No menu items!

Trucuri utile pentru bloggerii WordPress

Acelasi autor

Cum Sunt?

Chestionarele completate vor fi postate pe website-ul în curs de dezvoltare, pe măsura completării lor: www.cumsunt.ro! Scopul poveștilor comunității LGBT este să ofere informații heterosexualilor cu...

Excesul de prea mult curcubeu dauneaza grav sanatatii (mintale)!

Frate, ce aveti toti cu cacatu' ala de rainbow!? Plm, zici ca DarkQ a devenit brad de Craciun. Bine, ideea e ca am observat...

Bunul gospodar isi face vara sanie si iarna car. Uneori.

Rasfoind Internetul, acum cateva zile, am dat peste un articol din publicatia online Ring, un alt tabloid specific romanesc unde fiecare titlu contine macar...

Gelozia, bat-o vina

Am fost un om extrem de gelos si posesiv, m-am mai domolit deoarece pe de-oparte experienta m-a invatat ca nu poti inchide un partener...

Cel mai mare regret din viata mea…

... este ca sunt gay. Pe masura ce trece timpul regret din ce in ce mai mult acest lucru. Ideea de ca lumea gay...
RobertG
RobertGhttps://darkq.net
Se pare ca si robotii se imbolnavesc. Nu as zice ca se scurtcircuiteaza. Dar pot aparea polipi sau tumori in circuit, de rezistenta infinita, care denatureaza auzul si vazul, de alfel divin in “multiplexitatea” sa. Asa au aparut noile masinarii. O masina bolnava (faza nasoala e ca masinile chiar daca sunt bolnave, nu mor), imperfecta, si zgomotoasa, ce emite pe frecvente periculoase si oscilante.

Articolul acesta trebuia să fie un mail cu niste sfaturi pe care sa il trimit unui prieten. Dar pentru ca sunt un om foarte bun 😛 mi-am zis sa public “pe fir” (online, nu?) ca… who knows, o fi util cuiva.

Asadar, o sa ma axez mai mult pe mici trucuri pe care orice blogger (gay sau mai putin gay) le poate pune in aplicare pentru un Net mai curat si mai util. Faza e ca Internet-ul fiind o retea ale carei marimi nu le poate masura nimeni (pe bune!), odata cu trecerea timpului in imensa cantitate de informatie existenta online, o parte a devenit… gunoi.

Acum, cei de la Google au incercat sa impuna anumite reguli, mai marii Internet-ului la fel, insa problema e ca nimeni nu se poate pune cu un proprietar de site oarecare, care scrie ce vrea el, cand vrea si cum vrea. Asa au rezultat pagini web pe care daca ajungi ai impresia ca Eminescu s-a reincarnat intr-un webmaster.

Site-urile de pe Internet sunt de mai multe categorii si fiecare categorie in parte are micile secrete. De exemplu, acum 10 ani erau la “moda” site-urile facute in HTML. Asta insemna ca fiecare pagina era un fisier separat. Ceea ce facea extrem de greoaie postarea informatiilor dar mai ales actualizarea lor. Incet, incet s-a tracut la asa numitele “Content Management Systems” (CMS) care sunt de fapt niste platforme care au una sau mai multe baze de date (MySql, in general. Mai sunt si cu PostgreSql si Oracle, dar mai rar). In acest caz, continutul fiecarei pagini este stocat in baza de date respectiva si “ceruta”  (query) atunci cand e nevoie de informatia respectiva. Ei bine, din ultima categorie fac parte si blog-urile (cea mai populara platforma fiind WordPress-ul, adica aceasta pe care o foloseste si acest blog gay).

Calitatea informatiei

Orice informatie (mai ales online) ar trebui tratata cu o doza foarte mare de susceptibilitate, asta pentru ca nu orice este scris online este si adevarat. Google, in incercarea continua de a oferi utilizatorilor sai servicii din ce in ce mai bune, si-a imbunatatit substantial eficacitatea comparativ cu primii ani de la lansare. Webmaster-ii, pe baza observatiilor facute dar si pe baza informatiilor pe care unii ingineri Google (de ex. Matt Cutts) le-au dezvaluit de-alungul anilor, au scris carti, tutoriale, “how to”-uri despre informatie si calitatea acesteia, despre cum se determina daca o informatie online are vreo valoare si altele.

Ca sa fac un foarte scurt rezumat, as putea spune ca e bun site-ul care este mereu imbogatit cu continut unic, si spre care site-uri relevante creeaza link-uri. Asa se poate matematic determina “reputatia” informatiei.

Sunt multe de spus pe tema aceasta. Doua dintre cele mai utile plugin-uri care ajuta foarte mult un CMS, sunt:

All in One SEO pack – Un plugin care permite crearea de titluri si descriptii customizate pentru fiecare pagina in parte. Astfel, chiar daca autorul unui articol doreste sa dea titlul “Gay” articolului respectiv, pluginul permite crearea unui alt titlu care sa intre ca si tag si sa fie vizibil in motoarele de cautare (de ex: “A fi gay în România n-ar trebui să fie o aventură” poate fi setat prin intermediul plugin-ului fiind un titlu de articol mult mai potrivit, iar pe pagina poate ramane si titlul mai scurt, si anume “Gay”).

Permanent redirect – De multe ori modificam un articol, sau ii schimbam data publicarii, categoria etc. Acest plugin rezolva toate problemele de redirect, astfel se evita paginile 404 not found.

In fine, orice plugin care ajuta ca pastrarea curata a unui site, este util.

Continutul unei pagini

E bine sa se evite repetarea aceleiasi informatii in mod excesiv pe toate paginile unui site, lasand loc unicitatii informatiei fiecarui articol. De exemplu, e total contraindicata publicarea pe partea laterala a fiecarei pagini a: calendarului, comentariilor recente, post-uri populare. daca avem o vedere de ansamblu, putem spune sa din 100% continutul unei pagini cantitatea X e ocupata de o informatie care este pe fiecare pagina, prin urmare nu e unica. E bine de pastrat acel procent la o valoare cat mai redusa ca sa acordam credit maxim informatiei din articol (vezi plugin-ul Widget Logic).

Fiecare om are un stil aparte de a modela o informatie. La fel, sunt diferite si scopurile pentru care exista paginile web. E adevarat. Dar macar daca tot publicam online, hai sa respectam rolul “online-ului” si sa oferim valoare informativa si nu balast.

Ca o concluzie: e recomandat sa avem articole informative si utile cititorului,  titluri descriptive (cateva cuvinte, nu unul, gen “Sunt Trist!” sau alte porcarii de un cuvant, astfel ca integrarea in “retea” sa fie una rapida); descrierea articolului sa fie de asemenea elocventa; aranjatul in pagina: se recomanda mai multe paragrafe caci e foarte obositor sa citesti text care are multe randuri succesive;)

Google nu va spune niciodata ca un site e prost, ci nu il va afisa pentru cuvintele cheie pentru care acel site ar trebui sa apara.

2 COMMENTS

Comments are closed.

Vezi si...

Happy Story! Povestea mea de viata…. daca ai incredere poti realiza orice!

Va salut si vreau sa va multumesc pentru materialul postat pe acest website. Ma relaxeaza sa citesc povestile voastre. M-am gandit sa va spun si povestea mea. In primul rand sunt gay. Da, sunt gay si sunt foarte mandru de acest lucru. Cine ar vrea sa duca o viata...

Articole din aceeasi categorie