shadow

Că tot suntem la sfârșitul anului 2015, un an cu multe reușite, dar și eșecuri, pentru mișcarea LGBTQIA+ din România, a venit timpul să trecem în revistă și ultimele date sociologice cu privire la situația discriminării și a opiniei publice privind minoritățile sexuale. În fiecare, Eurostat realizeză un eurobarometru, care analizează situația din toate cele 28 de state membre ale Uniunii Europene.

Rezultatele Eurobarometrului de anul acesta arată, oarecum intuitiv, că românii detestă mai multe persoanele LGBTQIA+ decât orice altă categorie de persoane, inclusiv cele de altă origine etnică, deși nu o percep ca fiind o discriminare în aceeași proporție ca cea împotriva minorităților etnice. Rezultatele sunt liniare pe toate categoriile de întrebări și arată că opinia publică generală din România nu participă la trendul general din Europa. Oricare ar fi cauza – orientalismul nostru neaoș, arhaismul societal încă existent în mediul rural – rezultatele sunt clare, românii se opun, în mare majoritate până și oferirii de protecție egală persoanelor non-heterosexuale. Românii s-ar simți extrem de incomfortabil dacă ar avea un președinte homosexual sau lesbiană.

Capture1

Capture2

Capture3

Capture4

Capture5

Capture6

Sursa: Eurostat, Eurobarometru 2015.


Alte articole scrise de același autor (MarioG):


Thanks for rating this! Now tell the world how you feel via Twitter.
Ce părere ai despre acest articol?
  • Super tare
  • Util
  • Complex
  • Amuzant
  • Plictisitor
  • Slab

Author

MarioG

Mario G este un tânăr entuziast, pasionat de tot ce ține de „social”. Pe DarkQ publică articole despre discriminare, normativitate, legislație și politici queer, precum și despre construcția socială a identității de gen și a orientărilor sexuale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *