Pe mine mă scot din sărite. Mai caut diverse informații, citesc știri pe diverse site-uri și în majoritatea cazurilor ba mi se deschide dita’ fereastra care mă pune să aștept 15 secunde, timp în care imi este prezentat ceva idioțenie care oricum nu mă interesează (da, are și opține de „Închide” însă în loc să-ți îndeplinească funcția, mă duce direct la pagina idioțeniei), ba ajung la pagina pe care vroiam să o vizitez și o parte din text este acoperit cu alte reclame la tigăi sau produse de slăbit, care tot așa, degeaba apeși pe „închide” căci, vrei sau nu, tot la pagina tigăilor ajungi… și tot așa.

Azi am văzut o altă formă abuzivă de a face reclmă, pe Capital.ro. Mă apucasem că citesc despre marea realizare cu cei 9,5 km de autostradă Timişoara-Lugoj (deci, vă dați seama, ce realizare extraordinară… 9 kilometrii băăă…) când deodată, dispare articolul și îmi apare ceva reclama la Mercedes. Dau back, aceeași poveste.

Și acestea sunt doar cateva exemple… nu mai zic de stirileprotv.ro și multe, multe altele. În loc ca informația să fie ușor accesibilă… te împiedici de un milion de reclame. Nu zic NU reclamelor statice, care stau oriunde și dau eu click dacă mă interesează, dar astea abuzive, prin a căror plasare se bate joc efectiv de cititor, mi se par o prostie, sincer.

Înțeleg că da, se primește bani din publicitate, da’ nici chiar așa, să-ți bagi joc de cititor.

Io mai răsfoiesc, zilnic, multe alte site-uri străine, dar efectiv nu au reclame abuzive cum au astea românești.

Anyway, pentru cei ca mine s-a inventat un add-on de browser super mega util: AdBlock. Ce face acest addon? Blochează reclamele!

Din fericire acest addon este disponibil atat pentru Mozilla cât și pentru Chrome.

Un mic exemplu. Luăm un site de știri oarecare, hai să zicem, EVZ. Așa arată FĂRĂ AdBlock:

Așa arată CU AdBlock-ul activat:

Partea bună cu acest Adblock-er este că blochează absolut tot: alea cu 15 secunde, pop-up-uri, pop-under-e, adsense etc. 15 secunde azi, 15 secunde maine… se adună. :)

Ce părere aveți? Cum e mai bine?


Alte articole scrise de același autor (RobertG):


Thanks for rating this! Now tell the world how you feel via Twitter.
Ce părere ai despre acest articol?
 • Super tare
 • Util
 • Complex
 • Amuzant
 • Plictisitor
 • Slab

Author

RobertG

Se pare ca si robotii se imbolnavesc. Nu as zice ca se scurtcircuiteaza. Dar pot aparea polipi sau tumori in circuit, de rezistenta infinita, care denatureaza auzul si vazul, de alfel divin in “multiplexitatea” sa. Asa au aparut noile masinarii. O masina bolnava (faza nasoala e ca masinile chiar daca sunt bolnave, nu mor), imperfecta, si zgomotoasa, ce emite pe frecvente periculoase si oscilante.

Comments

 1. Michel-Angelo    

  @RobertG: Cool! Merci de pont. Nu stiam de AdBlock.

 2. Mario    

  Folosesc si eu ABlock de aprox. 2 ani si sunt foarte multumit de el. Nu mai am de vazut nici o reclama.

 3. asp.pet    

  @Mario: scuze dar îmi aduci aminte de reclamele alea de la teleshopping : )))

  Folosesc de foarte mult timp AdBlock. E super tare in blocarea reclamelor. Dar are și el micile lui probleme: uneori blochează mai mult decât necesar. Am pățit-o nu odată, ci de mai multe ori când nu putea să completez un formular pe un site sau sa accesez un link deoarece era blocat de adblock și nici măcar nu apărea pe site.
  Oricum, este genial în blocarea reclamelor, pop-up-urilor.

  PS: site-urile de la protv sunt groaznic de enervante -_-

 4. asp.pet    

  vreau să fac o reclamație împotriva filtrului de spam … cum adică eu sunt un spammer … >.<

 5. RobertG    

  Scuze asp. :) Nuș ce l-a apucat. :)

 6. asp.pet    

  Cerea și el puțină atenție. Cred că nu prea a mai fost băgat el în seama recent și acuma vroia să fie puțin alintat și cineva să îl bage în seama 😛

 7. Rzv    

  Hmm… AdBlock?
  Prefer NoScript 😛

 8. pianistul    

  Robert, chiar super, instalat si activat :). Merci pentru pont.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *