shadow

Campania electorală continuă. Într-un colț, îl avem pe tăcutul Klaus Iohannis. În celălalt colț, îl avem pe Victor Ponta – un măscărici care pozează ca salvatorul asistaților sociali și a pensionarilor cărora le curge un strop de salivă la fiecare mențiune de mărire a pensiei. Ce urmează e un articol de opinie; opinie care nu reprezintă poziția oficială a acestui site, a administratorilor sau a celorlalți autori și utilizatori.

 

Proteste cu Cântec

Am fost sâmbătă seara, alături de câțiva prieteni, in centrul orașului pentru a protesta proasta organizare a turului întâi de alegeri prezidențiale din diaspora și a cere demisia lui Corlățeanu și înlăturarea Guvernului Ponta. Corlățeanu a sărit din barcă, fiind sacrificat de șleahta lui Tonta; a venit Meleșcanu și noi am sărit practic din lac în puț. Lumea nu va putea vota cum trebuie nici în turul doi și vina se va năpusti asupra ‚problemelor de organizare rezultate din schimbarea Ministrului de Externe’. Mă aștept ca și cei care au ieșit în stradă să fie trași la răspundere, fiindcă au provocat, implicit, această ‚dezorganizare’ – dezorganizare care în fapt e norma, nu excepția în țara asta.

Iar pentru retardații care încă au impresia că a fost un protest politizat: e ca și cum ai spune că alopecia e o frizură preferată a unora. Am ieșit în stradă împotriva Guvernului Ponta, condus de Prim Ministrul Ponta, care e și candidat la prezidențiale – actualmente unul din doi candidați. Deci da, se poate spune că a fost unul politizat, dat fiind că circumstanțele sunt de așa natură. E absurd ca cineva să spună că cei care au ieșit în stradă vor vota Tonta la alegeri – am ieșit ca el să plece. Astea fiind spuse, nu am ieșit în stradă pentru Iohannis. El rămâne doar opțiunea viabilă.

 

Campanie, Mârșăvie și Arta Urâtului

Domnul Ponta se simte încolțit și acționează în consecință. Am decis să scriu acest articol la citirea unei știri în aceasta minunată și călduroasă zi de toamnă în Timișoara. Știrea arăta cum vreo 30 de găini au fost aruncate în curtea ACL – unele vii, altele moarte, toate purtând mesaje la gât care se legau de abaterea candidatului Iohannis de a se prezenta la o dezbatere.

Personal, cred ca Iohannis ar fi trebuit sa accepte să meargă măcar la un post din cele oferite de Ponta – Realitatea TV, de exemplu. Ponta a avut câștig de cauză în direcție fiindcă a venit cu propunerile lui (absurde, în mare parte: Antena 3, RTV și B1) înainte ca Iohannis să-și poată propune propriile opțiuni. În același timp, Tonta a considerat ca o dezbatere la Universitatea de Vest s-ar asemăna cu una dintr-un cămin cultural. Și e evident că e așa, dat fiind că domnia sa n-a avut vreodată timpul necesar să pășească într-o universitate.

Dar revenind – totuși, să arunci găini în curtea ACL le întrece pe toate. E cu cuțitul la gât, Ponta, și o știe bine. Chiar de câștigă alegerile datorită prostiei impregnate în poporul român care urmărește Antena 3, nu va fi niciodată președintele românilor. Vor fi proteste, va pleca multă lume din țară și atunci să-l văd pe actualul Prim Ministru cum poate să țină în cârcă promisiunile pe care le împarte acum cu atâta ușurință, crezând cu naivitate că după alegeri cei care pot munci și aduce bani statului îl vor sprijini.

 

Faceți bine fraților și vorbiți cu cei care știți că votează Tonta. Explicați-le cum votul lor va fi un glonț în inima democrației. Arătați-le lista de mai jos a tuturor care ar avea de pierdut dacă nu câștigă Ponta. Încerc să înțeleg cât de dobitoci trebuie să fie cei care pot vota fără nicio urmă de angoasă un asemenea om care N-A FĂCUT NIMIC! Tot ce cântă el pe la televiziuni că a făcut de când e la guvernare sunt minciuni, după cum arată clar și acest articol publicat de Gândul.

 

Lista de care vorbeam, cu admirabilii membri ai PSD:

1. Adrian Năstase, prim ministru, președinte PSD, condamnat definitiv

2. Liviu Dragnea, secretar general PSD, deputat PSD, trimis in judecată

3. Viorel Hrebenciuc, cercetat penal

4. Voicu Cătălin, deputat PSD, condamnat definitiv

5. Ecaterina Andronescu, ministru PSD, senator, cercetată penal

6. Serban Mihăilescu, senator, urmărit penal

7. Miron Mitrea, vicepres. PSD, vicepres CDEP, condamnat la 2 ani cu executare în prima instanță.

8. Dan Nica, europarlamentar PSD, cercetat penal

9. Dan Șova, senator, vicepres. PSD, cercetat penal

10. Ioan Adam, Senator PSD, cercetat penal

11. Victor Mocanu, senator PSD, trimis în judecată

12. Adrian Duicu, fost pres CJ, cercetat penal

13. George Bunea Stancu pres. CJ Brăila, cercetat penal

14. Nicușor Constantinescu, președinte CJ Constanta, trimis în judecată

15. Ion Prioteasa, șef CJ Dolj, cercetat penal

16. Sebastian Ghiță, deputat PSD, trimis în judecată

17. Ristea Priboi, deputat PSD, trimis în judecată

18. Maior Lazar Dorin, deputat PSD, condamnat la închisoare cu executare, nedefinitiv

19. Dumitru Ion, deputat PSD, trimis în judecată

20. Marian Oprișan, președinte CJ Vrancea, trimis in judecata

21. Brădișteanu Șerban Alexandru, senator PSD, cercetat penal in dosarul Năstase, trimis în judecată pentru abuz în serviciu

22. Mazăre Radu, primar Constanta, trimis în judecată

23. Mirza Gavril, președinte CJ Suceava, trimis în judecată

24. Surupăceanu Mugurel, senator PSD, trimis în judecată

25. Constantin Nicolescu, președinte CJ Arges, trimis în judecată

26. Ghiveciu Marian, deputat PSD, trimis în judecată

27. Niculae Badalau, deputat PSD, cercetat penal

28. Florin Pâslaru, deputat PSD, cercetat penal

29. Ion Stan, deputat PSD, cercetat penal

30. Nicolae Vasilescu, deputat PSD, trimis în judecată

31. Constantin Boscoldeala, primar PSD Buzău, trimis în judecată

32. Constantin Contac, Președinte CJ Botoșani, condamnat definitiv

33. Sebastian Secoșan, șef OPC Bihor,

34. Duță Vasile, senator PSD, condamnat definitiv

35. Cuțean Emilian Vasile, deputat PSD, secretar de Stat condamnat definitiv la închisoare cu executare)

 

Poziția intelectualilor* vizavi de alegeri:

http://vreaupresedinte.gandul.info/votesti/apelul-intelectualilor-romani-inaintea-turului-ii-al-prezidentialelor-nu-va-amagiti-ca-stand-acasa-nu-veti-vota-stand-acasa-veti-vota-un-impostor-periculos-13515817

 

*Deși sunt de acord cu poziția și declarațiile lui Tudor Chirilă, nu cred că trebuie regăsit printre numele respective cu statut de ‚intelectual’.

 

Update dupa dezbaterea de pe Realitatea TV, din 11.11.2014, la ora 20:00

Klaus Iohannis a facut ceea ce trebuia facut. A acceptat invitatia la dezbaterea de aseara, alaturi de alte doua invitatii. In prima seara, a dat dovada de respect, de atitudine civilizata si de abatere de la jocurile murdare caracteristice adversarului sau.
Dar vine si a doua seara. Diferenta e ca acum, Iohannis a invatat poezia lui Tonta. La fel a facut si echipa sa de campanie, care sa nu uitam – e condusa de omul care l-a pus pe Basescu presedinte! Nu zic asta cu niciun fel de conotatie – e un fapt semnificativ, atat.
Ponta a stat in banca sa si si-a spus lectia seara trecuta; dar a facut-o cu cartile deschise in fata, desi functia sa de premier impune sa cunoasca datele respective ca pe ‘Tatal Nostru’ – rugaciune pe care ar fi putut-o gasi in Biblia ce-o flutura in timpul dezbaterii. Dar mai mult: Tonta si-a incurcat lectiile! Vorbea in calitate de Prim Ministru la ora de Prezidentiale.
Iohannis a avut decenta sa-l asculte, totusi, si sa-i dea o nota: acum urmeaza sa-i predea.


Alte articole scrise de același autor (Roy Cohn):


Thanks for rating this! Now tell the world how you feel via Twitter.
Ce părere ai despre acest articol?
 • Super tare
 • Util
 • Complex
 • Amuzant
 • Plictisitor
 • Slab

Author

Roy Cohn

So come, my friends, be not afraid - we are so lightly here. It is in love that we are made; in love we disappear.

Comments

 1. Adi    

  Niciun comentariu referitor la subiect. E atat de abject PSD-ul incat pur si simplu te lasa perplex!

 2. Tudor    

  Între timp dezbaterea a şi avut loc, am prins doar sfârşitul şi am citit/văzut pe urmă comentariile. Iohannis nu s-a descurcat satisfăcător! Un analist zicea că staff-ul ar fi trebuit să-i dea nu ştiu ce medicament energizant pe bază de cocaină ca să-l pună în alertă, să fie mai pe fază! Şi zicea că Ponta probabil a luat ceva!

  Rămâne de văzut ce se întâmplă la următoarele dezbateri. Mă mir că Ponta a comparat UVT-ul cu un cămin cultural, având în vedere că rectorul Pirtea îi este un bun prieten, din câte ştiu eu, care a fost foarte aproape anul ăsta de a lăsa fotoliul de rector pentru unul de senator (pe lista PSD – nu a mai candidat până la urmă).

  Revenind la dezbatere, a fost numai despre teme ce ţin de guvernare. Oare ce e aşa de greu să iei toate articolele din constituţie care descriu responsabilităţile preşedintelui şi te pui şi îţi faci viziunea strict pe alea. Toată lumea vrea să ştie ce va face Iohannis cu pensiile, cu impozitele….dar nu ne pasă, el nu are treabă cu strategia economică, decât eventual cu aprobarea sau respingerea unor legi ce ţin de impozitare şi taxe. Să avem încredere în Iohannis că este un bun lider şi va alege pe cineva bun pt funcţia de prim ministru sau ministru al finanţelor, economiei, bugetului, familiiei şi pensiilor, etc.

  Moderatorii ăştia tâmpiţi atâta ştiu să întrebe: economie şi politică externă. Urmărind toate apariţiile lui Iohannis l-am văzut de vreo 7 ori dând acelaşi răspuns la aceeaşi întrebare despre locul României în Europa (aia cu NATO, cu parteneriatul cu SUA şi alte bla bla-uri). Atâta creativitate să nu ai să inventezi şi alte întrebări, să atingi şi alte sfere?! Să-i întrebe despre: o întâlnire din timpul campaniei cu un alegător care v-a rămas în minte, care sunt cele mai mari probleme pentru care oamenii v-au cerut o rezolvare în campanie, ce părere aveţi despre violenţa domestică, ce părere aveţi şi ce aţi face pentru a opri distrugerea patrimoniului arhitectural al României, vă interesează soarta staţiunilor turistice din România, ajungeţi preşedinte, la ce să ne aşteptăm în prima lună, care sunt priorităţile? Veţi avea un raport periodic de tip „state of the nation” în care să vorbiţi despre stadiul în care se află proiectul dumneavoastră de ţară? Ce fel de dialog veţi avea cu societatea civilă? Enumeraţi 5 ONG-uri care credeţi că fac o treabă bună pentru societatea românească……..chiar nu ducem lipsă de  teme, numai că ăsta e nivelul, şi al jurnaliştilor, şi al candidaţilor!

  Tot răul pe care-l fac miile de pesedişti în ţara asta cu campania neagră şi cu minciuna i se contorizează lui Ponta! Doamne, şi ce grav o s-o primească înapoi!!!

 3. Roy Cohn    

  Ce nu intelege lumea e ca Iohannis il are totusi pe Vasile Blaga in spate. Nu vreau sa stau sa discut acum cat de dreapta i-o fi coloana domnului Blaga – uscaciuni in orice padure – dar e totusi omul care a facut din Traian Basescu presedinte. Prestatia lui Iohannis, zic eu, n-a fost decat o manevra politica. Una foarte subtila, dar una foarte bine pusa la punct. Conteaza extraordinar ce se intampla la urmatoarele dezbateri – dar personal cred ca Klaus si-a pregatit bine terenul.

 4. Roy Cohn    

  Update:

   

  Vizavi de dezbaterea ‎Tonta‬ vs. Klaus Iohannis

  „Astfel, din nouă declaraţii pe teme principale ale lui Victor Ponta analizate, patru au fost false, una parţial falsă, o alta parţial adevărată în timp ce numai două au fost adevărate. Din nouă declaraţii pe teme principale ale lui Klaus Iohannis analizate de Factual.ro pentru gândul, opt au fost adevărate, în timp ce una nu a fost nici adevărată, nici falsă.”

  Asta in urma unei analize a declaratiilor celor doi.

  http://www.factual.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *