Rainbow Cheloo

Recent, mi s-a adus la cunoştinţă că un aşa-numit Cheloo sau Cătălin Ștefan Ion, membru al formaţiei Paraziţii din România, face parte din juriul X-Factor. Ştiţi voi, imitaţia aia de doi bani (ca toate imitaţiile româneşti de altfel) a emisiunii omonime de prin Străinezia. Ei bine, domnul Cheloo s-a trezit să-şi etaleze bigotismul printr-un comentariu homofob la adresa unui concurent – Paulo Lagana (o prinţesă veritabilă).

Comentariul a fost adresat după ce Lagana a cântat piesa Paparazzi a domnişoarei Lady Gaga. Şi suna ceva de genul: “Ai cântat, eu dispreţuiesc tot ceea ce eşti, ce reprezinţi, şi ţara asta te va trimite acasă, cu siguranţă”. Mai jos, si video-ul cu pricina:

http://www.youtube.com/watch?v=51XtvRw8j5k

Apoi comentariile juriului, inclusiv aportul lui Cheloo:

http://www.youtube.com/watch?v=NMpUI6-_iKo

 

No, amu s-o luăm sistematic. În primul rând, X-Factor e de rahat. Şi cine are impresia că acolo ajung ceva „valori” demne de luat în considerare, se pot împuşca. Mărturie a acestui fapt stă componenţa juriului: moşu după care plângeau amarnic cândva muierile din categoria NFHH (Bitman), blonda de la N&D (nu trebuie să zic mai mult de atât) şi domnul Cheloo de la Paraziţii. Despre Cheloo nu pot spune mai mult decât că e un cretin si cine-l ia în serios, e probabil la fel de, dacă nu chiar mai cretin ca dânsul. Nu-mi imaginez cum cineva îl poate considera mai mult decât un ţăran (aici cu sens clar peiorativ) crescut la oraş.

Apoi, domnul Paulo Lagana. Tipu nu cântă prost. El cântă foarte prost. De la bun început e sub ton, complet pe lângă şi o drege la fel de lamentabil până la final. Dacă într-adevăr ar fi fost asta o emisiune serioasă, l-ar fi oprit după primele acorduri şi l-ar fi împuşcat. Ce-i drept, aseară am fost la nişte prieteni şi l-am auzit cântând altceva şi a fost decent, deşi departe de a fi un cântăreţ bun. Şi am impresia că l-au şutat din emisiune (finally!).

Problema lui Cheloo cu domnu Lagana e că cel din urmă se vrea a fi gay. Popo. Zuzetă veritabilă. Conopidă. A venit îmbrăcat, după cum puteţi vedea în video, într-o costumaţie destul de… îndrăzneaţă. Şi aici nu vreau să fiu luat de anti-trend, anti-fashion sau alte bazaconii de genul. Dar consider că, de te vrei artist, nu copiezi diva poponauţilor moderni (Gaga), ci vii cu ceva al tău. Te auto-reprezinţi prin ceva ce-ţi aparţine, nu încercând să copiezi (şi să eşuezi lamentabil) un trend deja stabilit.

E, deci, acceptabil ce i-a spus Cheloo lui Lagana la sfârşitul prestaţiei care pare că nu se mai termină niciodată? Evident că nu. CNA-ul a fost sesizat, probabil nu se va face nimic şi Cheloo va fi în continuare considerat ceva erou naţional de o mână de retarzi (pentru mai multe detalii, vezi Noua Dreaptă). Iar Lagana, dacă universul conspiră în favoarea sa, va ajunge să întoarcă de pe-o parte pe alta hamburgeri la McDonald’s.

Şi pentru că nu mă pot abţine, trebuie să comentez şi reacţia organizaţiilor care se ocupă de drepturile LGBT în ţara asta. N-am să dau nume, într-un efort de a nu accepta realitatea. Au făcut, ca de fiecare dată, un mare fâs. Ceva postare online prin care condamnă comentariul lui Cheloo şi cer comunităţii să ia atitudine. Mai mare tam-tam a făcut curva aia nenorocită vizavi de emisiunea aia de la ProTV unde au „căsătorit” un cuplu gay. Dana Captilin e curva, în caz că aţi uitat.

În încheiere vreau să fac o pledoarie pe care am mai făcut-o cu altă ocazie. Dacă te comporţi ca o maimuţă castrată, am tot dreptul să te numesc o maimuţă castrată. Dar sub nicio formă nu poate veni un urangutan imbecilo-retard, cu posibile inflexiuni homo-romantice înfundate într-un dulap să te arate cu degetul.

 

Al vostru,

RoyCohn.


Alte articole scrise de același autor (Roy Cohn):


Thanks for rating this! Now tell the world how you feel via Twitter.
Ce părere ai despre acest articol?
 • Super tare
 • Util
 • Complex
 • Amuzant
 • Plictisitor
 • Slab

Author

Roy Cohn

So come, my friends, be not afraid - we are so lightly here. It is in love that we are made; in love we disappear.

Comments

 1. Zircon    

  Uhm, nu ma uit la televizor, rusine mie, totusi am auzit ceva de emisiune, dar nu ma intereseaza. Totusi, de comentariul acestui Cheloo am citit ceva pe internet, ca mi-a atras atentia atata reclama.

  Din punctul meu de vedere pana si sa il asculti inseamna energie risipita, sunt multi prea incuiati la minte pentru a primi atentie. Oricum, nu m-ar mira nimic din ce s-ar intampla in societatea asta, sau poate, m-ar mira ceva pozitiv, oh, aici chiar as fi surprinsa…

  Dar de specimente de genul care sunt difuzate ca o intreaga tara sa ii vada si sa ii asculte, nu…Nu ai ce sa le ceri, nu poti sa ai pretentia asta..

 2. DelRey    

  Am auzit pe net ceva zvonuri despre asta, dar ca sa fiu sincer nu prea m-a interesat, desi comentariul lui Cheloo mi-a atras atentia, a fost chiar rautacios. Vorbind serios acum,eu nu inteleg cum tipul ala s-a dus acolo imbracat in halul ala, a cantat chiar rau si a si aratat ca un drag queen pe care il arata la TV cand e parada gay in Romanica.
  De asta nu ma uit la TV, toate show-urile astea sunt asa fake si de proasta calitate incat nu merita nici sa dai drumul la TV.
  Cat despre Cheloo, ce i-a transmis tipului e valabil si pentru el din partea mea.

 3. logNk    

  Mda, nimic nou sub soare.
  Nah, o emisiune tembela cu si despre tacaniti facuta pentru marea gloata tot atat de…”tra-la-la”?! :))

 4. scriitorincepator    

  Chiar ma bucur ca a fost abordata aceasta tema si ma simt cumva „in the middle” (la mijloc)… de ce? Simplu, pentru ca da sunt GAY si deci fac parte din LGBT (cu tot ce implica)si nu… chiar nu mi-a placut „prestatia” tanarului italian.

  Eu chiar am vazut atunci la TV tot momentul si nu mi-a placut cum a cantat, cum era imbracat si nici macar atitudinea… deci NU (este strict parerea mea)

  Faptul ca PARAZITUL are ceva cu a noastra comunitate e strict problema lui si putea fi oricine in locul lui, ca parazitul tot parazit ramane.

 5. CM    

  1 Parazitu’ spune doar „te dispreţuiesc pe tine şi tot ce reprezinţi tu” O mare prostie, admit. Dar departe de a fi vreo ilegalitate. Are omu’ dreptul să dispreţuiască şi să şi declare asta. După care mai spune că „ţara o să te elimine din concurs”. E o previziune la care iarăşi are dreptul, şi nu incitare cum o dau Accept et co. Bazată pe presupunerea aberantă că „ţara” se uită la emisiunea lu’ Peşte. Dar cine îi poate contesta dreptul de a se minţi pe sine?

  2 Domnu parazite se declară dispreţuitor de gay. Ăsta e segmentul de piaţă căruia i se adresează. Da’ tare ciudat sună în acest context refrenul său
  „Poţi să fugi, poţi să fugi
  Că o-ncurci, o-ncurci.
  Oricum te-alerg, te prind,
  Te sparg la buci”

  3 Am mai spus asta, Parazitele îşi freacă coatele cu Delia (de la Enendi) căreia i se adresa acum câţiva ani cu un refren incendiar. Ii dădea muie ei, partenerului ei şi celor care îi ascultă . Am motive să cred că erau şi bărbaţi printre aceştia, caz în care încep să întrezăresc justificări ale homofobiei limbricului. Revenind, inconsecvenţa omului cu ideile atât de ferm enunţate anterior, în plus fără a explica argumentele reevaluării, îi subminează declaraţiile prezente. Bagi mâna în foc, oxiur mic, că peste alţi 6 ani nu vei sta la masa juriului la Miss Travesti lângă Naomi?

  4 Paulo nuştiucum … lasă, nu mai contează…

 6. Rasputin    

  Nu e aceeasi persoana care si-a fracturat bratul sau nu stiu ce, in direct (ma uit foarte rar la tv)? Doamne, ce am mai ras atunci, tipul mi s-a parut atat de cretin prin atitudinea sa (cata agresivitate verbala fata de tipa aia care-i oferea primul ajutor).

 7. cristymaykei    

  Comentariul lui CM a facut sa merite sa citesc aceasta pagina. Merita mult mai mult decat UN +1.

 8. grid    

  Contrar aparențelor, Cheloo este un tip sensibil pe care sensibilitatea il sperie, mai ales atunci când e manifestată necenzurat. Că echivalează sensibilitatea cu slăbiciunea n-ar fi nicio problemă, de vreme ce oricum mulți gândesc așa. Că bărbații trebuie să-și domine orice pornire sensibilă iarăși nu e o idee originală, orice băiat de cartier o poate confirma. Paradoxul (sau problema) lui Cheloo este că e prea… sensibil tocmai atunci când, potrivit propriilor concepții, ar trebui să se stăpânească. Atitudinile astea de mironosiță evlavioasă și oripilată nu-l prind deloc bine.

  În schimb, Paolo Lagana e probabil copia negativă a lui Cheloo (motiv pentru care cei doi nici nu se înțeleg). Paolo își închipuie că dacă nu își pune sensibilitatea pe tapet, nu o pune în valoare. Exhibiționismul sentimental (care la bărbați se manifestă în mod necesar ca efeminare) nu este altceva decât forma inversată a reprimării pornirilor sensibile. „Curajul” pentru care Lagana este atât de complimentat (cu toate că felicitările pe tema „fii ceea ce ești” sunt întotdeauna gratuite) nu e altceva decât același gen de pornire viscerală pe care și Cheloo o încearcă împotriva nefirescului.

  Din păcate pentru Cheloo, care e consemnat la poziția și responsabilitatea unui jurat (căruia atacul la persoană îi este formal interzis), pe Lagana îl salvează scena. El are voie să se „producă” live, dar apelul cheliei la tichia de mărgăritar apare mai degrabă ridicol…

  😎

 9. CM    

  Grid, o singură obiecţie am, nu cred că vreunul dintre personaje acţionează visceral. Sunt reacţii aranjate, şi unul şi celălalt îşi planifică gesturile în acord cu imaginea pe care au hotărât să o aibă.

 10. Adi    

  Ei, prezenta tipului in show a fost oarecum aranjata, A1 nedorind sa ramana in urma Pro-ului in ceea ce priveste scandalizarea provocata de subiectul gay.
  Imi amintesc ca acum vreo doi ani, la X F UK a concurat un tip asemanator lui Paolo (voce+prezenta scenica) dar niciun jurat nu si-a permis sa spuna ceva care sa-i aduca vreo atingere morala.
  Ca tot ai pomenit de tanti aia, tocmai am vazut ca… ghici ce. Ghiiici ce. Surpriza. Il cosidera un fel de erou pe Cheloo. In fine.
  Imi place pasiunea cu care scrii. Esti foarte pasional :)
  https://www.youtube.com/watch?v=xQP3KgtdVNU
  (Evident, cand am atasat videoclipul, nu m-am gandit la tanti aia, puradelul/puradeaua ei si restul familionului :) )

 11. Adi    

  @CM- in mare parte sunt de acord cu ce ai spus in afara de prima fraza: ” Parazitu’ spune doar “te dispreţuiesc pe tine şi tot ce reprezinţi tu” O mare prostie, admit. Dar departe de a fi vreo ilegalitate. Are omu’ dreptul să dispreţuiască şi să şi declare asta”.

  Da, are dreptul sa scoata asemenea perle pe gura, dar din postura de angajat al trustului pe functia de jurat al emisiunii X, nu cumva treaba lui e sa aprecieze/critice performantele vocale in primul rand, dupa aceea pe cele scenice, actoricesti?
  Astept sanctiunea si sper sa nu fie o simpla somatie publica.
  Daca tu, supervisor intr-o companie declari asa ceva unui subaltern… e ok? Legal?

 12. Roy Cohn    

  @Adi – multam fain. Astept acu sa capat banii pentru viloaca aia si sa recreez scena in real life.

  Cat despre articol, n-am mai vrut sa comentez, desi mi-a placut in mod special interventia lui Grid. Personal, cred ca toata treaba e aranjata de la bun inceput. Fiecare cu replicile pe care le invata fain-frumos de acasa, vin acolo, isi spun poezia si apoi se intorc cu „faima”. Privind in retrospectiva, mi-am pierdut timpul scriind articolul. Deja a trecut destula vreme si nu s-a sesizat nicio institutie civica asupra acestui fapt. S-a pierdut totul in mirosul micilor facuti pe balcon de 1 decembrie.

 13. Adi    

  M… nu chiar. CNA solutioneaza sesizarile in cateva saptamani, o sanctiune tot va aparea.
  Se pare ca amenzile sunt prea mici daca televiziunile isi permit astfel de aranjamente.

 14. CM    

  Adi, aşa cred eu că oricine are dreptul să îşi declare opţiunile, atâta vreme cât nu este într-o calitate oficială, angajat al statului(plătit deci din banii tuturor). Cât e angajat al unui privat e treaba aceluia să evalueze impactul pe care îl au declaraţiile asupra încasărilor. Revenind la cazul nostru, până omu’ nu spune „săriţi băieţi şi bateţi-l” sau ceva care se poate dovedi că are această semnificaţie, rămâne la alegerea noastră să schimbăm canalul. Eu unul nici măcar nu aveam televizorul conectat acolo, cu atât mai puţin o voi face de acum încolo.
  Cât despre măgăria aia din Rusia, sunt alte cauze cred eu. Legătura pe care o faci mi se pare puţin abuzivă. Acolo e complicitate a autorităţilor, e homofobie a acestora, sunt legi împotriva homosexualilor.
  Eu cred că putem să acceptăm că sunt oameni care ne dispreţuiesc. Nu e o idee comfortabilă, dar prefer să mi se spună în faţă. Astfel cu prima ocazie când voi fi la raftul cu CD uri voi cumpăra cel mai recent album al Deliei şi îl voi lăsa acolo pe cel al Paraziţilor…
  Şi repet, inspirat fiind de fraza lui Ion Raţiu, cred că dreptul lui Chheelloo de a-şi declara deschis scârba este egal cu dreptul meu de a o face şi sunt legate unul de celălalt. Motiv pentru care îmi vine să strig înlăcxrimat ” Leave Chelu alone! ”

  http://www.youtube.com/watch?v=kHmvkRoEowc

 15. grid    

  CM ~ (re: #9)

  Dacă sunt reacții aranjate sau spontane (respectiv, „viscerale”, cum le-am numit eu) nu se poate ști decât dacă le-am putea surprinde numiților reacțiile în timpul unei întâlniri de circumstanță, accidentale. Dacă se invită la o cafea sau zăbovesc măcar un minut la palavre, atunci putem spune cu destul de multă siguranță că își regizaseră probabil prestațiile.

  Eu zic însă că au fost perfect autentici și că, dacă ar da cumva nas în nas pe stradă, Cheloo și-ar întoarce repede și degrabă privirea, scuipând bărbătește în lături (și eventual, discret, în sân), iar Paolo ar avea o reacție perfect simetrică (ca să nu zic rimată) cu cea a rapper-ului, probabil scuturând capul (neapărat cu nasul în vânt) și zvârlind fularul peste umăr a ignore total.

  Acuma, lumea nu e lipsită deloc de surprize și nu m-ar mira deloc să știu că de fapt cei ce nu se suportă de ochii lumii se au de fapt foarte bine unul cu celălalt, sorbind în secret dimineața din aceeași cafeluță, numai că asta n-ar dovedi neapărat existența vreunui aranjament sau a unei premeditări a reacțiilor lor în public.

  Mai degrabă, se poate discuta dacă aversiunea lor e naturală (simțită) sau doar reflex-condiționată (deci, învățată). Numai că n-avem nicio șansă să verificăm ce-i natural și ce nu, de vreme ce natura pare oricum destul de generoasă cu artificialiatea în general, nesinchisindu-se prea mult de falsuri și afișându-le chiar ca pe niște podoabe aflate la discreția sa, dispensabile sau nu.

  Așadar, vorbele aruncate peste gard contează și nu prea. Contează, adică, în măsura în care le dăm atenție. Dezavantajul de a băga în seamă mitocănia este că în felul ăsta îi dăm greutate, o condiționăm o dată mai mult și o întărim. Discriminarea nu se reduce atât de mult ca efect al legii, cât urmare a faptului că oamenii realizează treptat că e o gogoașă umflată și o prostie. Legea însăși e consecința tardivă acestui tip de iluminare.

  Răbdare, deci, zic.

  😎

 16. Corneliu    

  Tocmai am aflat ca Antena 1 a fost amendata cu 10.000 lei pentru comentariile suburbane ale unuia din membrii juriului X-factor.

  http://activenews.ro/cna-amendat-antena-1-pentru-afirmatiile-lui-cheloo-unui-concurent-homosexual_1810079.html

 17. Adi    

  Desi decizia de sanctionare nu a fost postata pe site-ul CNA pana in acest moment, am observat ca de acum doua zile marile publicatii online au dat stirea. Nu stiu daca pentru post amenda e „usturatoare” dar pentru un telespectator, asa pare. Impctul public prin intermediul sanctiunii conteaza, mesajul ca nu e ok sa iti manifesti public parerile homofobice.

 18. cristymaykei    

  Mai GRID esti de belea rau frate, ideea unui Cheloo, in care se ascunde un Lagana, e super spumoasa delicioasa, transcendent french-cancan. Nu ar fi primul duru care-si rupe curu din istorie.
  Insa ti-a scapat ceva, al doilea 0 din numele lui de scena.
  Hai mai! Ai un nume cu doi de 00? Unul singur nu era de ajuns? Fiecare 0 in plus duce cu gandul la gura deschisa in asteptare. Acum poate heteroii, n-or sti ce inseamna asta, dar noi stim, insa am o banuiala ca si ei stiu, mai ales cei ce lucreaza in domeniul divertismentului.

  Adi 10.000 ron nu este o suma asa de mare pentru un post de televiziune care se respecta. Postul respectiv face in jur de 90 milioane de euro pe an din publicitate. Acum fa si tu socoteala, 10.000 ron fac aproximativ 2.222 euro.

 19. Adi    

  90 inseamna mult pentru un singur post, poate te referi la veniturile intregului trust! Oricum, nu le plang de mila.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *