginitatea. Nici nu îmi amintesc cum se simte… plăcerea.

Oricum într-o relaţie nici nu mă interesează sexul, deoarece, dacă nu este practicat din dragoste, nu simţi plăcere. Nu fac mare caz, ştiu că nu sunt singurul gay single din lume – probabil mulţi se regăsesc în situaţia mea. Ceea ce mă deranjează cu adevărat este lipsa prietenilor.

Şi ce-a zis universul, hai să ne batem joc să sufăr şi mai mult. S-a întâmplat cumva, un tip care era fotbalist mi-a scris, şi culmea, eu mor după băieţii jock (sportivi). Chiar când credeam că mi-am găsit fericirea, sau măcar o relaţie, nu ştiu… ghici ce se-ntâmplă, îmi zice că pleacă din ţară şi îmi blochează numărul. Peste o săptămână revine, şi-mi spune că vine la mine în oraş, se cazează la hotel, iar el nu era acolo. Am rămas cu buza umflată, şi parcă am simţit cum primesc şi ultima palmă din partea universului care mă doboară, şi-mi pierd speranţa că există cineva fără intenţii rele.

 

Ei, cam asta am avut de spus, mi-am rezumat aici toate experienţele neplăcute şi le împărtăşesc cu voi, ca să nu faceţi aceleaşi greşeli ca mine.

V-am pupat, şi sunteţi o comunitate minunată.  Peace !

Thanks for rating this! Now tell the world how you feel via Twitter.
Ce părere ai despre acest articol?
 • Super tare
 • Util
 • Complex
 • Amuzant
 • Plictisitor
 • Slab

Author

deliverance.x

Comments

 1. Martin    

  Salut,

  Îmi pare bine că ai scris acest post, și voi încerca să îți răspund cum pot eu mai bine din experiența mea de până acum (mă apropii de 30 de ani). Și eu, și cred că mulți alții s-au confruntat cu aceleași probleme când eram mai tineri, și privind în urmă îmi dau seama că o mare pare din probleme erau de percepție și acceptare de sine, și nu neapărat ancorate în realitate.

  Voi începe cu problemele de imagine fizică. Ai doar 17 ani, ești încă un copil. Probabil că încă nici nu ai terminat de crescut în înălțime, ce să mai vorbim despre mușchi. Toți băieții, odată ce se prind cum merge treaba cu sexul, încep să se uite în oglindă și să se compare cu actorii din filmele porno. Este bine să devenim conștienți de sine și să începem să avem grijă de noi de la vârste cât mai fragede, dar trebuie să înțelegi că este neobișnuit pentru un băiat de vârsta ta să fie musculos. Țelul tău acum ar trebui să fie să devii atletic, nu musculos, pentru că odată cu vârsta în mod inevitabil vei lua în greutate.

  (1) Ai spus că nu mergi la sală pentru că nu te reprezintă, și că preferi să „faci mușchi” acasă în intimitate. Asta e ca și cum ai vrea să devii înotător, dar spui că nu mergi la bazin pentru că nu te reprezintă, și preferi să te antrenezi în cadă. Eu cred (poate mă înșel) că tu nu vrei să mergi la sală pentru că este un mediu intimidant pentru tine, sau pentru că îți este frică să nu se ia cineva de tine. Well, guess what – toată lumea trebuie să înceapă undeva. Lasă bullshit-ul, și începe să citești online despre bodybuilding, apoi fă-ți abonament la sală dacă chiar asta îți dorești. Dacă te ții de treabă și mănânci cum trebuie (proteine și carne, fără prea mulți carbohidrați sau mâncăruri procesate, și fără zaharuri sau alcool), vei pune pe tine câteva kilograme de mușchi pe an. Până la 20 de ani, poate chiar 7-8 kilograme naturale. Ești foarte tânăr, și genetica este de partea ta.

  (2) Ai spus că fața ți se înstrâmbă când râzi. Asta e o prostie. Singurele persoane care nu râd pentru că le apar riduri sunt pițipoancele de lux. Nu fi o pițipoancă de lux.

  (3) Pilozitatea. Dacă te deranjează, asta se rezolvă în 20 de minute. Cumpără-ți o cremă depilatoare cu 10-20 lei și rezolvă prolema.

  (4) Faptul că îi faci pe ceilalți oameni obsedați de sex. Atitudinea acesta este foarte obișnuită la tinerii fără experiență, și care încă își fac primii pași în viața sexuală. TOȚI OAMENII (inclusiv TU) sunt obsedați de sex pănă pe la minim 25 de ani, poate și mai încolo. Asta e de bine. Enjoy it!!

  Când eram mai tânăr, eram atât de crispat de toate aspectele legate de identitate și relații încât nu cred că am reușit să încep să mă bucur cu adevărat de sex până pe la 27 de ani. Indiferent ce spune bunica, sexul NU vine mereu de la sine, și diferența între sex prost și sex de calitate este enormă. Partea proastă e că ai multe de învățat. Dealtfel, partea bună este tot că mai ai multe de învățat.

  CONCLUZII:
  (a) Lasă prostiile cu stima de sine, fă-ți abonament la sală, citește despre bodybuilding dacă asta vrei, și dă-i bice.
  (b) Încearcă să fii mai detașat emoțional. Încă nu știi să deosebești dragostea de atracție sexuală, și te vei răni masiv dacă le încurci. Cu timpul, totul va deveni mai clar, și va veni și dragostea.
  (c) Nu-ți mai face griji cu virginitatea. Eu nu am făcut sex până târziu în facultate, și apoi am avut câțiva ani când am devenit un fel de Don Juan, înainte să mă plictisesc. O să treci prin toate etapele în viață, acum ar trebui să te preocupe școala și toate cele, ca să poți intra la o facultate bună și să mergi într-un oraș cu viață gay mai liberă. În plus, ca să ai grijă de tine ai nevoie de bani, și banii nu vin moka.

  Toate la timpul lor…

 2. cineva    

  Am rămas fără cuvinte… Articolul ăsta parcă ar fi fost scris de mine, căci trec prin ceva asemănător. Am 15 ani și nu sunt mulțumit deloc de felul cum arăt. Mă regăsesc mult în cele scrise. Nu am avut niciodată o relație, însă tot am trecut prin unul straight super-cute 😀 (S-a început și s-a terminat într-o oră pe SMS). În rest, aproape 100% sunt la fel. Am impresia că sunt mult mai urât decât alți băieți la vârsta mea. Nu am nimic special în mine, nu ceva ce citesc în alte texte aici („Era blond și înalt cu ochi albaștri, musculos și foarte, foarte cute” etc.) Câteodată nu mai pot și încep să plâng, însă în fiecare zi mulțumesc oamenilor deștepți pentru medicina modernă. Știu că fața mea încă se va schimba, dar operațiile plastice sunt mereu planul B (nemaivorbind de vopsea pentru păr, lentile colorate etc.) Răspunsul lui Martin este parcă ceea ce mi-a spus o prietenă când m-am plâns că mă consider urât: să mă opresc de cerut milă și să-mi iau viața în propriile mâini. Din propria experiență știu că probabil nu te va convinge, dar oricum… Fă totul ca să devii o versiune mai bună a ta (așa cum vrei tu, nu cum vrea altcineva) și nu pierde speranța :)

 3. Florin    

  Am sa incerc sa raspund si eu la cateva framantari pe care le ai. Sunt mai in varsta decat Martin, cu experienta in ale sexului si al iubirii.

  Sunt bisexual, casatorit si cu copii. Pana nu m-am casatorit nu am avut relatii homosexuale, refuzam sa recunosc ca-mi plac barbatii si intim (asa la general imi placea sa-i privesc, sa-i privesc goi, sa le privesc intimitatile).

  Ti-am spus asta ca sa stii cine-ti scrie.

  Am sa-ti raspund sau mai bine zis sa ma refer la problemele tale pe puncte.

  1. Fiecare persoana are ceva frumos la fizicul lui si in sufletul lui. Nu suntem si nu putem fi toti la fel. Iar cei care se dau mari si tari de cele mai multe ori sunt nerealizati. Foarte multi se lauda cu relatii, ca au facut sex inca de la frageda pubertate. Dar cati din ei doar se lauda?!

  2. La pubertate toti tinerii sau sa zic cvasiunanimitatea lor sunt interesati sa arate cat mai bine. Din aceasta cauza isi gasesc tot elul de cusururi si defectiuni, care uneori sunt doar imaginare. Cel mai rau ii sta unei persoane (vezi ca nu ma refer doar la baieti) sa nu fie ea insasi, sa caute sa fie ceea ce nu e, adica sa fie fals. In relatiile mele am mers pe principiul: asta sunt, altul mama nu mai face. Sau mergeam cu gluma: am fost mai frumos, dar am fost schimbat la maternitate.

  3. Nu trebuie sa ai niciodata complexe de inferioritate fata de ceilati oameni. Crezi ca ceilalti sunt mai buni decat tine? Nu. Doar ca unii sunt mai buni in anumite domenii, altii in altele. Si sa-ti mai spun ceva: rar a pus Dumnezeu la aceiasi persoana toate calitatile, adica sa fie si foarte frumos si foarte destept. Ti-o spune un om care a avut si are ocazia sa lucreze cu multi oameni, cu pregatiri diferite. Cand eram ca tine si eu ma simteam inferior celor din jur datorita constitutiei fizice: eram slab si nu puneam nimic pe mine, desi mancam mult si mancam mancare sanatoasa, de la tara. Nu eram foarte bun la gimnastica, in schimb eram foarte bun ca atlet. Exact ceea ce-ti spuneam. Daca unii colegi erau buni la gimnastica, la alergari si sarituri nu ma intrecea nimeni din clasa.

  4. In ceea ce priveste pilozitatea… nu ma bag cu parerea. Voi, adolescentii de azi – indiferent de sex si orientare sexuala – aveti alta gandire asupra acesteia. Sa stii ca sunt persoane si in prezent carora le place parul pe corpul barbatilor. Corespondez cu cineva din SUA care are o atractie deosebita pentru peroanele cu par pe corp. Sunt si femei carora le plac astfel de barbati.

  5. Cat priveste frumusetea fetei, ti-am spus-o si mai sus, fiecare are frumusetea lui. E adevarat ca se zice ca jucam fiecare un rol in lumea asta, dar e bine sa jucam rolul nostru, nu al altuia. Cine te place, te place asa cum esti: cu bune si rele la un loc.

  5. La acest punct o sa ma refer la un lucru mai sensibil: sexul. Aici o sa abordez cateva probleme.
  a) Sexul se face din trei motive:
  – ca o incununare a iubirii
  – din placere fata de o persoana
  – pentru descarcare sexuala
  b) Fiecare are rolul lui. O iubire mai lunga fara sex – mai ales acum, in secolul acesta – este considerata nepotrivita. Daca iti place de o persoana si ei de tine, de ce sa nu ajungi la sex? E un dar ce si-l face unul altuia. Cat despre decarcarea sexuala cu un partener este mult mai buna si mai placuta decat sa te autosatisfaci.
  c) Sexul este benefic pentru sanatate. Un specialist american in sexologiele recomanda elevilor de liceu, intr-o brosura de educatie sexuala, sa faca sex de 2 ori pe saptamana sau sa se masturbeze. Spunea ca acest lucru reduce mersul la medic de 2-3 ori.
  d) La varsta ta majoritatea persoanelor sunt obsedate de sex: de a-l face, in special baietii, de consecintele lui, mai ales fetele. Obsesia sexuala la baieti – criticata de multe fete – este un atavism animalic care a contribuit si contribuie perpetuarea speciei respective. Pentru mascul este o placere sa faca sex oricand, pentru femela doar in perioada ovulatiei, pentru reproducere. Acest lucru s-a transmis si la barbati. La inceput acest lucru este mai arzator, apoi se tempereaza.

  6. Relatiile homosexuale sunt mai instabile decat cele hetero. Iar la varsta ta ambele sunt atat de fluide, incat nu trebuie sa mire pe nimeni ca dureaza putin. Sentimentele de iubire sunt la pubertate ca un foc de paie: o valvataie care se stinge repede. Asta nu inseamna ca nu sunt si exceptii. Tu trebuie sa vezi realitatea existenta, care este formata din putine bucurii si multa suferinta. Daca nu am suferii nu am stii ce este bucuria si fericirea. Deci capul sus: dupa ploaie rasare si soarele.

  7. O sa-ti fie greu in tara noastra homofoba ca sa duci o viata de gay. Cum ti-am spus sunt casatorit, dar am si un iubit, casatorit si el.. Cu acesta fac sex de 2-3 ori pe luna. S-ar parea ca la noi este mai bine, dar nu e. Pe langa faptul ca trebuie sa ne ferim de lume, trebuie sa ne ferim si de sotii. Ori ele pot sa vada mai repede relatia noastra de iubire.

  8. Nu mai fi credul in tot ce se scrie pe internet. ma refer la cei ce se prezinta a fi don juani. Unii urmaresc sa vada doar cine e gay, altii o fac in bataie de joc. In viata sunt si esecuri.

  9. In ceea ce priveste o relatie stabila, eu zic ca esti prea tanar sa ai o relatie stabila de lunga durata. Da, pentru cateva luni, merge. Gandirea voastra a adolescentilor, se schimba de la un an la altul. Si sa stii ca e greu sa gasesti din prima clipa o persoana cu care sa te intelegi in majoritatea privintelor. Pana a ma casatori am am iubit inca 2 fete, din care una la distanta, cu cealalta am facut sex. Am facut sex cu 2 femei mai in varsta, fiind dezvirginat de o femeie de 40 de ani pe cand aveam 17 ani. Am mai facut sex ocazional, din care cu o fata de 16 ani. M-am masturbat impreuna cu alt baiat reciproc, de mai multe ori, iar cu un coleg de clasa odata. L-am masturbat pe un alt baiat, pe cand aveam 24 de ani, iar el 21. Cu toate astea nu vroiam sa aud de homosexuali. Inainte de a ma stabili cu acest iubit, cu care ne iubim din 2006, am avut relatii sexuale cu 6 barbati in varsta de la 18 la 40 de ani. De doi m-am indragostit. Cu unul din ei vorbesc si acum la telefon. Celalalt a intrerupt orice relatie cu mine.

  O sa spui: ce ma intereseaza ce ai facut tu?! Ti-am scris toate astea ca sa vezi cat de complexa si neprevazuta este viata. Dar iri recomand: fii optimist si o sa-ti poti rezolva singur problemele, ca nu ti le rezolva nimeni. Trebuie doar sa ai incredere in tine ca poti face tot ce-ti doresti.

 4. razvan    

  Felul in care arat e important si pentru mine , nu ma simt bine daca nu sunt asa cum imi doresc . Aspectul facial sa fie mai tanar , fizionomia placuta , daca nu am calitatile astea mi se face rau , parca e o boala. Poate sa fie si din cauza ca eram mai urat in copilarie si adolecesta . Poate si faptul ca sunt gay imi cere sa fiu asa .
  As dori niste pareri de la voi Acum am 25 de ani Multumesc pentru ajutor

 5. Liviu_OARE?    

  Eh… nu e nimic
  Adi si eu am un defect cand rad dar chiar il ignor si referitor la profilele de facebook mai bine nu te mai uiti iti pierzi timpul aiurea …
  Si-am o intrebare pentru voi toti : Sunt un gay-iut rau daca urasc Transexuali ? Fara suparare dar prefer sao fac cu un barbat care se considera masculin…Chiar nu vreau sa fiu rau atata timp cat esti gay ca mine poate fi bine oricum :* 😀

 6. Adrian98    

  Hey salut Adrian mi-a plăcut foarte mult povestea ta si eu trec prin ce treci tu aproape in fiecare zi wow faza cu tipul care tia spus ca „esti un prost” da…chiar îmi pare rau cred ca daca mie mi s-ar fi întâmplat una ca asta nu mai ieșeam din casa. Si eu ca tine sper ca voi găsi pe cineva care sa țină la mine cum țin eu la el, si sa fie la fel de retardat ca mine 😂 Din tot ce ai scris in acest articol ma regăsesc si îmi dau seama ca ne asemănăm mult da.. si pe mine tot Adrian ma cheamă 😂Nush eu chiar as fi interesat daca vrei sa luam legătura cautama pe…

  Admin note (RobertG): Darkq nu e Romica. Fara date de contact. Ai ceva de adaugat la un articol, forte bine, exprima-te.

  Poate candva o sa fac si o sectiune de matrimoniale, patrimoniale, desi nu prea cred, dar pana atunci ramanem la a opina.

 7. Ștefan    

  Mi-a plăcut foarte mult povestirea ta,dar as vrea sa știu cum au reacționat parintii tai. Sa fiu sincer, mi-e frica sa le zic alor mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *